Connect with us

OIKONOMIA

The Economist: O Έλον Μασκ κάνει ιδιωτική τη «δημόσια πλατεία»

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει περιγράψει το Twitter ως την «de facto πλατεία». Στις 25 Απριλίου, έκλεισε συμφωνία μέσω της οποίας ιδιωτικοποίησε το Twitter, προβαίνοντας, έτσι, σε μία από τις  πιο μοχλευμένες εξαγορές στην ιστορία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Μασκ, επικεφαλής εταιρειών όπως η Tesla, αυτοκινητοβιομηχανία, και της SpaceX, αεροδιαστημική εταιρείας, πρότεινε προσφορά μετρητών αξίας περίπου 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος θα πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος από το ποσό, με τη μορφή ιδίων κεφαλαίων ύψους 21 δισ. δολαρίων και δανείου ύψους 12,5 δισ. δολαρίων έναντι των μετοχών του στην Tesla.

Εάν η κίνηση του αυτή είναι μία φορά σημαντική από επιχειρηματικής απόψεως, θα μπορούσε να καταστεί ακόμη πιο σημαντική σε ό,τι αφορά την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο.

Το Twitter δεν αποτελεί και την πιο ελκυστική επιχείρηση. Με 217 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες είναι μια τάξη μεγέθους μικρότερο από το Facebook, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, και έχει μείνει πολύ πίσω από τα Instagram, TikTok και Snapchat.

Η τιμή της μετοχής του «βολοδέρνει» εδώ και χρόνια: τον περασμένο μήνα ήταν χαμηλότερη από ό,τι κατά την εισαγωγή τoυ στο Χρηματιστήριο, το 2013.

Ωστόσο, ο Μασκ δεν ενδιαφέρεται για το Twitter ως επιχείρηση. «Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα οικονομικά», δήλωσε σε συνέδριο TED, στις αρχές του μήνα. «Η αγορά αυτή γίνεται μετά από την έντονη διαίσθησή μου ότι η ύπαρξη μιας δημόσιας πλατφόρμας που θα είναι απολύτως αξιόπιστη και χωρίς αποκλεισμούς είναι εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον του πολιτισμού».

Η προθυμία του να ξοδέψει ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του, για να καταστήσει το Τwitter μια πλατφόρμα χωρίς αποκλεισμούς, έπεται της απόφασης της πλατφόρμας, την τελευταία περίοδο, να ενισχύσει τον έλεγχο περιεχομένου της.

Πριν από μία δεκαετία, στελέχη του Twitter αστειεύτηκαν ότι η εταιρεία ήταν «η πτέρυγα της ελευθερίας του λόγου του κόμματος της ελευθερίας του λόγου».

Εντούτοις, η προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ και η πανδημία του κορονοϊού έκαναν την εταιρεία (και πολλά άλλα κοινωνικά δίκτυα) να πιστεύουν ότι η ελευθερία του λόγου είχε κάποια μειονεκτήματα.

Ο Τραμπ, τελικά, αποκλείστηκε από το Twitter, καθώς και από το Facebook, το YouTube και άλλα μέσα δικτύωσης, μετά την εξέγερση στο Καπιτώλιο, τον Ιανουάριο του 2021.

Έτσι, ξεκίνησαν να εντοπίζουν δημοσιεύσεις με παραπληροφόρηση σχετικά με το κορωνοϊό, καθώς και με άλλα ζητήματα, σε διάφορους λογαριασμούς και να τους μπλοκάρουν.

Το πρώτο εξάμηνο του 2021, το Twitter αφαίρεσε 5,9 εκατομμύρια κομμάτια από το περιεχόμενό του, περισσότερο από τα 1,9 εκατομμύρια που είχε αφαιρέσει 2 χρόνια πριν. Την ίδια περίοδο, μπλόκαρε 1,2 εκατομμύρια λογαριασμούς, σημειώνοντας, έτσι, σημαντική αύξηση από τους 700.000 που είχε μπλοκάρει στο παρελθόν.

Πώς θα μπορούσε ο Μασκ να αλλάξει τα δεδομένα;

Έχει δηλώσει ότι θα δημοσιεύσει τον κώδικα του Twitter, καθώς και τον κώδικα σύστασής του, σε προσπάθειά του να καταστήσει την πλατφόρμα περισσότερο διαφανή. Προτείνει την πιστοποίηση γνησιότητας όλων των χρηστών και την αντιμετώπιση των spam bot.

Ακόμη, όπως είπε ο ίδιος σε ομιλία του στο TED, θα είναι «πολύ προσεκτικός με τις μόνιμες καταργήσεις λογαριασμών», προτιμώντας τα «time-out». Η δήλωσή του αυτή ήταν ανακουφιστική για τον Τραμπ αλλά και άλλους πολιτικούς, όπως αναφέρουν και διάφορες ενώσεις, εταξύ των οποίων η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, η οποία θεωρεί τον Mασκ έναν από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες της.

Το ενδεχόμενο επαναφοράς του λογαριασμού του Τραμπ τρομάζει αρκετούς από την αριστερά. Το ίδιο και η ανυπομονησία του Μασκ σχετικά με αυτό που περιγράφει ως κουλτούρα «αφυπνισμένου» (“woke culture”) («Ο ιός αφυπνισμένου μυαλού καθιστά το Netflix μη αναγκαίο», έγραψε ο ίδιος στο Twitter, στις αρχές αυτού του μήνα, μετά την απώλεια συνδρομητών του). Δημοσκόπηση στην Αμερική που διεξήχθη από το YouGov, αυτό το μήνα, έδειξε ότι ενώ το 54% των Ρεπουμπλικάνων πίστευε ότι η αγορά του Twitter από τον Μασκ θα αποτελούσε μία καλή κίνηση για την κοινωνία, μόνο το 7% των Δημοκρατικών συμφωνούσε μαζί τους.

Δεδομένου ότι οι χρήστες του Twitter είναι στην πλειοψηφία τους Δημοκρατικοί, το σχέδιό του μπορεί να αποδειχθεί αναποτελεσματικό. Ακόμα και στους μη πολιτικοποιημένους χρήστες μπορεί να μην αρέσει η εκδοχή του Twitter ως μία πλατφόρμα με περισσότερη ελευθερία του λόγου. Η μετριοπάθεια αντιμετωπίζει τον εκφοβισμό, την κακοποίηση και άλλες μορφές λόγου που είναι νόμιμες, αλλά δημιουργεί μια δυσάρεστη εμπειρία στο διαδίκτυο. Τα κοινωνικά δίκτυα που ξεκίνησαν με στόχο να επιτρέψουν οτιδήποτε νόμιμο, όπως το Parler και το Gettr, ενισχύουν, τελικά, τις πολιτικές λογοκρισίας τους, καθώς έχουν γεμίσει με ρατσιστικές δημοσιεύσεις και πορνό.

Εάν το Twitter υιοθετούσε μια ξεκάθαρη γραμμή σε ό,τι αφορά την ελευθερία του λόγου, οι άμεσοι νικητές θα μπορούσαν να είναι οι πιο επικριτικοί αντίπαλοί του, προσέθεσε η Evelyn Douek, ειδική στη ρητορική στο διαδίκτυο στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ. Μέχρι σήμερα, τα κύρια κοινωνικά δίκτυα έχουν ορίσει περίπου παρόμοιες πολιτικές διαμόρφωσης περιεχομένου, με το καθένα από αυτά να διστάζει να υιοθετήσει μία περισσότερο ακραία πολιτική.

Ο Μασκ δεν είχε ποτέ πρόβλημα με το να μονοπωλεί τις ειδήσεις. Ακόμα κι έτσι, όμως, μπορεί να δυσκολευτεί περισσότερο απ’ό,τι περιμένει στο να επιτύχει τον στόχο του. Μποϊκοτάζ από διαφημιστές, από τους οποίους προέρχονται σχεδόν όλα τα έσοδα του Twitter, ίσως να μην τον ενοχλούν. Ωστόσο, η εφαρμογή του Twitter βασίζεται στη διανομή από τα app store της Apple και της Google. Και τα δύο ανέστειλαν το Parler μετά την εξέγερση στο Καπιτώλιο. Οι κυβερνήσεις έχουν αρχίσει, επίσης, να επιβάλλουν αυστηρότερους νόμους σχετικά με την έκφραση απόψεων στο διαδίκτυο. Στις 23 Απριλίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι είχε συμφωνήσει για την επιβολή ενός νέου νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες, ο οποίος θα υποχρεώνει τα κοινωνικά δίκτυα να ελέγχουν πιο συχνά τις δημοσιεύσεις στις πλατφόρμες τους. Η Βρετανία ετοιμάζει ένα ακόμα αυστηρότερο νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το Twitter απέστειλε 43.000 αιτήματα αφαίρεσης περιεχομένου βάσει νομοθεσίας σε διάφορες χώρες, το πρώτο εξάμηνο του 2021, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με δύο χρόνια νωρίτερα.

Ακόμη ένα ερώτημα αποτελεί εάν ο Μασκ θα καταφέρει να τηρήσει τις δικές του αρχές. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έρχονται αντιμέτωπα με συγκρούσεις συμφερόντων όταν οι άνθρωποι που ορίζουν μετριοπαθείς πολιτικές είναι επίσης υπεύθυνοι για την ανάπτυξή τους, σημειώνει η Douek.

Θα επηρεαζόταν η προσέγγιση του Μασκ σε ό,τι αφορά την ελευθερία του λόγου από τα υπόλοιπα συμφέροντά του; Ως χρήστης του Twitter, ο Μασκ χρησιμοποιεί την πλατφόρμα με εκδικητικό τρόπο. Του έκαναν μήνυση (ανεπιτυχώς) αφού χαρακτήρισε στο Twitter μέσω tag έναν διαδικτυακό  εχθρό «παιδόφιλο». Την περασμένη εβδομάδα, μετά από έναν καυγά με τον Μπιλ Γκέιτς, δημοσίευσε μια μη κολακευτική φωτογραφία του ιδρυτή της Microsoft κάνοντας ένα προκλητικό σχόλιο στη λεζάντα.

Ο Mασκ επιμένει ότι ως ιδιοκτήτης της πλατφόρμας θα είναι αμερόληπτος. «Ελπίζω ότι ακόμα και οι χειρότεροι επικριτές μου θα παραμείνουν στο Twitter, γιατί αυτό σημαίνει ελευθερία του λόγου», έγραψε στο Twitter στις 25 Απριλίου, λίγο πριν το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποδεχτεί την προσφορά του. Ορισμένοι χρήστες, όμως, είχαν άλλη άποψη: την ίδια μέρα, ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα στο διαδίκτυο ήταν το «Twitter του Τραμπ».

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

ΕΘΕΑΣ: Φορολογική ανακούφιση για τους συνεταιρισμένους αγρότες

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ένα από τα πάγια και διαρκή αίματα της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) ικανοποιήθηκε με τον πλέον ενδεδειγμένο, μάλιστα, τρόπο, καθώς στα «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών ή/και εταιρικών μετασχηματισμών», που από σήμερα αποτελούν νόμο του κράτους, υπάρχουν όλες εκείνες οι πρόνοιες που δύνανται να ανακουφίσουν φορολογικά τους συνεταιρισμένους αγρότες και ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της παραοικονομίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδικότερα, σύμφωνα με το νέο νόμο, μειωμένη κατά 50% θα είναι η φορολόγηση συνεταιρισμένων ή με συμβολαιακή γεωργία αγροτών για κέρδη που αποκτώνται από το φορολογικό έτος 2022. Παράλληλα, καθορίζεται το περιεχόμενο των συμβάσεων μελλοντικής πώλησης αγροτικών προϊόντων μεταξύ παραγωγών και αγοραστών, δηλαδή της Συμβολαιακής Γεωργίας.

«Πρόκειται για μια σαφώς θετική εξέλιξη, ιδιαίτερα κατά τη δεδομένη περίοδο των τόσο οξυμένων προβλημάτων, που συνδυαστικά με παράλληλα μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα και με ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες για τις οποίες η ΕΘΕΑΣ εργάζεται συστηματικά, θα έχει θετικό αντίκτυπο στην αγροτική οικονομία», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε σχετική του δήλωση ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ κ. Παύλος Σατολιάς επισημαίνει ότι όλοι οι συνεταιρισμοί της χώρας, μέσω της ΕΘΕΑΣ, έθεταν μετ’ επιτάσεως την ανάγκη θέσπισης ενός τέτοιου νόμου, τονίζοντας ότι «η μείωση αυτή της φορολογίας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση, η διαδρομή της οποίας, όμως, είναι μακρά, δύσκολη, αλλά και δημιουργική».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Κόφτης στα κλιματιστικά: Το κυβερνητικό σχέδιο για εξοικονόμηση ενέργειας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μοντέλο Ισπανίας ή «επιχείρηση θερμοστάτης» όπως ονομάζεται στην Ιταλία ετοιμάζεται να εισάγει και στην Ελλάδα η κυβέρνηση στο πλαίσιο ενός σχεδίου εξοικονόμησης ενέργειας. Το μέτρο αυτό δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από την εισαγωγή ενός κόφτη ώστε η θερμοκρασία των κλιματιστικών μην έχει τεράστια διαφορά από την θερμοκρασία περιβάλλοντος προκειμένου να καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Με μικρές αλλαγές στη συμπεριφορά μας»

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην on camera συζήτηση που είχε στο προεδρικό μέγαρο με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σήμερα το μεσημέρι φωτογράφισε ένα τέτοιο μέτρο, αν δεν το προανήγγειλε κιόλας κάνοντας λόγο για «μικρές αλλαγές στη συμπεριφορά μας» και λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Επειδή όλοι πρέπει να βάζουν πλάτη σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, θα παρουσιάσουμε και ένα συνολικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας. Διότι έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, είτε μιλάμε για τα δημόσια κτίρια είτε μιλάμε για τις ιδιωτικές κατοικίες. Με μικρές αλλαγές στη συμπεριφορά μας μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια, να γλυτώσουμε χρήματα, να διευκολύνουμε την προσπάθεια της χώρας να μειώσει συνολικά το ενεργειακό της αποτύπωμα. Είναι πολιτικές που μόνο όφελος έχουν και για την εφαρμογή τους η κυβέρνηση θα φροντίσει να παρουσιάσει πολύ σύντομα ένα συγκεκριμένο και συνεκτικό σχέδιο».

Το ισπανικό σχέδιο

Η Ισπανία ενθαρρύνει την τηλεργασία των δημοσίων υπαλλήλων για να περιορίσει την κατανάλωση των κλιματιστικών στα δημόσια κτίρια, ενώ σύμφωνα με το «σχέδιο ενεργειακής αποτελεσματικότητας», το οποίο δημοσιεύθηκε σήμερα, Πέμπτη (25/5) στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ορίζεται ανώτατο όριο θερμοκρασίας για τη λειτουργία των κλιματιστικών τόσο για το καλοκαίρι όσο και για το χειμώνα.

