Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τελετή μνήμης του πρώην προέδρου Δημήτρη Σιούφα και ανάρτηση της προσωπογραφίας του

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, Βύρων Πολύδωρας και Νικόλαος Βούτσης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 Σε κλίμα συγκίνησης έγιναν σήμερα στο εντευκτήριο της Βουλής τα αποκαλυπτήρια της προσωπογραφίας του εκλιπόντος πρώην προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, παρουσία της οικογένειάς του, πολιτικών και συνεργατών του.

Στην τελετή μνήμης που ακολούθησε, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, σκιαγράφησε την πορεία του Δημήτρη Σιούφα, από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στο ορεινό Ελληνόπυργο Καρδίτσας, ως την προεδρία της Βουλής των Ελλήνων.

«Η Βουλή σήμερα με τα αποκαλυπτήρια της προσωπογραφίας του Δημήτρη Σιούφα τιμά έναν πολιτικό που είναι υπόδειγμα για κάθε νέο που θέλει να ακολουθήσει την πολιτική. Ως  πρόεδρος της Βουλής, άφησε ένα ανάγλυφο αποτύπωμα στον θεσμικό εξωραϊσμό του Κοινοβουλίου», τόνισε ο κ. Τασούλας, σημειώνοντας ιδιαίτερα τον κρίσιμο ρόλο που διαδραμάτισε ο Δημήτρης Σιούφας στην ενίσχυση του ρόλου του βουλευτή και των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, με την προώθηση γενναίων αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής.

«Είναι εκείνος που έδωσε μεγάλη ώθηση στη λεγόμενη Κοινοβουλευτική Διπλωματία, γιατί πίστευε ότι ο ρόλος των βουλευτών, στη διμερή ή στην πολυμερή κοινοβουλευτική διπλωματία, είναι πολύ χρήσιμος και για την προβολή της χώρας, αλλά και για τη γνωριμία των ξένων κοινοβουλευτικών με τις θέσεις μας στα εθνικά μας θέματα», πρόσθεσε ο κ. Τασούλας.

Και κατέληξε: «Καλωσορίζουμε στο πάνθεον της ιστορίας, στο πάνθεον των προσωπογραφιών, στο εντευκτήριο της Βουλής, τον Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος ουδέποτε έλειψε από αυτό το χώρο, αλλά τώρα με την παρουσία του, με το βλέμμα του, με τη σκέψη του, μας δίνει ένα ακόμη πιο εκφραστικό, πιο ζωηρό, πιο ζωντανό παράδειγμα για το πώς πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την πολιτική αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που καλούμεθα να κάνουμε το χρέος μας έναντι της πατρίδος».

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, χρόνια στενός φίλος και συνοδοιπόρος του Δημήτρη Σιούφα, μίλησε για «έναν άνθρωπο που ήθελε να ξεπερνά τη μοίρα του, μένοντας βαθιά ριζωμένος στον τόπο του, έναν άνθρωπο που ήθελε να δείξει πού μπορεί να φτάσει», εκφράζοντας την πεποίθηση πως «έφτασε εκεί που ονειρευόταν, γιατί η πολιτική, με τον τρόπο που την άσκησε και την υπηρέτησε, ήταν πάντοτε ο απώτερος στόχος του».


Αναφερόμενος στην ανάρτηση της προσωπογραφίας του στο Εντευκτήριο, ανάμεσα στους διατελέσαντες προέδρους της Βουλής από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως «ο Δημήτρης Σιούφας υπηρέτησε το κοινοβούλιο και τον κοινοβουλευτισμό μέχρι την τελευταία στιγμή, γιατί πίστεψε ότι αυτός ήταν ο ρόλος του πολιτικού, όπως εκείνος τον αισθανόταν, ως βουλευτής από το 1981». Αναφέρθηκε, τέλος, στις τομές που έκανε στον Κανονισμό της Βουλής, σε μια κρίσιμη περίοδο, καθώς και στη «μεγάλη παρακαταθήκη του σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική του προσφορά και το κοινοβουλευτικό του ήθος».

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στον εκλιπόντα ως άνθρωπο «καλό καγαθό», ανεξίκακο, συνεπή στις ιδέες του, πείσμωνα, αλλά και αφοσιωμένο στη θεσμική του αποστολή. «Ως Πρόεδρος της Βουλής», σημείωσε, «ο Δημήτρης Σιούφας έκανε με έργα, όχι μόνο με λόγια, ό,τι ήταν απαραίτητο, ώστε ο πολιτειακός θεσμός του προέδρου της Βουλής, ο οποίος μαζί με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελούν βασικούς παράγοντες, εάν οι φορείς τους σέβονται το θεσμικό τους ρόλο, για τη σταθερότητα της χώρας και το επίπεδο της δημοκρατίας».

