Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τί είπαν οι υπουργοί για τα έργα στην περιοχή μας στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος στο Διαχρονικό Μουσείο (φωτο) –

Published

on

Spread the love

Στα έργα που έγιναν, σε αυτά που ολοκληρώνονται αλλά και σε εκείνα που θα γίνουν για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Λάρισας και της Θεσσαλίας, αναφέρθηκαν οι υπουργοί της κυβέρνησης που βρέθηκαν στη Λάρισα σήμερα Παρασκευή συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην επίσκεψή του στην πόλη μας, από την εκδήλωση για την παρουσίαση του Αναπτυξιακού προγράμματος από το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Καραμανλής: Η κατασκευή του δρόμου Λάρισα – Φάρσαλα θα ξεκινήσει σύντομα

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, σημείωσε: «Το έργο της ηλεκτροκίνησης Λάρισας – Βόλος θα ολοκληρωθεί, ηλεκτροκίνηση Παλαιοφάρσαλος Καλαμπάκα, η κατασκευή του δρόμου Λάρισα – Φάρσαλα θα ξεκινήσει σύντομα, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης ανέλυσε από το βήμα, τα έργα που γίνονται σε Βόλο και Σποράδες.

Γεωργαντάς: Κανένας αγροτής δεν θα χάσει εισόδημα

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς επισήμανε: «Ο πρωτογενής τομέας στη χώρα έχει κάνει άλματα. Από το 2019 – 2022 αύξηση εξαγωγών 49%. Σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα νέων γεωργών και κτηνοτροφίας. Ο ΕΛΓΑ μπορεί και εξυπηρετεί στις αποζημιώσεις τους αγρότες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ένα μεγάλο έργο κατασκευής αρδευτικών δικτύων στη Θεσσαλία, αγροτική οδοποιία.

Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στη μείωση των αγροτικών φόρων. Δυο προκλήσεις υπάρχουν μπροστά μας, να αυξήσουμε τους συνεταιρισμούς και να αυξήσουμε το ποσοστό κατάρτισης. Στη Νέα ΚΑΠ έχουμε νέα μορφή, κανένας αγρότης δεν θα χάσει εισόδημα. Με πρωτοπόρο τη Θεσσαλία η Ελλάδα θα γίνει πρώτη στον πρωτογενή τομέα».

Ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης, Γενικός Διευθυντής υπουργείου Υποδομών, σημείωσε: «Γίνεται εκσυγχρονισμός των αρδευτικών δικτύων, προκειμένου να μειώσουμε το ενεργειακό κόστος: Φράγμα Ενιπέα Φαρσάλων, ΤΟΕΒ Ταυρωπού, φράγμα Μεσοχώρας, αρδευτικό έργο Υπέρειας Φαρσάλων».

Σκρέκας: Έλλειμα νερού στη Θεσσαλία, κινδυνεύει με ερήμωση…

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, τόνισε: «Υπάρχει έλλειμμα νερού στη Θεσσαλία, κινδυνεύει με ερήμωση λόγω κλιματικής αλλαγής. Τα τελευταία 30 χρόνια δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα αρδευτικά έργα. Στηρίζουμε κοινωνία αγρότες, επιχειρήσεις στην ενεργειακή κρίση, η επιδότηση είναι απαραίτητη και θα συνεχιστεί. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την ηλιακή ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές. Σε ότι αφορά το φράγμα της Μεσοχώρας τον Ιούλιο του 2024 ελπίζουμε να προχωρήσουμε στον εξηλεκτρισμό του έργου, θέλουμε τα πλημμυρικά νερά με την κατασκευή φραγμάτων να τα αξιοποιήσουμε για ρεύμα».

Μενδώνη: Υλοποιούμε στη Θεσσαλία το μεγαλύτερο πολιτιστικό πρόγραμμα

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με την σειρά της τόνισε: «Υλοποιούμε στη Θεσσαλία το μεγαλύτερο πολιτιστικό πρόγραμμα, μέσα στο 2023 θα δοθεί σε χρήση, το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας. Η Θεσσαλία έχει τεράστιο πολιτιστικό πλούτο, η πολιτική μας είναι να δημιουργήσουμε πολιτιστικές διαδρομές και να συμβάλουμε στην ενδυνάμωση του πολιτιστικού τουρισμού».

Τσιάρας: «Τα δικαστήρια μετατρέπονται σε τοπόσημα των πόλεων φιλικά προς το περιβάλλον»

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, υπογράμμισε πως: «Γίνονται παρεμβάσεις στα Δικαστικά μέγαρα, για να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες σε δικαστικούς λειτουργούς, τα δικαστήρια μετατρέπονται σε τοπόσημα των πόλεων φιλικά προς το περιβάλλον. Ενεργειακή αναβάθμιση και στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας».

 Πλέυρης: Το καλοκαίρι θα λειτουργήσει η ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΛ με 6 κλίνες

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε πως: «Στη Θεσσαλία έργα 62 εκατ ευρώ για τα νοσοκομεία. Το καλοκαίρι θα λειτουργήσει η ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΛ με 6 κλίνες, επίσης είναι διπλάσιος ο αριθμός εργαζομένων στο ΕΣΥ σε σχέση με το 2019. 428 γυναίκες στη Θεσσαλία διαγνώστηκαν πρόωρα να καρκίνο του μαστού και έτυχαν καλύτερης αντιμετώπισης. Η υγεία στην πρώτη γραμμή, θα συνεχίσουν να γίνονται έργα στη Θεσσαλία».

Ζ. Μακρή: Πρότυπο Πειραματικό Γυνάσιο και Λύκειο στη Λάρισα

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, σημείωσε πως: «Θα λειτουργήσουν στη Λάρισα πρότυπο πειραματικό γυμνάσιο και λύκειο. Μέσα στο 2023 θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, 205 σχολικές μονάδες στη Θεσσαλία αξιοποίησαν το ολοήμερο σχολείο. Μνημόνιο συνεργασίας το υπουργείο με Λέκκα για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών».

Άδ. Γεωργιάδης: Αξιοποιούμε τα αρδευτικά έργα για παραγωγή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος για τους αγρότες

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Δώσαμε 553 εκατ ευρώ στη Θεσσαλία για επενδυτικά έργα. Μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ύψους 2,3 δις ευρώ . Αξιοποιούμε τα αρδευτικά έργα της Θεσσαλίας για παραγωγή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος για τους αγρότες. Ρεκόρ εξαγωγών στην Ελλάδα. