ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Θεσσαλιώτιδα: Τόπος δημιουργίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης»

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το σχεδιασμό του νέου LEADER

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τα στελέχη της ΟΤΔ της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. έγιναν δεκτάστην Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας κοΝούσιοΚων/νο, τηνΘεματική Αντιπεριφερειάρχη Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κα Ρογγανάκη Λίακαι τονΘεματικό Αντιπεριφερειάρχη Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίαςκο Αναγνωστόπουλο Δημήτριο.
Σκοπός της συνάντησης – διαβούλευσης υπήρξε η παρουσίαση του σχεδιασμού της τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ / LEADER και η ενίσχυση της συμπληρωματικότητας και συνέργειας των παρεμβάσεών του με το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027 και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας.
Ο Γενικός Διευθυντής κος Σακελλαρίου τόνισε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στη πορεία υλοποίησης του προγράμματος LEADER της παρούσας περιόδου με εμφανή τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στη κοινωνία και στην τοπική οικονομία.
Ο κος Νούσιος επεσήμανε πως πρέπει να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας συνδυάζοντας δράσεις πολιτισμού με την προώθηση τηςτοπικής γαστρονομίας και την παραγωγή διατροφικών προϊόντων υψηλής αξίας.
Η κα Ρογγανάκη τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν και να στηριχθούν ‘’έξυπνες’’ δράσεις συνεργασίας μεταξύ δημόσιων και συλλογικών φορέων που να έχουν κοινωνικό αποτύπωμα ιδιαίτερα προς ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι ηλικιωμένοι απομακρυσμένων ορεινών περιοχών ή τα ΑμεΑ.
Ο Συντονιστής κος Ντανοβασίλης τόνισε ότι στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης – εμψύχωσης του τοπικού πληθυσμού θα αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο κος Αναγνωστόπουλος τόνισε την ανάγκη συνεργασίαςκαι αξιοποίησης εθελοντικών φορέων και οργανώσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων μέσα από συστήματα ελέγχου και παρακολούθησηςκαι ‘’έξυπνων’’ μορφών οργάνωσης και πρότεινε στην ΑΝ.ΚΑ να οργανωθεί διαβούλευση με τους φορείς του Μητρώου Εθελοντικών Οργανώσεων της Πολιτικής Προστασίας.
Οι ενέργειες διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς και τον πληθυσμό για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER Σ.Σ. ΚΑΠ 2023-2027 ‘’Καρδίτσα – Θεσσαλιώτιδα: Τόπος δημιουργίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης’’ συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.
Τσιάκος Βασίλειος
Πρόεδρος ΑΝ.ΚΑ. ΑΕ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago
Οδηγός αυτοκινήτου πέρασε με κόκκινο και σκότωσε πατέρα τριών παιδιών στο Βόλο
-
ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago
Μάκης Καψάλης: Στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής – Υπέστη έμφραγμα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Πέθανε ο 69χρονος επιχειρηματίας Στάθης Μόκας από Βόλο
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ2 ημέρες ago
Αραχωβα -Το Λαογραφικο Μουσειο Ανακοινωνει Την Εναρξη Των Εργασιων Ψηφιοποιησης Του Ιστορικου Αρχειου
-
ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago
Νεκρός σε τροχαίο πατέρας 4 παιδιών – Έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, διαλύθηκε το κράνος του
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ3 ημέρες ago
Τα ιδιαίτερα γλυπτά του Ν. Μάνεση στα Λευκά Όρη – Ξυλογλυπτική στα… 1.200 μέτρα
-
MEDIA3 ημέρες ago
NOVA: Ισχυροποίηση του δικτύου 4G και 5G πανελλαδικά
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Εξαπατήθηκε 21χρονη από τη Νέα Αγχίαλο,μέσα από μία αγγελία- Έκαναν ΄΄φτερά΄΄ τα «Λεφτά στο Λεπτό»