Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Θεσσαλονίκη: Χίλιες όψεις, ΕΝΑ ΚΛΙΚ!”: Διαγωνισμός φωτογραφίας από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Μια πόλη γεμάτη νέους, με ένα παρελθόν μωσαϊκό και σημάδια διαφορετικών πολιτισμών, η Θεσσαλονίκη απλώνεται από το Θερμαϊκό μέχρι τον Κεδρηνό Λόφο και προσκαλεί φωτογράφους, ερασιτέχνες και μη, να αιχμαλωτίσουν τη μαγεία της σε ένα κλικ.To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκη- ΚΕΔΗΘ επιμελείται το προωθητικό του υλικό και χαράζει μια πιο “πράσινη” πορεία: φέτος, καταργούμε τα συμβατικά ενημερωτικά τρίπτυχα, αξιοποιούμε την κληρονομιά του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας και στην αυγή του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, αφουγκραζόμαστε τις δημιουργικές φωνές της πόλης μας και σας καλούμε να συμμετέχετε σε έναν διαγωνισμό ανοιχτό σε όλους!Με τίτλο “Θεσσαλονίκη: Χίλιες όψεις, ΕΝΑ ΚΛΙΚ!”, ο διαγωνισμός του EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκη- ΚΕΔΗΘ θα αναδείξει την πιο δημιουργική και πρωτότυπη αποτύπωση της πόλης της Θεσσαλονίκης, μια φωτογραφία η οποία θα εκτυπωθεί ως καρτ-ποστάλ. Ο διαγωνισμός θα αναδείξει ΤΡΕΙΣ νικητήριες φωτογραφίες:

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

η 1η θα εκτυπωθεί σε 2.500 αντίτυπαη 2η θα εκτυπωθεί σε 1.500 αντίτυπα καιη 3η θα εκτυπωθεί σε 500 αντίτυπα.Οι εκτυπωμένες φωτογραφίες θα εκτυπωθούν σε μέγεθος καρτ-ποστάλ, θα φέρουν στην εξωτερική πλευρά τη νικήτρια φωτογραφία, το λογότυπο του EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκη-ΚΕΔΗΘ, την υπογραφή του/της φωτογράφου, ενώ στην πίσω όψη θα περιλαμβάνουν σύντομη περίληψη των δραστηριοτήτων του EUROPE DIRECT και τα στοιχεία επικοινωνίας με το Κέντρο. Το σύνολο των καρτ-ποσταλ θα διανεμηθεί σε κάθε γωνιά της πόλης μας για την προβολή του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Θεσσαλονίκη – Κ.Ε.ΔΗ.Θ.!ΠΩΣ;Με αποστολή mail στο: europedirect.kedith@gmail.com.Επισυνάπτετε την φωτογραφία που υποβάλλεται στο διαγωνισμό, την υπογεγραμμένη δήλωση συναίνεσης προσώπων που τυχόν εμφανίζονται στη φωτογραφία σας (θα τη βρείτε σε σύνδεσμο στους ΟΡΟΥΣ του διαγωνισμού) και φροντίζετε να αναγράφεται στο θέμα του email σας ο τίτλος του διαγωνισμού και το ονοματεπώνυμο σας.ΠΟΤΕ;Διάστημα υποβολής φωτογραφιών: 16 – 26 Νοεμβρίου 2022ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΙΚΗΤΩΝΟι νικητήριες φωτογραφίες θα αναδειχθούν μετά από αξιολόγηση από την τριμελή επιτροπή που συναπαρτίζεται από τις:

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  1. Δρ Δήμητρα Ακριτίδου, Δημοτική Σύμβουλος- Πρόεδρος ΚΕΔΗΘ
  2. Θούλη Μισιρλόγλου, Διευθύντρια 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
  3. Όλια Α. Παναγιωτοπούλου, Επικεφαλής EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκη- ΚΕΔΗΘ

Ενώ καθοριστική θα είναι και η Ψήφος του Κοινού, με τη μορφή κοινοποιήσης (share) στο  Facebook  και εκδήλωση προτίμησης (like και σχόλιο) στο Instagram.Οι τρεις φωτογραφίες με την υψηλότερη βαθμολογία (40% ψήφος κοινού και 60% βαθμολογία επιτροπής) θα είναι οι νικήτριες και θα ανακοινωθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκη- ΚΕΔΗΘ και στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΗΘ στις 4 Δεκεμβρίου 2022. Οι νικητές θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά για την ανάδειξή τους και τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.Όλες οι  ληφθείσες φωτογραφίες θα αναρτώνται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκη- ΚΕΔΗΘ ως stories και θα παρατεθούν σε δημοσίευση στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΗΘ με τα ονόματα των δημιουργών τους.Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2313317353.

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ–Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν ΟΛΟΙ, ανεξαρτήτως ηλικίας.-Κάθε συμμετέχων/ουσα μπορεί να στείλει από μία φωτογραφία.-Οι φωτογραφίες θα πρέπει να συμμορφώνονται με κανόνες κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας, να μην προάγουν τη ρητορική μίσους με υβριστικούς και άλλους χαρακτηρισμούς, τους διαφυλετικούς και διακρατικούς διαχωρισμούς, να σέβονται τη διαφορετικότητα, την ισότητα και το σεβασμό στο δημόσιο χώρο.Μαζί με τη φωτογραφία, θα δημοσιευθεί και το όνομα και επώνυμο του δημιουργού, καθώς οι καρτ-ποστάλ που θα προκύψουν θα αποτελούν και επίσημα έργο του δημιουργού τους.-Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε μορφή JPEG, σε μέγεθος 10×13 εκατοστά και στα 300 dpi.-Αν απεικονίζονται πρόσωπα στη φωτογραφία, ο/η φωτογράφος θα πρέπει να έχει την έγγραφη συναίνεση των απεικονιζόμενων. (σε αυτήν την περίπτωση μαζί με τη φωτογραφία καλείστε να αποστείλετε ξεχωριστά την γραπτή, ενυπόγραφη συγκατάθεση όσων απεικονίζονται στη φωτογραφία. Την σχετική αίτηση μπορείτε να βρείτε εδώ-Οι φωτογραφίες που θα αναρτώνται πρέπει να είναι πρωτότυπο έργο του/της αποστολέα-συμμετέχοντα/ουσα και να μην καταπατούν διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Όσοι/ες αποστείλουν φωτογραφίες διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα των έργων τους. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες/ουσες θα πρέπει να συμφωνούν με τους νομικούς όρους που διέπουν την ανάρτηση υλικού στο Facebook (https://www.facebook.com/terms.php) / Instagram (https://privacycenter.instagram.com/). Επίσης, λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό οι συμμετέχοντες αποδέχονται την αναπαραγωγή και χρήση των φωτογραφιών σας από τους διοργανωτές του διαγωνισμού.

-Επιτρέπεται η χρήση φίλτρων.

-Διαγωνιζόμενοι/ες που χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα για να κερδίσουν, όπως τη χρήση bot για τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών στο Facebook ή/και κάνουν φραστικές και άλλες επιθέσεις σε άλλους/ες διαγωνιζόμενους/ες, θα αποκλείονται αυτόματα από το διαγωνισμό.-Οι διοργανωτές/τριες δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια, άμεση ή έμμεση ζημία προκληθεί σε συμμετέχοντα/ουσα ή/και σε τρίτους στο πλαίσιο της συμμετοχής του/της στο διαγωνισμό.-Οι διοργανωτές του διαγωνισμού έχουν το δικαίωμα να διατηρήσουν τα προσωπικά δεδομένα (όνομα, επώνυμο, φωτογραφίες, προτάσεις για αλλαγή), έως και τον απολογισμό της τρέχουσας γενιάς των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT. Μετά το πέρας της περιόδου, θα διαγραφούν αυτόματα.

 

https://platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δεκαπέντε αρχαία αντικείμενα επαναπατρίζονται στην Ελλάδα από την Ελβετία

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Επαναπατρίζονται στην Ελλάδα από την Ελβετία 15 αρχαία αντικείμενα που χρονολογούνται από την προϊστορική μέχρι τη ρωμαϊκή περίοδο, τα οποία ανακτήθηκαν κατόπιν δικαστικής απόφασης στο πλαίσιο ποινικής διαδικασίας, στο δικαστήριο της Γενεύης κατά γνωστού εμπόρου αρχαιοτήτων. Πρόκειται για ειδώλια, πήλινα και χάλκινα αγγεία, ένα χρυσό διάδημα με φύλλα δάφνης, ένα κορμό γυμνής ανδρικής νεαρής μορφής, ένα χάλκινο αγαλματίδιο γυμνού αθλητή, ένα ζεύγος χάλκινων περικνημίδων και ένα αργυρό νόμισμα (στατήρας).

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα αντικείμενα αυτά τελούσαν υπό συντηρητική κατάσχεση από τις Αρχές της Γενεύης. Το ΥΠΠΟΑ, αφού ενημερώθηκε από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας για την υπόθεση, όρισε πληρεξούσιο δικηγόρο προκειμένου να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στο σύνολο των αντικειμένων που ήταν υπό κατάσχεση. Ανάμεσά τους διαπιστώθηκε η ύπαρξη 15 αρχαιοτήτων ελληνικού ενδιαφέροντος. Μετά την σχετική τεκμηρίωση, με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2022, τα αντικείμενα αυτά αποδόθηκαν οριστικά στο ελληνικό κράτος, ως προϊόντα παράνομης διακίνησης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, δίνει μεγάλη σημασία στον επαναπατρισμό κάθε πολιτιστικού αγαθού το οποίο συνδέεται αναπόσπαστα με την πολιτιστική μας κληρονομιά. Η επιστροφή των πολιτιστικών αγαθών στον γενέθλιο τόπο τους, πέρα από οικουμενικό ζήτημα, αποτελεί ηθική υποχρέωση μεταξύ των λαών στο πλαίσιο του σεβασμού και της προστασίας της κοινής παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς. Η αναγκαιότητα επαναπατρισμού πολιτιστικών αγαθών που έχουν απομακρυνθεί παράνομα ή με διαδικασίες αμφιβόλου νομιμότητας υπαγορεύεται από τις θεμελιώδεις αρχές των διεθνών συμβάσεων, ανεξαρτήτως χρονικών ορίων ή περιορισμών. Εκτός από τα προϊόντα αρχαιοκαπηλίας με τη στενή έννοια του όρου, υπάρχουν αρχαιότητες που έχουν απομακρυνθεί και σε κάθε περίπτωση με τρόπο επαχθή για το μνημείο ή το αρχαιολογικό περιβάλλον στο οποίο εντάσσονται. Εργαζόμαστε συστηματικά στη βάση ενός ολιστικού σχεδίου διαχείρισης, με κύριους άξονες: Τη διεύρυνση της προστασίας των πολιτιστικών αγαθών, την πάταξη της παράνομης διακίνησης και την επιστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων στον τόπο τους.

Δεκαπέντε αρχαία αντικείμενα επαναπατρίζονται στην Ελλάδα από την Ελβετία

Η αρμόδια Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών, σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, εργάζεται, ακούραστα και με προσήλωση, προκειμένου να πετύχει τόσο την επιστροφή των παρανόμως διακινηθέντων μνημείων αλλά και την ευαισθητοποίηση κάθε πολίτη, στο πρόβλημα της αρχαιοκαπηλίας. Η προσπάθεια αυτή έχει αποδώσει πολύ σημαντικά αποτελέσματα και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη επιτυχίες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Γενεύη κ. Αλέξανδρο Γεννηματά για την καθοριστική συμβολή του στην ανάδειξη της υπόθεσης και τον επαναπατρισμό των αρχαιοτήτων, τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Ελληνικού Δημοσίου κ. Ρωμανό Σκανδάμη, καθώς και για τον κομβικό ρόλο που διαδραμάτισε στην αίσια έκβαση της υπόθεσης αυτής, την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή, καθώς και τη Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών για όλες τις ενέργειές της».

