Connect with us

OIKONOMIA

Τεχνητή νοημοσύνη: Επενδυτές κλείνουν συμφωνίες με συμβουλές της ΑΙ

Published

on

Spread the love

Τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης αξιοποιούν ταμεία και όμιλοι επιχειρηματικών κεφαλαίων, καθώς και λογιστικές εταιρείες, για να επιλέξουν στόχους εξαγορών και νεοφυείς επιχειρήσεις στις οποίες αξίζει να επενδύσουν, κρίνοντας πως η τεχνολογία μπορεί να τους δώσει προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με τους Financial Times, στις εταιρείες που έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη στις επενδυτικές τους κινήσεις περιλαμβάνονται η KPMG, το hedge fund Coatue και η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Headline.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με τους επενδυτές να βρίσκονται υπό πίεση για να εντοπίσουν την επόμενη νεοφυή επιχείρηση υψηλής ανάπτυξης, σε μια εποχή που λίγες εταιρείες βγαίνουν στο χρηματιστήριο, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι για τις συμφωνίες μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης για εργασίες όπως η αξιολόγηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης μιας εταιρείας με βάση τη χρηματοοικονομική ανάλυση.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης τους τελευταίους έξι μήνες, που προκλήθηκε από την κυκλοφορία του δημοφιλούς ChatGPT της OpenAI, ώθησε τους επενδυτές να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία για τον εντοπισμό ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών και στόχων εξαγοράς.

Πώς χρησιμοποιούν την ΤΝ η εταιρείες

Η KPMG μάλιστα χρησιμοποίησε την τεχνολογία στην οποίαν βασίζεται το ChatGPT για να δημιουργήσει ένα σύστημα το οποίο, με βάση τα δικά της δεδομένα, θα παρέχει συμβουλές στο προσωπικό της για τις… συμβουλές που θα παρέχει. Η εταιρεία δήλωσε ότι το εργαλείο είχε μεγάλη ζήτηση κατά τη διάρκεια του μήνα που ήταν σε χρήση, προσθέτοντας ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη το έχουν καταστήσει «πρακτικά χρήσιμο, ιδιαίτερα στις συγχωνεύσεις και εξαγορές».

Το λογισμικό Coatue Brain της Coatue ενσωματώνει την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη στις πλατφόρμες δεδομένων της, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για να «κοσκινίζει» την έρευνα πώλησης, τα πρακτικά των κερδών και τα pitch decks για να εξάγει και να συμπυκνώνει τα βασικά σημεία σε σαφείς και συνοπτικές ενημερώσεις.

Ο καθοδηγούμενος από τεχνητή νοημοσύνη «predictor exit VC» της PitchBook αξιολογεί πόσο πιθανό είναι μια εταιρεία να εισαχθεί στο χρηματιστήριο ή να εξαγοραστεί. Ο πάροχος δεδομένων υποστήριξε ότι το εργαλείο, ηλικίας μόλις δύο μηνών, είχε ποσοστό ακρίβειας 75%.

Εν τω μεταξύ, οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων Headline και Moonfire Ventures χρησιμοποίησαν την τεχνητή νοημοσύνη για να αξιολογήσουν και να συγκρίνουν επενδυτικούς στόχους με βάση μέτρα όπως η επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο και οι νέοι χρήστες, ώστε να απομονώσουν εκείνες με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης. Η εταιρεία VC πρόσθεσε ότι έχει επενδύσει σε ορισμένες επιχειρήσεις, όπως η υπηρεσία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Bitwarden, σε μεγάλο βαθμό βάσει της σύστασης της τεχνητής νοημοσύνης της.

Η αυξημένη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στις επενδύσεις έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τους παραδοσιακούς ρόλους των ανθρώπινων σχέσεων και της κρίσης στον τομέα. Ο όμιλος αναλυτών του κλάδου Gartner έχει εκτιμήσει ότι η ΤΝ και η ανάλυση δεδομένων θα ενημερώνουν περισσότερα από τα τρία τέταρτα των επενδύσεων επιχειρηματικών κεφαλαίων και των επενδύσεων αρχικών σταδίων μέχρι το 2025.

Η εταιρεία Moonfire με έδρα το Λονδίνο δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εξετάζει περίπου 50.000 εταιρείες κάθε εβδομάδα, αξιολογώντας, για παράδειγμα, την εμπειρία ενός ιδρυτή και τις δυνατότητες απόδοσης των επενδύσεων. Η εταιρεία χρησιμοποίησε τον αλγόριθμό της για να ανακαλύψει και να υποστηρίξει τη βρετανική fintech LiveFlow, οδηγώντας σε αύξηση κεφαλαίου 3,5 εκατ. δολαρίων.

Πάντως, η CEO της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Amadeus Capital Partners προειδοποίησε ότι οι προτάσεις της τεχνητής νοημοσύνης είναι συχνά μεροληπτικές, καθώς χρησιμοποιεί περιορισμένα και παρελθόντος χρόνου δεδομένα.

Πηγή: OT.gr

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
VIDEO4 ημέρες ago

Βόλος: Η εικόνα της πόλης με το πρώτο φώς της ημέρας

VIDEO3 ημέρες ago

Βόλος: Εικόνες αποκάλυψης στις Αλυκές από τη θεομηνία κατέβασε όγκο φερτών υλών το Αλιγαρόρεμα

VIDEO3 ημέρες ago

Βόλος: Στον Εισαγγελέα κάτοικοι της Άλλης Μεριάς για τον χείμαρρο που τους έπνιξε

VIDEO4 ημέρες ago

Βόλος: Ξεχείλισε ο κραυσίδωνας στη Ζάχου με Αναλήψεως

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Κακοκαιρία Elias: Έσπασε ξανά ο Κραυσίδωνας – Πλημμυρίζουν σπίτια

VIDEO5 ημέρες ago

Αυτοψία Μπέου &συνομιλεί με πολίτη..65% του λέει..άστα αυτά απαντά ο Αχιλλέας…να καθαρίσουμε τη πόλη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Αυτό είναι το ολλανδικό «σχέδιο Δέλτα» που ετοιμάζουν για την Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες

VIDEO5 ημέρες ago

H παραλιακή οδό της Άγριας πριν λίγη ώρα

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago

Λίμνη Κάρλα: Δείτε πως έγινε μετά την κακοκαιρία

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

Θεσσαλία: Πρώτος θάνατος από λεπτοσπείρωση στις πληγείσες περιοχές

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή