Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος για τον αιφνίδιο θάνατο της Λένας Σαμαρά

Published

on

lena samara pethane sok.jpg

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη ολόκληρης της χώρας από τον αιφνίδιο και αδόκητο θάνατο της Λένας Σαμαρά, κόρης του Αντώνη Σαμαρά και της συζύγου του, Γεωργίας Κρητικού.

«Τη Δευτέρα, 11 Αυγούστου, θα αποχαιρετίσουμε τη Λένα μας, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών, στις 13:00», προανήγγειλε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, γύρω στις 2 μ.μ. σήμερα, με ανάρτησή του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Χ.

Μία επιληπτική κρίση, η οποία προκλήθηκε από πιθανή αγγειακή εγκεφαλική αιμορραγία φαίνεται ότι υποχρέωσε τους γιατρούς του νοσοκομείου της Αθήνας “Σισμανόγλειο” να διατάξουν την κατεπείγουσα διακομιδή της κόρης του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, της Λένας Σαμαρά, στο νοσοκομείο της Αθήνας “Ευαγγελισμός”, προκειμένου εκείνη να νοσηλευθεί διασωληνωμένη στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του ιδρύματος. Η Λένα δεν άντεξε…

Η μεγίστη τραγωδία καταπλάκωσε χθες το βράδυ τον Αντώνη Σαμαρά και την σύζυγό του, Γεωργία Κρητικού, όταν η Λένα Σαμαρά εξεδήλωσε ανακοπή και κατέληξε στον “Ευαγγελισμό”, μόλις στα 34 χρόνια της. Ο πατέρας και η μητέρα της Λένας βρίσκονταν σε διπλανό θάλαμο του ιδρύματος, όταν η κόρη τους άφηνε την τελευταία της πνοή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη της κατάστασης της υγείας της Λένας ήταν τόσο ραγδαία, ώστε οι δύο διακομιδές της, στο “Σισμανόγλειο”, αρχικά, και στον “Ευαγγελισμό”, στη συνέχεια, διενεργήθηκαν με ιδιωτικά μέσα και όχι με ασθενοφόρα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ). Οι γιατροί κατέβαλαν άοκνες και υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν τη Λένα στη ζωή, αλλά εις μάτην…

Advertisement

Σημειώνεται, πάντως, ότι μία στις 100 επιληπτικές κρίσεις ετησίως δεν ανατάσσεται και οδηγεί ακόμη και στο θάνατο ανθρώπους οι οποίοι είναι συνήθως επιβαρυμένοι και με άλλα υποκείμενα νοσήματα. Εάν ο ασθενής δεν πάσχει χρονίως από επιληψία, η επιληπτική κρίση μπορεί να προκληθεί ακόμη και από αιμορραγία στον εγκέφαλο. Σε αυτή την περίπτωση, το αίτιο του θανάτου δεν είναι η επιληψία, αλλά το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλη αιτία που προκάλεσε την επιληπτική κρίση.

Τι λέει η 1η ΥΠΕ Αττικής

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι την εξής ανακοίνωση:

“Η  ασθενής  Ε.Σ. μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο  στις 7/8 περί τις 13.00 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών  του Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ κατά τη διάρκεια της πρωινής Εφημέρευσης, όπου και εξετάστηκε από   ομάδα ιατρών (νευρολόγος, παθολόγος, καρδιολόγος, οφθαλμίατρος)  και πραγματοποιήθηκε πλήρης  νευρολογική, παθολογική, καρδιολογική και οφθαλμολογική εκτίμηση.

Αφού ολοκληρώθηκε ο πλήρης κλινικός, εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος  κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή της σε νευρολογική κλινική.  Η ασθενής διακομίσθηκε σταθεροποιημένη με ασθενοφόρο  και συνοδεία ιατρού στο νοσοκομείο Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός» και εισήχθη στη  Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση.

Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της,

Advertisement

η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε στις 07/08 στις 22:29″.

“Υποκλίνεται” στο δράμα όλος ο πολιτικός κόσμος

“Εκ βάθους καρδίας συλλυπητήρια και κουράγιο στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την οικογένειά του τούτες τις σπαρακτικές ώρες» σημειώνει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας.

Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά. «Κάθε λέξη αποδεικνύεται μικρή και αδύναμη μπροστά στο μέγεθος ενός τέτοιου πένθους», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του και πρόσθεσε: «Η ξαφνική και τόσο άδικη απώλεια της Λένας Σαμαρά μας συγκλονίζει όλους. Η σκέψη μας με τη Μαρέβα είναι με τον Αντώνη και τη Γεωργία. Η οδύνη τους, οδύνη μας. Κουράγιο…».





«Δεν το χωράει ο νους αυτό με τη Λένα Σαμαρά! Όλοι μας είμαστε συγκλονισμένοι για την απώλεια της 34χρονης κοπέλας. Η σκέψη μου, όλων η σκέψη, είναι με τους γονείς της, τον Αντώνη και τη Γεωργία! Ο Θεός να τους δίνει δύναμη», έγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης.




2

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας: «Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη Γεωργία και τον Αντώνη Σαμαρά για την απώλεια της κόρης τους, Λένας».




3

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έγραψε: «Αβάσταχτος ο πόνος. Ο μεγαλύτερος. Οι λέξεις είναι φτωχές μπροστά σε ένα τόσο τραγικό γεγονός. Ειλικρινή συλλυπητήρια στον Αντώνη Σαμαρά και την οικογένειά του. Κουράγιο και δύναμη».




4

«Η ξαφνική απώλεια της αγαπημένης κόρης του Αντώνη και της Γεωργίας Σαμαρά μάς συγκλόνισε. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Κουράγιο και δύναμη. Η σκέψη μου είναι μαζί τους», έγραψε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο Χ.




5

«Με ειλικρινή θλίψη εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Αντώνη Σαμαρά και στην οικογένειά του για την απώλεια της αγαπημένης τους κόρης, Λένας. Μπροστά σε αυτή την τραγική απώλεια και το ανείπωτο βάρος για τους γονείς, εύχομαι δύναμη και κουράγιο στον ίδιο και στην οικογένειά του», έγραψε στο Χ ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.




6

Συλλυπητήριο μήνυμα και από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα: «Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στον Αντώνη Σαμάρα, τη σύζυγό του Γεωργία και την οικογένειά τους για την τραγική απώλεια της αγαπημένης τους κόρης, Λένας. Αυτές τις στιγμές τα λόγια περισσεύουν, μόνο κουράγιο και δύναμη σε όλους».




7

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, έγραψε σε ανάρτησή του: «Σε τέτοιες στιγμές τα λόγια είναι φτωχά. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αντώνη και της Γεωργίας Σαμαρά για την απώλεια της κόρης τους, Λένας».




8

«Η είδηση του αδόκητου χαμού της Λένας Σαμαρά μας συγκλονίζει όλους. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους γονείς της, Αντώνη και Γεωργία, καθώς και σε όλους τους αγαπημένους της ανθρώπους», ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την απώλεια της Λένας Σαμαρά.

Ποια ήταν η Λένα

Η Ελένη-Δανάη Σαμαρά είχε πάρει το όνομα της γιαγιάς της Ελένης-Λένας Ζάννα. Ήταν τρισέγγονη της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα και εγγονή του καρδιολόγου του “Ευαγγελισμού”, Κωνσταντίνου Σαμαρά.

Advertisement

Το 2008 είχε αποφοιτήσει από το Κολλέγιο Αθηνών. Μία από τις πιο στενές της φίλες, από τότε ως και σήμερα, ήταν η Λίλιαν – Βενετία Βιλδιρίδη, η οποία σήμερα είναι η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, η οποία έσπευσε στον “Ευαγγελισμό”, ευθύς μόλις κατέστη γνωστή η τραγική είδηση, προκειμένου να δει για τελευταία φορά την πολυαγαπημένη και καλύτερή της φίλη, τη Λένα.

Η αδυναμία της Λένας ήταν το τένις. Το 2007 είχε συμμετάσχει στην ομάδα των μαθητών του Κολλεγίου στο Heart-to-Heart Partnership Program, μια διοργάνωση της πρεσβείας της Ελλάδας στο Πεκίνο ενόψει των Ολυμπαικών Αγώνων του 2008.

Στη συνέχεια ακολούθησε τα επαγγελματικά βήματα της μητέρας της και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.

Η Λένα Σαμαρά ήταν στο πλευρό του πατέρα της τον Ιανουάριο του 2009, όταν εκείνος ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού, όπως ακριβώς και αργότερα, όταν ο Αντώνης Σαμαράς εξελέγη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο