Σα σενάρια αποζημιώσεων που μελετούν το υπουργείο Ενέργειας και ο ΔΕΔΔΗΕ είναι ο μηδενισμός ή η μείωση της χρέωσης χρήσης ελληνικού δικτύου διανομής ηλεκτρικού ρεύματος για τα 200000 νοικοκυριά

Στον ΔΕΔΔΗΕ και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρέπεμψε ο Γιάννης Οικονόμου το θέμα τυχόν αποζημιώσεων για όσους έμειναν χωρίς ρεύμα εξαιτίας της κακοκαιρίας αυτές τις ημέρες.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχεδιασμός μηχανισμών

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν αποζημιώσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ για όσους έμειναν χωρίς ρεύμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε:

«Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την αρμόδια εταιρεία για τον σχεδιασμό μηχανιμών που ενδεχομένως θα παρεμβαίνουν και αυτόματα θα αποζημιώνουν σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Ότι συγκεκριμένο υπάρξει θα ανακοινωθεί από την εταιρεία και το αρμόδιο υπουργείο».

Διαβάστε επίσης – Σταϊκούρας: Επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου και τον Φεβρουάριο

Παραμένουν 1000 σπίτια χωρίς ρεύμα

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση ο κ. Οικονόμου απάντησε:

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις ανακοινώσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ υπήρξαν 200000 σπίτια από το βράδυ της Δευτέρας και μετά που ήταν χωρίς ρεύμα ως αποτέλεσμα των συνεπειών της σφοδρής χιονόπτωσης. Γίνονται τεράστιες προσπάθειες από την πρώτη στιγμή από τον ΔΕΔΔΗΕ.

»Σήμερα εξακολουθεί να παραμένει αυτός ο αριθμός των ανθρώπων (σ.σ. 1000 σπίτια) . Καταβάλλονται πολύ μεγάλες προσπάθειες έτσι ώστε το ταχύτερο δυνατό να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση παντού».

Διαβάστε επίσης – ΥΠΕΝ: Μειώσεις στους λογαριασμούς σε όσους κόπηκε το ρεύμα

Σημειώνεται ότι τα σενάρια αποζημιώσεων μελετούν το υπουργείο Ενέργειας και ο ΔΕΔΔΗΕ στην κατεύθυνση του μηδενισμού ή της μείωσης της χρέωσης χρήσης ελληνικού δικτύου διανομής ηλεκτρικού ρεύματος για τα 200000 νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω των βλαβών από τον χιονιά, καθώς υπάρχει αδυναμία καταβολής αποζημιώσεων στα πρότυπα της Αττικής Οδού.

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις των 2000 ευρώ για τους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι υπάρχει σύσκεψη σε εξέλιξη στο υπουργείου Υποδομών όπου θα συζητήθούν όλα τα σχετικά ζητήματα με τις αποζημιώσεις, ενώ είναι σε εξέλιξη και οι διαδικασίες για την επιτροπή διερεύνησης για τις κυρώσεις που θα έχει η Αττική Οδός.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων επέστρεψε, όμως δεν έπρεπε να έχει λείψει ποτέ