ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ
Θάνατος εξαιτίας του εμβολίου AstraZeneca, λέει οικογένεια παρουσιάστριας του BBC


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
H οικογένεια της βραβευμένης παρουσιάστριας ραδιοφώνου του BBC, Λίζα Σάου, υποστηρίζει ότι η πέθανε στο νοσοκομείο αφού υπέστη θρόμβωση αίματος μετά τη λήψη του εμβολίου AstraZeneca. Η Λίζα Σαου, η οποία εργάστηκε στο BBC Νιούκαστλ, εμφάνισε «σοβαρούς» πονοκεφάλους μια εβδομάδα μετά το εμβόλιο, και αρρώστησε σοβαρά λίγες μέρες αργότερα, ανακοίνωσε με δήλωση η οικογένεια της.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η 44χρονη πέθανε στο νοσοκομείο Ρόγιαλ Βικτόρια, στο Νιούκαστλ, την Παρασκευή το απόγευμα, έχοντας υποβληθεί σε εντατική θεραπεία για θρόμβωση αίματος και αιμορραγία.
Το Ηνωμένο Βασίλειο επί του παρόντος, προσφέρει στους πολίτες κάτω από 40 ετών εναλλακτική λύση του εμβολίου AstraZeneca, μετά από αναφορές εξαιρετικά σπάνιας θρόμβωσης αίματος στον εγκέφαλο σε συνδυασμό με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων.
Ο κίνδυνος θρομβώσεων που συνδέεται με το εμβόλιο θεωρείται ότι είναι περίπου ένας στους 100.000 για τα άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω. Ο κίνδυνος θανάτου σε οποιαδήποτε ηλικία λόγω ενός τέτοιου θρόμβου, έχει τεθεί περίπου σε έναν, ανά εκατομμύριο.
Η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης (MHRA) δήλωσε ότι τα οφέλη του εμβολίου Oxford AstraZeneca εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων για τους περισσότερους ανθρώπους. Δεν έχει αποδειχθεί ότι το εμβόλιο προκαλεί τους θρόμβους, αλλά ότι η σύνδεση γίνεται όλο και πιο κοντινή.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Κατέβασε ρολά γνωστό γυμναστήριο στο Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Σοκ Πέθανε λίγες ώρες πριν παντρευτούν
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ληστεία σε ζαχαροπλαστείο του Βόλου
-
COVER STORY8 ώρες ago
Σκοπελος έκρηξη σε σκάφος με φωτιά και τραυματισμό μέλους
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Νέο διοικητικό συμβούλιο στους Μύλους Λούλη
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago
Μύκονος: Ασύλληπτες τιμές στο νησί των Ανέμων – 25 ευρώ το σουβλάκι, 150 ευρώ τα καλαμαράκια
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Χαμός στο Ρουκ Ζουκ – Άφωνη η Μακρυπούλια –«Πως είσαι έτσι μωρή πατσαβούρα;» Δείτε το βίντεο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ18 ώρες ago
Συνελήφθη 34χρονη που δούλευε χωρίς πιστοποιητικό υγείας