ΕΛΛΑΔΑ
Θάνος Πλεύρης: Θετικός στον κοροναϊό ο υπουργός Υγείας


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Θάνος Πλεύρης γνωστοποίησε ότι νοσεί με κοροναϊό μέσω twitter
O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έκανε γνωστό ότι διαγνώστηκε θετικός με κοροναϊό. Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο twitter, θα εργάζεται πλέον από το σπίτι και για όσο καιρό προβλέπουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Πριν από λίγο διαγνώστηκα θετικός στον Covid-19 με self test που επιβεβαιώθηκε από rapid. Τηρώ άμεσα το πρωτόκολλο απομόνωσης του ΕΟΔΥ και ξεκινώ να εργάζομαι από το σπίτι. Προστατεύουμε τον εαυτό μας. Εμβολιαζόμαστε για να νοσήσουμε ήπια.
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Πριν από λίγο διαγνώστηκα θετικός στον Covid-19 με self test που επιβεβαιώθηκε από rapid. Τηρώ άμεσα το πρωτόκολλο απομόνωσης του ΕΟΔΥ και ξεκινώ να εργάζομαι από το σπίτι. Προστατεύουμε τον εαυτό μας. Εμβολιαζόμαστε για να νοσήσουμε ήπια.
— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) February 13, 2022
Γράψτε το σχόλιό σας

https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Ελένη Τοπαλούδη: Το ΜΟΕ ανακοινώνει σήμερα την απόφαση για τους δύο κατηγορούμενους


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κατηγορούμενοι για τον θάνατο της 21 ετών φοιτήτριας, μετά από άγρια σεξουαλική κακοποίηση της, δικάζονται ένας 24χρονος και ένας 22χρονος
Σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο θα ανακοινώσει την απόφαση του για τους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση του βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, το Νοέμβριο του 2018 στην Ρόδο.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στο δικαστήριο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και έτσι σήμερα με την έναρξη της δικασίμου θα ανακοινωθεί η απόφαση των Εφετών και των ενόρκων για την ενοχή των δύο νεαρών δραστών της υπόθεσης, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον 15ετή κάθειρξη. Στην συνέχεια το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα δώσει ελαφρυντικά και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση της ποινής.
Κατηγορούμενοι για τον θάνατο της 21 ετών φοιτήτριας, μετά από άγρια σεξουαλική κακοποίηση της, δικάζονται ένας 24χρονος και ένας 22χρονος. Οι κατηγορούμενοι κακοποίησαν σεξουαλικά την Ελένη και όταν η φοιτήτρια απείλησε πως θα τους καταγγείλει, την χτύπησαν βάναυσα και στην συνέχεια ενώ βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση την μετέφεραν σε απόκρημνη παραλία και την πέταξαν στην θάλασσα.
Η εισαγγελική εισήγηση προς το δικαστήριο είναι να κηρύξει ενόχους τους δύο κατηγορούμενους όπως εισάγεται για αυτούς η κατηγορία, «δείχνοντας» ουσιαστικά στους δικαστές και πάλι την ισόβια και την πρόσκαιρη κάθειρξη για τους δύο νεαρούς.
Παρόντες στο δικαστήριο , όπως σε κάθε συνεδρίαση, θα είναι οι γονείς της Ελένης αλλά και μητέρες γυναικών που βρήκαν τον θάνατο από τα χέρια συντρόφων τους. Ζητούμενο για αυτούς είναι να μην μειωθεί ούτε ημέρα η ποινή για τον βασανιστικό θάνατο της Ελένης αλλά και να εκτίεται «μέχρι τέλους» η ισόβια κάθειρξη για ειδεχθή εγκλήματα και αντίστοιχα αδικήματα με θύματα γυναίκες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Επιστρέφουν τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων | in.gr


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η επαναλειτουργία βασικών Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων – όπου έως το 2018 παρουσιάζονταν μαζικά οι φαντάροι στο ξεκίνημα της θητείας τους – εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους επιτελείς του Στρατού Ξηράς.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Από τη Β’ ΕΣΣΟ του 2018 οι νέοι παρουσιάζονται κατευθείαν στις μονάδες, στα 23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), χωρίς δηλαδή να κάνουν το δίμηνο της βασικής εκπαίδευσης στα Κέντρα, όπου και ορκίζονταν, όπως συνέβαινε παλαιότερα.
Ομως τέσσερα χρόνια μετά την εφαρμογή του νέου τρόπου κατάταξης των νεοσυλλέκτων, το ΓΕΣ προχώρησε σε μια επανεκτίμηση των δεδομένων. Διερευνά την πιθανότητα μερικής επιστροφής στην παλιά μορφή κατάταξης για έναν βασικό λόγο.
Διαπιστώθηκε ότι κάποιες μονάδες στα σύνορα δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά στη μαζική κατάταξη και την αρχική εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων. Κι αυτό διότι είχαν το βάρος της κύριας εκπαίδευσης, της εκπαίδευσης ειδικότητας και τις υπόλοιπες υψηλές απαιτήσεις που έχουν τέτοιες μονάδες της παραμεθορίου.
Επισημαίνεται ότι κάθε χρόνο κατατάσσονται περίπου 35.000 νεοσύλλεκτοι και εκτιμάται ότι σχεδόν οι μισοί προτιμούν τις δύο φθινοπωρινές ΕΣΣΟ από τις συνολικά έξι στον Στρατό Ξηράς.
Κριτήρια επαναλειτουργίας
Εως σήμερα δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση. Εντούτοις, οι επιτελείς εξετάζουν ποια από τα παλιά Κέντρα Νεοσυλλέκτων που είχαν καταργηθεί θα μπορούσαν να δεχθούν και πάλι οπλίτες για να κάνουν εκεί τον πρώτο μήνα της στρατιωτικής τους θητείας. Ενα βασικό κριτήριο είναι τα στρατόπεδα αυτά να μην έχουν αλλάξει χρήση, καθώς στο διάστημα που μεσολάβησε κάποια παραχωρήθηκαν στους δήμους.
Για παράδειγμα, το 239 Σύνταγμα Ευζώνων που λειτουργούσε ως Κέντρο στο Μεσολόγγι δεν μπορεί να επανέλθει στον νέο σχεδιασμό – εφόσον προχωρήσει προς υλοποίηση – διότι έχει καταργηθεί και πλέον θα λειτουργεί ως Βιωματικό Μουσείο. Ενα δεύτερο βασικό κριτήριο για την επαναλειτουργία κάποιων Κέντρων – και όχι όλων, όπως υπογραμμίζεται – είναι να διαθέτουν καλές υποδομές, δηλαδή άρτιες εγκαταστάσεις υγιεινής και ενδιαίτησης των φαντάρων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται διερεύνηση για τα παλιά Κέντρα Νεοσυλλέκτων στην Καλαμάτα, την Τρίπολη, τη Σπάρτη. Εξάλλου τρία από τα παλιά Κέντρα – στρατόπεδα σε Θήβα, Λαμία, Ρέθυμνο έχουν παραμείνει (ως ΣΥΠΟ) και θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στον νέο σχεδιασμό για την κατάταξη των νεοσυλλέκτων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μερική επιστροφή στην παλιά μορφή κατάταξης θα ικανοποιούσε και πολλές δημοτικές Αρχές. Δεν θα πρέπει να λησμονείται πως οι τοπικές κοινωνίες είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα για το κλείσιμο των Κέντρων το 2018 καθώς θεωρούσαν ότι οι φαντάροι τόνωναν τις αγορές και τα καταστήματά τους. Γι’ αυτό και κάποιοι δήμαρχοι επιδίωκαν την επαναλειτουργία κάποιων Κέντρων. Ασκούνταν δε και πιέσεις στους τοπικούς βουλευτές προκειμένου τα Κέντρα να μην αλλάξουν χρήση, να παραμείνουν στρατόπεδα, ώστε να υπάρχει στο μέλλον ένα ανοιχτό «παράθυρο» επαναλειτουργίας τους.
Η κατάργηση των Κέντρων Νεοσυλλέκτων την άνοιξη του 2018 είχε γίνει με στόχο οι οπλίτες να παρουσιάζονται στα ΣΥΠΟ και έτσι να επιτυγχάνεται η γρήγορη ένταξή τους στις επιχειρησιακές μονάδες των συνόρων, οι οποίες με αυτόν τον τρόπο θα ήταν πάντα επανδρωμένες.
Τότε, είχαν καταργηθεί τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων σε Θήβα (Πυροβολικού), Ναύπλιο (Μηχανικού), Καλαμάτα, Ρέθυμνο, Μεσολόγγι, Τρίπολη, Αρτα (Υγειονομικού), Σπάρτη, Γρεβενά, Λαμία (Υλικού Πολέμου). Μερικά χρόνια νωρίτερα εξάλλου είχε καταργηθεί το Κέντρο Νεοσυλλέκτων της Κορίνθου. Τα 23 σημεία υποδοχής οπλιτών είχαν δημιουργηθεί σε στρατόπεδα σε Ξάνθη, Σουφλί, Κομοτηνή, Καβυσό Εβρου, Διδυμότειχο, Λαγό, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κω, Λήμνο, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Θήβα, Λαμία, Σέρρες, Ιωάννινα, Κιλκίς, Λιτόχωρο, Γρεβενά. Εκεί οι νεοσύλλεκτοι φαντάροι μένουν για περίπου τρεις μέρες για να περάσουν από εξετάσεις και να παραλάβουν ιματισμό και έπειτα προωθούνται στις μονάδες τους.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
‘Βόμβα’: Μπαίνει στο Survivor ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος)
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σκιάθος: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με πιστόλια και φυσίγγια
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Στο πένθος η 111 Πτέρυγα Μάχης: Έφυγε 47χρονος μοίραρχος
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago
Στοίχημα: Με την ποιότητα και την έδρα της Χάντερσφιλντ
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago
Το «λευκό βέλος» πέρασε από τη Λάρισα το πρωί της Κυριακής – Δυόμιση ώρες από Αθήνα – Bίντεο & φωτογραφίες –
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Παυλίδη από Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ο Αχιλλέας Μπέος στη Σκιάθο