Πηγή: ΥΠΠΟΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμοςΠερισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΗΝΟΣ : ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ -ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΚΑΔΟ

Published

on

By

Μοιράσου το αρθρο!

Η εβδομάδα στην Τήνο ξεκίνησε με πλήρη χριστιανική και εκκλησιαστική κατάνυξη απο τους πιστούς και επισκέπτες με αφορμή τα 200 χρόνια απο την εύρεση της ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ -ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ .Το τριήμερο των εκδηλώσεων απο το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΕΡΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ και όλο αυτό το ωραίο γεγονός αποτελεί ακόμη και τώρα το θέμα συζητήσεως .
Οι πιστοί σήμερα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ανηφόρισαν προς τα χωριά της Τήνου θαυμάζοντας τα υπέροχα αρχιτεκτονικά σπίτια ,και βλέποντας το καταπράσινο τοπίο πλημμυρισμένο απο τα λουλούδια και τα φυτά της μυροβόλου φύσης .Το χωριό Κτικάδο είχε την τιμητική του με αφορμή την γιορτή της ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ στη εκκλησία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΤΑΣ .

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΤΙΚΑΔΟ

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Ιερός Ενοριακός Ναός της Παναγίας της «Μεγαλομάτας» βρίσκεται στο χωριό Κτικάδο της Τήνου. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Ναού είναι η επιβλητική μαρμάρινη είσοδος του.
Τον 18ο αιώνα μ.Χ., έφτασαν στο Κτικάδο Κρήτες έποικοι οι οποίοι μετέφεραν την εικόνα της Παναγίας Μεγαλομάτας. Ο ομώνυμος ναός ήταν αρχικά αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο η εικόνα του οποίου χρονολογείται τον 17ο αιώνα μ.Χ. Από τον 18ο αιώνα μ.χ. ξεκίνησαν εργασίες επέκτασης ενώ τοποθετήθηκαν μαρμάρινα θυρώματα που αναπαριστούν τον Άγιο Γεώργιο και την Θεοτόκο.
Το ASTRA.GR -ASTRA TV βρέθηκε στη γιορτή στο Κτικάδο και κατέγραψε μοναδικές στιγμές με τους πιστούς να βρίσκονται με βαθιά συγκίνηση στην θεια λειτουργία ,να ευχαριστούν την ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΜΑΤΑ που τους αξίωσε να ευλογηθούν και να γιορτάσουν την ημέρα της .
Στο τέλος παραδοσιακά τηνιακά γλυκά κεράστηκαν σε όλους τους
παρευρισκομένους και όλοι μαζί ευχήθηκαν η ΠΑΝΑΓΙΑ μας να ευλογεί όλο τον κόσμο και την πατρίδα μας .

ΓΙΑ ΤΟ ASTRA.GR -ASTRA TV
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Έφυγε από τη ζωή η Χρυσούλα Καρμπά- Κάϊρα από Βόλο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ7 ημέρες ago

Η Βελανιδιά του Tim Crouch στο Bios: Μία τολμηρή θεατρική πρόκληση με εκλεκτούς καλεσμένους

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Πέθανε οδηγός ταξί στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

«Πάγωσε» ο Βόλος το πρωί του Σαββάτου- Πέθανε ο 62χρονος Σωτήρης Καπατσέλος

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της ιστορικής διοργάνωσης

MEDIA23 ώρες ago

«Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη: καλεσμένος ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 00:10

LIFESTYLE6 ημέρες ago

«Έχασα τη θέση μου στο Πολεμικό Ναυτικό επειδή πήγα στο Survivor»

MEDIA3 ημέρες ago

«Μαύρο Ρόδο»- Έβαλε φωτιά το ζεϊμπέκικο του Θέμη Καστρινού

MEDIA5 ημέρες ago

Ο Καμπούρης ξεσκίζει τον Τατσόπουλο – «Άθλιε υβριστή του καρκίνου της αδερφής μου θα σε…»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του αγαπημένου μας Βαλάντη Καπίτσα..

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή