ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τέσσερα μέτρα για τον παράνομο τζόγο έρχονται το Φθινόπωρο – Βαρύτατες ποινές για παραβάτες και περιορισμοί στα internet cafe

Αυστηρότερα μέτρα για τον παράνομο τζόγο τίθενται σε ισχύ από το Φθινόπωρο, όπως προανήγγειλε από τη Βουλή ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Με αφορμή τη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών, για τον νέο πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων, με τον Αντώνη Βαρθολομαίο να είναι η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι προχωράει η κυβέρνηση στην αναβάθμιση του ρόλου της Επιτροπής, αλλά κυρίως στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου επί το αυστηρότερο.
Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αυτό σημαίνει καταπολέμηση του τζόγου με νέα μέτρα, τα οποία εφαρμόζονται ήδη σε άλλες χώρες.
Ενδεικτικά ανέφερε ότι πρώτον, θα προβλέπεται σφράγισμα των χώρων, είτε πρόκειται για νόμιμο κατάστημα το οποίο απλώς έχει μέσα παράνομο τζόγο, είτε πρόκειται πολύ περισσότερο ακόμη και παράνομο κατάστημα.
Θα προβλέπονται, επίσης, μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης για τους παραβάτες καθώς και αυστηρότερο πλαίσιο αδειοδότησης των Internet cafe. Αυτό σημαίνει ότι αρκετά ενδεχομένως να κλείσουν όταν θα έρθουν, όταν θα έρθει το νέο θεσμικό πλαίσιο.
Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη ο παράνομος τζόγος στη χώρα μας ξεπερνά το 1.5 δις το χρόνο και οι απώλειες για το κράτος, πέρα από τους άλλους κινδύνους που έχει ένας παράνομος τζόγος, αγγίζουν το μισό δις.
Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος
Σχετική είδηση:
Κ. Πιερρακάκης: Στόχος είναι να χτυπηθεί το πρόβλημα του παράνομου τζόγου στη ρίζα του
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

-
ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες ago
Μια νεκρή και πέντε τραυματίες μετά από μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων
-
ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες ago
Απανθρακώθηκε ο οδηγός του φορτηγού που τυλίχθηκε στις φλόγες δίπλα σε μοναστήρι
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες ago
Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, δεκάδες κλήσεις δέχθηκαν Πυροσβεστική και Τροχαία (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες ago
Στη θάλασσα το επίκεντρο, στα 118,1 χιλιόμετρα εντοπίζεται το εστιακό βάθος
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες ago
Γερανός έπεσε σε μπαλκόνι διαμερίσματος (Εικόνες)
-
MEDIA21 ώρες ago
Τα “βαριά χαρτιά” του “Exathlon”
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ15 ώρες ago
Σύγκρουση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή – Κανονικά η ψηφοφορία, απορρίφθηκε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για αναβολή
-
VIDEO22 ώρες ago
ΛΑΡΙΣΑ: Πυροσβεστικό Όχημα Τυλίχθηκε στις Φλόγες στην Αγιά