Τέλος, εκ μέρους της οικογένειας, τον λόγο πήρε ο γιος τού πρώην προέδρου της Βουλής, Γιώργος Σιούφας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολιτικό πνεύμα του πατέρα του: «Η πολιτική παρουσία και δράση τού έδινε μεγάλη χαρά, όμως του περιόριζε το χρόνο που ήθελε να αφιερώσει την οικογένειά του. Πίστευε σε σταθερές αρχές, αλλά και στην αξία της συναίνεσης, η οποία συμπληρώνεται και βελτιώνεται με τη συμβολή ανθρώπων που έχουν άλλες ιδέες και θεωρήσεις. Πίστευε ότι η Δημοκρατία δεν είναι μόνο ο τρόπος που εκλέγονται οι αντιπρόσωποι του λαού, είναι κυρίως ο τρόπος που εργάζονται και συνεργάζονται. Μπορεί να υπάρχει κατ’ όνομα και ταυτότητα η αντιπαλότητα, υπερέχει όμως στην ουσία η υποχρέωση και το καθήκον του σεβασμού, της αλληλοκατανόησης, της συνεργασίας και της συνέχειας. Πίστευε στην αξία και την πειθώ της λογικής απέναντι στην επικινδυνότητα και τη σύγκρουση του θυμικού. Έλεγε ότι πάντα υπάρχει εδώ χώρος προς βελτίωση σε κάθε άνθρωπο και σε κάθε λαό».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, Βύρων Πολύδωρας και Νικόλαος Βούτσης, οι αντιπρόεδροι της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, Αθανάσιος Μπούρας και Γεώργιος Λαμπρούλης, οι υπουργοί Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας και αναπληρωτής Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, νυν και τέως βουλευτές. Την οικογένεια εκπροσώπησαν η χήρα του Δημήτρη Σιούφα, Καίτη, οι γιοι του, Γεώργιος και Μάριος, η κόρη του Στεφανία και τα εγγόνια του Δημήτριος και Αλέξανδρος, ενώ παρέστησαν και άλλα μέλη της οικογένειας, φίλοι και συνεργάτες του.

Το πορτραίτο του Δημήτρη Σιούφα φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Κερεστετζής.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εισέβαλε μέρα μεσημέρι σε επιχείρηση στη Λάρισα για να κλέψει –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Περισσό θράσος αλλά και… άγνοια κινδύνου φαίνεται πως είχε ένας άντρας που εισέβαλε σε επιχείρηση  στη Λάρισα προ ημερών και έκλεψε χαλκό αξίας 1.000 ευρώ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το συμβάν έγινε στις 17 Ιουλίου στον περιφερειακό της Τρικάλων, κοντά στα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη, όπου ο δράστης εισέβαλε μέρα μεσημέρι και αφαίρεσε τα προϊόντα.

Για κακή του τύχη όμως, καταγράφηκε ευδιακρίτως από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διατηρεί η επιχείρηση και ήδη το σχετικό υλικό βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Δείτε τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Κραυγή αγωνίας από νέο αγρότη στα Τρίκαλα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Πολύ περίεργες οι εποχές που ζούμε, με την ακρίβεια καθημερινά να καλπάζει σε όλα τα επίπεδα, με μια κυβέρνηση να μη μπορεί να κάνει τίποτα και η ίδια η πολιτεία να εξαντλεί την… “νομιμότητα” στους πολίτες…

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι νέοι δεν έχουν δουλειές και όταν αποφασίζουν να ασχοληθούν τους τρώει η γραφειοκρατία και καταλαβαίνουν τι εστί Ελληνικό Κράτος…

Ένας νέος αγρότης από τα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, ο Θωμάς Μαργαρίτης που αποφάσισε να ακολουθήσει με το επάγγελμα, εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται σε κατάσταση απελπισίας!

Ζητάει να του παραχωρηθεί άδεια πώλησης των καρπουζιών που παράγει, σε υπαίθριο χώρο κοντά στην είσοδο του χωριού στον κεντρικό δρόμο, αλλά όπως αναφέρει ο ίδιος στο trikalaola.gr που έκανε την διαμαρτυρία του, δεν μπορεί να βγάλει άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων.

Μάλιστα η δημοτική Αστυνομία του επέβαλε πρόστιμο 200 ευρώ για παράνομη πώληση της παραγωγής του σε υπαίθριο χώρο αφού δεν κατέχει την σχετική άδεια.

Πόσο δύσκολο είναι να γίνουν αυτές οι διαδικασίες έκδοσης άδειας και μάλιστα για έναν νέο αγρότη που προσπαθεί με πολύ κόπο να σταθεί στα πόδια του και προσπαθεί να ζήσει και την οικογένειά του???

Σημειωτέο πως μετά το πρόστιμο ο Θωμάς Μαργαρίτης χάρισε τα καρπούζια του σε περαστικούς και τα υπόλοιπα τα έσπασε σαν ένδειξη διαμαρτυρίας.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή