ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Ακατάλληλο το σχολείο όπου φοιτούν παιδιά με αυτισμό, καταγγέλλουν γονείς – Συστεγάζεται με βιοτεχνίες


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Από την είσοδο του κτιρίου εισέρχονται και εξέρχονται, σε καθημερινή βάση, βαρέως τύπου οχήματα και ΙΧ αυτοκίνητα για τις ανάγκες των βιοτεχνιών
Το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, όπου φοιτούν παιδιά με αυτισμό, στεγάζεται σε ένα βιομηχανικό κτίριο στον δήμο Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι γονείς καταγγέλλουν τη μη καταλληλότητα του κτιρίου και ζητούν να μεταφερθούν άμεσα τα παιδιά τους σε ένα πραγματικό σχολείο.
Από την είσοδο του κτιρίου εισέρχονται και εξέρχονται, σε καθημερινή βάση, βαρέως τύπου οχήματα και ΙΧ αυτοκίνητα για τις ανάγκες των βιοτεχνιών που συστεγάζονται με το ειδικό σχολείο για παιδιά με αυτισμό.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το κτίριο αυτό νοικιάστηκε από το Δημόσιο το 2008 και σήμερα, το υπουργείο Παιδείας καταθέτει μηνιαίως το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 10.300 ευρώ για το ενοίκιο του ακινήτου.
Η σύμβαση της μίσθωσης έχει λήξει και τώρα Επιτροπή θα κρίνει εάν αυτό το κτίριο είναι κατάλληλο.
Οι γονείς των παιδιών του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού ζητούν τη μεταφορά τους σε οποιονδήποτε δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υπάρχει το κατάλληλο σχολικό περιβάλλον γι’ αυτά.
Γράψτε το σχόλιό σας


Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Καλλιακμάνης για ΜΑΤατζή που χτυπά διαδηλωτή: «Έχει θέματα, να δούμε τα προβλήματά του»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο Γιώργος Καλλιακμάνης για τον άνδρα των ΜΑΤ που χτύπησε συλληφθέντα την ώρα που δεν αποτελούσε καμία απειλή, καθώς ήταν δεμένος πισθάγκωνα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, αφού καταδίκασε το περιστατικό που καταγράφηκε, μίλησε για τον συγκεκριμένο αστυνομικό αφήνοντας να εννοηθεί πως έχει ψυχολογικά προβλήματα.
«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από τη στιγμή που είναι δεμένος για να πάει εκεί ο κύριος εκεί και να τον χτυπήσει στο πρόσωπο. Οι άλλοι συνάδελφοί μου κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει. Μετά την μπουνιά που δέχθηκε, ένας άλλος συνάδελφος τον πλησιάζει για να δει τι γίνεται. Δεν αντιπροσωπεύει αυτή η εικόνα την πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών που κάνουν καλά την δουλειά τους. Αυτός δεν είναι τρόπος» είπε στην ΕΡΤ και πρόσθεσε:
«Αυτός ο άνθρωπος έχει θέματα. Δεν μπορεί να είναι σε τέτοια υπηρεσία. Ίσως να μην μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία. Θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία. Πρέπει να δούμε τι προβλήματα έχει. Δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο».
Το επίμαχο βίντεο
Shameful combination of brutality and cowardice from Greek Police at the #michailidis_hunger_strike Demo tonight. #free_michailidis #antireport pic.twitter.com/mKIEvLAoEd
— AlexisDaloumis (@AlexisDaloumis) July 28, 2022
ΕΔΕ για τους αστυνομικούς
Αξίζει να σημειωθεί πως στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τις εικόνες άγριας αστυνομικής βίας που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη, φαίνεται να επικρατεί προβληματισμός.
Μετά την έκταση που πήραν φωτογραφίες, βίντεο και μαρτυρίες για τα όσα σημειώθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας για την άρνηση αποφυλάκισης του Γιάννη Μιχαηλίδη, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) «για περιστατικά που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πειθαρχικά παραπτώματα σε βάρος πολιτών από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων τάξης στη χθεσινή (Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022) διαδήλωση, στην Αθήνα».
Παράλληλα, όπως γνωστοποιεί η ΕΛ.ΑΣ, δόθηκε εντολή οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί να μετακινηθούν από τις υπηρεσίες τους μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.
//platform.twitter.com/widgets.jshttps://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Κοροναϊός: Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων το φθινόπωρο – Πότε έρχονται τα νέα εμβόλια