Έτσι λοιπόν ο θερμοστάτης των κλιματιστικών στα δημόσια κτίρια της Ισπανίας δεν θα μπορεί να ξεπερνά τους 27 βαθμούς Κελσίου αυτή την εποχή ενώ τον χειμώνα ο θερμοστάτης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Τα μέτρα αυτά θα εφαρμόζονται «όπου είναι εφικτό τεχνικά», διευκρινίζεται στο κυβερνητικό έγραφο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν «να εργάζονται τρεις ημέρες από το σπίτι τους και δύο ημέρες με φυσική παρουσία», υπογράμμισε η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Χεσούς Μοντέρο, διευκρινίζοντας ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν «άμεσα», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η «επιχείρηση θερμοστάτης» στην Ιταλία

Στην Ιταλία, η «Επιχείρηση Θερμοστάτης», όπως ονομάστηκε από τα ιταλικά ΜΜΕ, προβλέπει πως ο κλιματισμός σε δημόσια κτίρια, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και κυβερνητικών κτιρίων,  υπουργείων κλπ, δεν μπορεί να οριστεί κάτω από τους 27 βαθμούς Κελσίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τον χειμώνα, τα συστήματα θέρμανσης δεν πρέπει να θερμαίνουν τα κτίρια άνω των 19 βαθμών, αν και θα επιτρέπονται 2 βαθμοί παραπάνω σε ειδικές συνθήκες.

Για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα που κυμαίνονται από 500 έως 3.000 ευρώ. Μειώνοντας τους βαθμούς στα air condition, η ιταλική κυβέρνηση σκοπεύει να εξοικονομήσει 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου αυτό το έτος. Τα μέτρα τεθούν σε ισχύ την 1η Μαΐου και θα διαρκέσουν έως τον Απρίλιο του 2023.

Διαβάστε επίσης ΥΠΕΞ: Η επιστολή στον ΟΗΕ απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου

Διαβάστε επίσης Βουλή: Αντιδράσεις για την οικονομική ενίσχυση για το ρεύμα – Αντιπαράθεση Σκρέκα-Κατρίνη

Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση του 60%

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια αποτέλεσε επίκεντρο των δηλώσεων που έκαναν τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη σημερινή τους συνάντηση όπου ο πρωθυπουργός την ενημέρωσε και για τις υπόλοιπες εξελίξεις και κυρίως για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, τις επαφές που είχε στο Φόρουμ του Νταβός αλλά και την τουρκική επιθετικότητα.

Πάντως σε ότι αφορά την ακρίβεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ειδικότερα: «Από κει και πέρα βέβαια, οι διεθνείς επαφές είναι σημαντικές αλλά η προσοχή μας είναι πάντα στραμμένη στα ζητήματα που αφορούν την εγχώρια πολιτική πραγματικότητα και όλοι μας καλούμαστε να διαχειριστούμε το μεγάλο κύμα ακρίβειας, το οποίο είναι αποτέλεσμα της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της παγκόσμιας αναταραχής που αυτό έχει προκαλέσει.

»Θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη, θα συζητήσουμε και πάλι τα ζητήματα που αφορούν την αγορά ενέργειας. Θα επαναλάβω ακόμη μια φορά ότι όσο σημαντική είναι η απεξάρτηση από τους Ρωσικούς υδρογονάνθρακες και η μετάβαση στην πράσινη οικονομία, άλλο τόσο σημαντική είναι και η στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων βραχυπρόθεσμα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις πολύ απότομες αυξήσεις, οι οποίες βασικά είναι αποτέλεσμα των τιμών του φυσικού αερίου.

»Όπως γνωρίζετε, εμείς, ασχέτως των αποφάσεων της Ευρώπης, έχουμε προχωρήσει σε ένα εθνικό σχέδιο στήριξης με πολλούς άξονες. Ψηφίζεται σήμερα η διάταξη που αφορά τη φορολόγηση με 90% των υπερκερδών των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

»Πρέπει να τονίσω ότι καμία χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει χρησιμοποιήσει τόσο δραστική φορολογία, κάτι το οποίο αναγνωρίστηκε και από τη Διοικήτρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κυρία Lagarde σε μία δημόσια τοποθέτηση την οποία έκανε χθες.

»Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα, έτσι ώστε οι συμπολίτες μας που επιβαρύνθηκαν με πολύ υψηλούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος να καταθέσουν τα σχετικά τους στοιχεία ώστε να αρχίσει η επιστροφή του 60% της αύξησης, της υπερβάλλουσας αύξησης, την οποία είδαν στους λογαριασμούς τους, άμεσα. Και φυσικά από 1η Ιουλίου, όπως έχουμε δεσμευθεί, θα τεθεί σε λειτουργία ο καινούργιος μηχανισμός σταθεροποίησης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος πια έχει αποσπάσει και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία απροστάτευτη σε ένα νέο κύμα αυξήσεων

»Κατά συνέπεια, το τι θα γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα το συναποφασίσουμε στο επόμενο, ενδεχομένως και στο μεθεπόμενο, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Το τι κάνουμε, όμως, σε εθνικό επίπεδο, είναι δικιά μας πολιτική επιλογή και έχω πει πολλές φορές, το επαναλαμβάνω και σε εσάς, ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε την κοινωνία, τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, απροστάτευτες απέναντι σε ένα κύμα αυξήσεων, όσον αφορά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, για το οποίο οι ίδιοι δεν έχουν καμία ευθύνη και το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε και με κρατική στήριξη, όπως κάναμε και την εποχή της πανδημίας.

»Τέλος, επειδή όλοι πρέπει να βάζουν πλάτη σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, θα παρουσιάσουμε και ένα συνολικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας. Διότι έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, είτε μιλάμε για τα δημόσια κτίρια είτε μιλάμε για τις ιδιωτικές κατοικίες. Με μικρές αλλαγές στη συμπεριφορά μας μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια, να γλυτώσουμε χρήματα, να διευκολύνουμε την προσπάθεια της χώρας να μειώσει συνολικά το ενεργειακό της αποτύπωμα. Είναι πολιτικές που μόνο όφελος έχουν και για την εφαρμογή τους η κυβέρνηση θα φροντίσει να παρουσιάσει πολύ σύντομα ένα συγκεκριμένο και συνεκτικό σχέδιο».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 λεπτά ago

ΚΚΕ: Ο νέος νόμος για τα πανεπιστήμια θα μείνει στα χαρτιά – Η κυβέρνηση θα μετρήσει άλλη μια ήττα

ΕΛΛΑΔΑ4 λεπτά ago

Πειραιάς: Ποινή ενός έτους με τριετή αναστολή στη μητέρα της 5χρονης που έπεσε στο λιμάνι

ΚΟΣΜΟΣ12 λεπτά ago

Κάρυστος: Κατασχέθηκε από τις ΗΠΑ το φορτίο του πετρελαιοφόρου Pegas

LIFESTYLE16 λεπτά ago

Άμπερ Χερντ: Τα κατάφεραν οι θαυμαστές του Τζόνι Ντεπ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 λεπτά ago

45.500€ πρόστιμο επέβαλλε ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης στο Κάμπινγκ Βούλας

ΕΛΛΑΔΑ23 λεπτά ago

Αρπαγή 6χρονου: Βίντεο – ντοκουμέντο από την στιγμή που ο δράστης εγκαταλείπει το λευκό βαν

ΜΑΓΝΗΣΙΑ24 λεπτά ago

ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο στο κέντρο του Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ29 λεπτά ago

Aναγορεύεται Επίτημη Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η Ξένια Καλογεροπούλου

OIKONOMIA30 λεπτά ago

ΕΘΕΑΣ: Φορολογική ανακούφιση για τους συνεταιρισμένους αγρότες

ΚΟΣΜΟΣ31 λεπτά ago

Κρούσματα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε Γερμανία και Ν. Κορέα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

ηλικιωμένος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

Δημοφιλή