ΕΛΛΑΔΑ
Τέμπη: Σε εξέλιξη η δίκη για τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού
Μετά και την ολοκλήρωση των αγορεύσεων, αναμένεται η απόφαση της προέδρου για το αν θα επιτρέψει τελικά την παράσταση ή αν θα κάνει δεκτό το αίτημα των συνηγόρων των κατηγορουμένων για την αποβολή τους.
Υπενθυμίζεται πως η πρόταση της εισαγγελέως ήταν να γίνει δεκτή η δήλωση παράστασης μόνο για το αδίκημα της υπεξαγωγής και για όσους συγγενείς δήλωσαν πως παρίστανται για ηθική βλάβη και είναι παράλληλα διάδικοι στην βασική υπόθεση της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών. Αντίθετα, πρότεινε να αποβληθούν όσοι παρίστανται για ψυχική οδύνη, όσοι δεν υπέβαλαν τα σχετικά παράβολα και όλοι ανεξαρτήτως για το αδίκημα της απείθειας.
Μόλις ολοκληρωθεί και αυτό το σκέλος, αναμένεται να ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία με τις πρώτες καταθέσεις των μαρτύρων, ενώ μέσα στον Γενάρη έχουν προσδιοριστεί άλλες δύο συνεδριάσεις.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δύο πρώην πρόεδροι του ΟΣΕ και ο νόμιμος εκπρόσωπος της Interstar Security, οι οποίοι παραπέμφθηκαν για υπεξαγωγή εγγράφων κατ’ εξακολούθηση και απείθεια (το στέλεχος της Interstar), ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή εγγράφων άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία στην απείθεια (ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ 2023-2025) και για ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή εγγράφων (ο πρόεδρος του ΟΣΕ την 28η Φεβρουαρίου του 2023).
Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται αφορούν την μη προσκόμιση στον εφέτη ανακριτή του βιντεοληπτικού υλικού από τον Εμπορευματικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου ξεκίνησε την πορεία της η εμπορική αμαξοστοιχία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 και για την επανεγγραφή νέων δεδομένων στον ψηφιακό σκληρό δίσκο τους πρώτους μήνες μετά τη σύγκρουση.
Τέμπη: Απούσες από τη δίκη Καρυστιανού και Κωνσταντοπούλου
Σημειώνεται πως απούσες από τη διαδικασία είναι η Μαρία Καρυστιανού και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σημειώνεται πως εκπρόσωπος της κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε στο δικαστήριο ότι οικείο της πρόσωπο αντιμετώπισε αιφνίδιο πρόβλημα υγείας, οπότε ήταν αδύνατο να παραστεί στη σημερινή δίκη. Ως μάρτυρας έχει προσέλθει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.
-
ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες agoΝέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για 5 περιοχές
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες agoΗ συγκίνηση στο μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα και η παρουσία Κυρανάκη (Βίντεο)
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ώρες agoΕκδήλωση με κοπή πίτας από το Δικηγορικό σύλλογο Βόλου
-
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες agoΣυναγερμός για την κακοκαιρία: Σαρώνουν οι θυελλώδεις άνεμοι
-
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες agoΣυνελήφθησαν 20χρονος και 19χρονος που φέρονται να βασάνισαν, να βίασαν 17χρονο και να τραβούσαν βίντεο με ανήλικη συνεργό (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες agoTαυτοποιήθηκε η σορός του 60χρονου ψαρά που ήταν αγνοούμενος (Βίντεο)
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ19 ώρες agoΣυναγερμός για δεύτερη εξαφάνιση ασυνόδευτου ανηλίκου μέσα σε 48 ώρες στη Λάρισα
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες agoΚακοκαιρία: Απόκοσμο σκηνικό λόγω αφρικανικής σκόνης από Αθήνα μέχρι Κρήτη