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τη σημασία ανοσοποίησης του πληθυσμού το φθινόπωρο, καθώς θα υπάρξει συγχρωτισμός, επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ερωτώμενη για το τέλος της πανδημίας, είπε ότι «τα κρούσματα ανέβηκαν, έχουν κατέβει λίγο πλέον και πιστεύουμε ότι θα αρχίσουμε σιγά σιγά την αποκλιμάκωση (…) Έχουμε αντιικά φάρμακα, φαίνεται ότι δουλεύουν, όσοι κάνουν νόσηση και έχουν προβλήματα πρέπει να τα συνταγογραφήσουν και να προφυλαχθούν. Πιστεύω ότι το καλοκαίρι μας θα βελτιωθεί».
«Είναι σημαντικό στον συγχρωτισμό να γίνεται χρήση μάσκας, ειδικά όσοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, και όσοι ζουν με ανθρώπους που ανήκουν σε αυτές (…) Όλοι χρειαζόμαστε μια φυσιολογικότερη ζωή, γιατί δυόμιση χρόνια τώρα κανείς δεν ζει φυσιολογικά. Χρειάζεται μια προσοχή, αλλά όχι μέτρα με διοικητικά πρόστιμα» πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε:
«Έχουμε ήδη δει αποκλιμάκωση και σε τουριστικές περιοχές. Αν χρειαστεί οποιοδήποτε μέτρο θα μπει (…) Είναι σημαντικό ότι πλέον είμαστε ανοσοποιημένοι, οι περισσότεροι από εμάς. Θα είμαστε λιγότερο ευάλωτοι από εδώ και πέρα».
Όπως σημείωσε, η ίωση αυτή μας έχει εκπλήξει πολλές φορές, με νέες μεταλλάξεις και ιώσεις, ότι είναι «πολύ σημαντικό να ανοσοποιηθούμε όλοι το φθινόπωρο» καθώς και ότι πρέπει να έχουμε πρόσφατη ανοσοποίηση για να είμαστε ασφαλείς.
Τα επικαιροποιημένα εμβόλια
Αναφερθείσα δε στη στρατηγική για τα επικαιροποιημένα εμβόλια που αναμένονται, τόνισε ότι δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων το χειμώνα, ετοιμάζονται δύο ειδών πολυδύναμα εμβόλια, από τις Pfizer και Moderna. «Πιθανότατα θα έρθει πρώτα αυτό με την αρχική παραλλαγή μαζί με την μετάλλαξη Όμικρον 1 και μετά αυτό με τις Όμικρον 4 και 5».
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι το «πιο πριν» διαθέσιμο εμβόλιο είναι το καλύτερο. «Αν με ρωτήσετε αν θα κάνω εμβόλιο το Σεπτέμβριο, η απάντηση είναι “ναι”, ενώ στο ποιο θα κάνετε, η απάντηση είναι “όποιο έχω στη διάθεσή μου”» είπε χαρακτηριστικά.
«Τα πρώτα εμβόλια θα έρθουν Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και τα επόμενα το Νοέμβριο. Προσωπικά δεν θα περιμένω το Νοέμβριο για το εμβόλιο των Όμικρον 4 και 5, θα κάνω το Σεπτέμβριο με ό,τι έχω στη διάθεσή μου (…) Γενικά δεν υπάρχει παρενέργεια από ένα παραπάνω εμβόλιο» τόνισε η κ. Γκάγκα.
«Ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την πολεμική που εκφράζεται κατά του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, είναι η απώλεια παιδιών που δεν εμβολιάζονται. Πρέπει να αλλάξουμε αυτό το κλίμα (…) Ξεκινάει σύντομα και παιδικό εμβόλιο, ωστόσο οδηγίες δεν γνωρίζω ακόμα» ανέφερε ακόμη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.
Σαρηγιάννης: Να κλείσουμε τις «τρύπες» στην ανοσία
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υποστήριξε πως οι ιοί όπως ο κοροναϊός παίρνουν το χρόνο τους έως ότου «δαμαστούν».
«Χρειάζεται συνολικά η παγκόσμια κοινότητα να χαράξουμε μια άλλη πορεία – στρατηγική, κάτι που εξάλλου επισημαίνουμε συνεχώς τόσο η ιατρική κοινότητα όσο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Πρέπει να κλείσουμε τις “τρύπες” που υπάρχουν στην ανοσία, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τον εμβολιασμό στην Αφρική, για παράδειγμα. Αυτές δίνουν χώρο σε πολλές παραλλαγές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε:
«Έως τώρα κάθε περιοχή κοιτά το πρόβλημα τοπικά και όχι σφαιρικά ώστε να “κλείνουν οι τρύπες”. Τα μέσα υπάρχουν. Να καινοτομήσουμε σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση. Το Fade Out του κοροναϊού θα επιτευχθεί όταν καταφέρουμε να κλείσουμε αυτές τις “τρύπες”» κατέληξε.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Τα βράχια έκλεισαν την παραλία Λαλαρια Σκιαθου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Πέθανε 46χρονος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Έκτακτη διακομιδή στο Βόλο από τροχαίο στην Σκιαθο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
43χρονος πέθανε στον ύπνο του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
«Έσκισε» στις πανελλαδικές εξετάσεις ο Βολιώτης Κωνσταντίνος Βουρούκος, απόφοιτος του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ21 ώρες ago
Αστικό Λεοφωρείο βούλιαξε σε λακκούβα στο δρόμο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σοκ 53χρονος από το Αχίλλειο Αλμυρού έπεσε από την ταράτσα του Πανεπιστημιακού
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΤΟ YACHT«Mayan Queen IV» -Ο ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