Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τεχνική σύσκεψη για την μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου των ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή των Προέδρων των ΤΟΕΒ, παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστου Τριαντόπουλου

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 Πραγματοποιήθηκε την 4η Μαρτίου 2022 ημέρα Παρασκευή, στο ξενοδοχείο Κιέριον με την συμμετοχή των Προέδρων των ΤΟΕΒ του Νομού Καρδίτσας, παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, της Δ/ντριας Ερευνών του Οργανισμού «διαΝΕΟσις»Δρ. Φαίης Μακαντάση και του Καθηγητή και Αντιπρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ΑθηνώνΝ. Δέρκαως εκπρόσωποςτης επιστημονικής επιτροπής.
Την τεχνική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με ευθύνη της Διοίκησης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, συντόνισε ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Αθανάσιος Μαρκινός, ο οποίος ευχαρίστησε τους παριστάμενους που παρευρέθηκαν στη συνάντηση, και στο πρόσωπο του Υφυπουργού συνεχάρη την Κυβέρνηση, για την πρωτοβουλίασχετικά με την διαμόρφωση ενός νέου σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας των Οργανισμών, ένα θέμα που παρόλη τη βαρύνουσα σημασία του, έμενε στην αφάνεια για πολλά χρόνια. Παράλληλα, ανέφερε ότι αναγνωρίζεται από την τοπική κοινωνία η μεγάλη συμβολή του κ. Τριαντόπουλου στην αποκατάσταση της οικονομίας της περιοχής μας.
Ο Υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος τόνισε ότι για την Κυβέρνηση αποτελεί μείζον θέμα η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, καθώς και η διαχείριση του αρδευτικούνερού και για τον σκοπό αυτό ανατέθηκε από την Κυβέρνηση η διενέργεια Μελέτης από τον Οργανισμό «διαΝΕΟσις», με αντικείμενο την παραγωγή προτάσεων πολιτικής για την διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας των ΤΟΕΒ, που να ρυθμίζει την λειτουργία των Οργανισμών, την εποπτεία τους, την αλληλεπίδρασή τους με τους παραγωγούς, την βελτίωση του βαθμού ανταποδοτικότητας προς τα Μέλη τους, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η λειτουργική και οικονομική βιωσιμότητά τους. Παράλληλα θα πρέπει να ικανοποιηθεί και ένα πάγιο αίτημα των Οργανισμών, όσον αφορά την τεχνική υποστήριξή τους, σε επίπεδο μελετών και έργων από εξειδικευμένες δομές. Τέλος εξήρε το ρόλο και τηλειτουργία των τοπικών Οργανισμών και ιδιαίτερα του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, κάνοντας αναφορά στηνταχύτητα με την οποία κινήθηκε ο Οργανισμός για την κατάθεση της μελέτης του νέου κλειστούαρδευτικού δικτύου Ταυρωπού, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση του για το κλίμα συνεργασίας μεταξύτωνφορέων της τοπικής κοινωνίας καθώς και των συνεργειών που αναπτύσσονται μεταξύ τους.


Ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στην συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΤΟΕΒ της περιοχής με την περιφέρεια, ανέδειξε και εκείνος την ανάγκη μεταρρύθμισης του ισχύοντος πλαισίου, ώστε να υποστηριχθούν οι Οργανισμοί τόσο τεχνικά όσο και οικονομικά, καθότι αποτελούν ένα νευραλγικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας, γιατί το νερό για την Θεσσαλία αποτελεί πρωταρχικό ζήτημα.
Η Δρ. Φαίη Μακαντάση, Διευθύντρια του Οργανισμού «ΔιαΝΕΟσις» περιέγραψε το πλαίσιο της Μελέτης, την ανάλυση του κόστους λειτουργίας ανάλογα με το μέγεθος των Οργανισμώντης χώρας, τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί ως τώρα, καθώς και τα επόμενα βήματα που πρέπει να προωθηθούν μέχρι την ολοκλήρωση των προτάσεων πολιτικής.
Ο Καθηγητής και Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ν. Δέρκαςμίλησε για την εμπειρία του από την συνεργασία του με Οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων τόσο της χώρας μας όσο και του εξωτερικού, ανέλυσε τις παθογένειες που συνήθως συναντώνται σε Οργανισμούςτης χώρας μας και πρότεινε τεχνικές λύσεις και εναλλακτικά σενάρια, τα οποία επεξεργάστηκε η επιστημονική ομάδα προς την κατεύθυνση της άρσης των αστοχιών και της βελτίωσης της λειτουργίας των ΟΕΒ.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες του νομού κ. Κωστής Νούσιος και κ. Δημήτριος Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Κώστας Ζυγογιάννης, καθώς και οι Πρόεδροι των ΤΟΕΒ Σελλάνων κ. Φαλάρας Βασίλης, ΤΟΕΒ Τιτανίου κ. Γιαννάκος Βασίλης,ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος κ. Γιωτάκος Σπύρος, ΤΟΕΒ Αγναντερού κ. Αρχοντής Κώστας, ΤΟΕΒ Κρανιάς κ. Αλεξανδρής Δημήτρης, ΤΟΕΒ Λαζαρίνας κ. Κονταλής Πέτρος, οι οποίοι στο σύνολό τους παρουσίασαν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα και διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους καθώς και τις γόνιμες παρατηρήσεις τους επί των προτάσεων.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, καθώς και ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης Παθήσεων Θυρεοειδούς

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης Παθήσεων Θυρεοειδούς, προσφέρει το πακέτο εξετάσεων Feel up THYRO στην προνομιακή τιμή των 39€, κάνοντας δωρεάν το υπερηχογράφημα θυρεοειδούς και την εξέταση από Ενδοκρινολόγο. Η προσφορά ισχύει για τους 20 πρώτους που θα καλέσουν μέχρι τις 31/05/2022 για να κλείσουν το ραντεβού τους.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το πακέτο Feel up THYRO περιλαμβάνει τις εξετάσεις:

1. FT3

2. FT4

3. TSH

4. ANTI-TG

5. ANTI-TPO

6. Υπερηχογράφημα θυρεοειδούς

7. Ενδοκρινολογική εξέταση

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης Παθήσεων Θυρεοειδούς, καθιερώθηκε με στόχο να τονίσει την αυξημένη συχνότητα εμφάνισης των ασθενειών του θυρεοειδούς, οι οποίες είναι πολύ συχνά αδιάγνωστες. Πιστεύεται ότι το 60% των ανθρώπων που ζουν με κάποια πάθηση του θυρεοειδούς δεν έχουν ποτέ διαγνωστεί, πράγμα που καθιστά τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο απαραίτητο.

Τμήμα Check-Up ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: 2410 996014 & 996005,

Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 09:-00-17:00.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Έτσι θα γίνει το Open Mall στο κέντρο της Λάρισας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τα τελικά αρχιτεκτονικά σχέδια για το Open Mall ή ελληνιστί το Κέντρο Ανοιχτού Εμπορίου, στο κέντρο της Λάρισας, παρουσιάστηκαν χθες κατά τη γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για την πραγματοποίηση της Δράσης του «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην Λάρισα» και στα πλαίσια της απαιτούμενης συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων και του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, θα υπάρξουν και οι Δημόσιες Παρεμβάσεις του παραπάνω Έργου με τα εξής χαρακτηριστικά:

Η Περιοχή Παρέμβασης αποτελείται από τον πεζόδρομο της Ανδρούτσου με τον μικρό πεζόδρομό της προς Ερμού και τα δύο πεζοδρόμια της Βενιζέλου (το τμήμα μεταξύ Φιλελλήνων και Ολύμπου), όπως φαίνεται στο συνημμένο χάρτη:

Εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων στα πλαίσια του “Open Mall” οι ενέργειες θα είναι:
Αναβάθμιση του δημόσιου χώρου μέσω κυρίως της βελτίωσης του μικροκλίματος με παρεμβάσεις οι οποίες θα συμπληρώσουν το ήδη κατασκευασμένο έργο της «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ» το οποίο αφορά σε μεγάλη γειτονική περιοχή δικτύου πεζοδρόμων καθώς και με παρεμβάσεις αισθητικής παρέμβασης σε συγκεκριμένα σημεία:

Συγκεκριμένα θα υπάρξουν:

I. Παρεμβάσεις βελτίωσης μικροκλίματος:

1. Παρεμβάσεις σκίασης, στα δύο πεζοδρόμια της οδού Βενιζέλου στο τμήμα της, από την Ολύμπου μέχρι την Φιλελλήνων . Στα πλαίσια της ανακατασκευής- αναβάθμισης της οδού Βενιζέλου και της δημιουργίας λωρίδος ποδηλατοδρόμου επ΄ αυτής, προβλέπονται τα συστήματα σκίασης των πεζοδρομίων, να επεκταθούν και πάνω από τον ποδηλατόδρομο.

2. Παρεμβάσεις θα υπάρξουν στην Ανδρούτσου όπου θα πρέπει να ληφθεί υπ’ ‘όψη ο ιδιαίτερος χαρακτήρας αυτού του πεζοδρόμου. Πρόκειται για παλαιό εμπορικό δρόμο της πόλης όπου συνυπάρχουν εμπορικά καταστήματα (τα λεγόμενα «παλιατζίδικα») και καταστήματα εστίασης – αναψυχής. Η βιοκλιματική αναβάθμισή του θα γίνει :
α. με δαπέδοστρωση με ψυχρά υλικά
β. με μικρή υδάτινη νησίδα στην συμβολή της Ανδρούτσου με την Βενιζέλου για την ενίσχυση του φυσικού δροσισμού κατά την διάρκεια του θέρους.

3. Επί της συμβολής της οδού Παπαφλέσσα στην οδό Βενιζέλου, προτείνεται η εγκατάσταση υγρού στοιχείου. Το στοιχείο αυτό θα λειτουργήσει ευεργετικά ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, καθώς μπορεί να βελτιώσει το μικροκλίμα της περιοχής και να λειτουργήσει ως στοιχείο φυσικού δροσισμού με τη βοήθεια του ανέμου που παρουσιάζεται πιο έντονος στις διασταυρώσεις των οδών.

II. Παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης :

Παρέμβαση με την κατασκευή δύο αρχιτεκτονικά πρωτότυπων κατασκευών, από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, για την υποδοχή και πληροφόρηση των επισκεπτών της Περιοχής Παρέμβασης, που θα τοποθετηθούν στην συμβολή της Βενιζέλου με την Ολύμπου και της Φιλελλήνων με την Κύπρου (info kiosks).

III. Παρεμβάσεις στην αισθητική αναβάθμιση των όψεων των καταστημάτων:

Στα πλαίσια του έργου «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στην Λάρισα» και της αναγκαίας συνεργασίας του Δήμου με τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, θα απαιτηθεί συνδρομή στις ενέργειες των συνδικαιούχων Εμπόρων με προτάσεις σχετικά με την επιλογή καταλλήλου μορφής και υλικών ομοιόμορφων τεντόπανων , επιγραφών και ανθοστηλών και στη σύνταξη των Τεχνικών Προδιαγραφών τους. Για τον Συνοπτικό Διαγωνισμό Προμηθειών των παραπάνω εξοπλισμών που θα διενεργηθεί από τον Σύλλογο, προκειμένου να δημιουργηθεί η απαραίτητη «ταυτότητα» σε όλη την περιοχή επέμβασης

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ3 λεπτά ago

Κρήτη: Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας – 75χρονος έστειλε στο νοσοκομείο την 84χρονη γυναίκα του

ΚΟΣΜΟΣ12 λεπτά ago

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καταγγέλλει την έλλειψη ενότητας μεταξύ των δυτικών χωρών

ΕΛΛΑΔΑ23 λεπτά ago

Μύκονος: Μετά τα καβουροπόδαρα κι άλλος εξωφρενικός λογιαριασμός – Πόσο πλήρωσαν για τρία πιάτα

OIKONOMIA30 λεπτά ago

Ρωσία: Εάν αρθούν κυρώσεις, θα αφήσουμε να αποπλεύσουν πλοία με τρόφιμα από ουκρανικά λιμάνια

ΚΟΣΜΟΣ31 λεπτά ago

Κίνα: Στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν για να προειδοποιήσει τις ΗΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ42 λεπτά ago

Θάνος Πλεύρης για ευλογιά των πιθήκων: Θα υπάρξει κρούσμα στην Ελλάδα – Θα παραγγείλουμε εμβόλια

ΜΑΓΝΗΣΙΑ44 λεπτά ago

Οι μαθητές ζητούν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

OIKONOMIA49 λεπτά ago

Τίμησαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την προσφορά του

ΘΕΣΣΑΛΙΑ51 λεπτά ago

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης Παθήσεων Θυρεοειδούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ώρα ago

Καιρίδης: Ο Ερντογάν θέλει ένα ατύχημα στο Αιγαίο που θα εκθέσει την Ελλάδα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ώρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

ηλικιωμένος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

Δημοφιλή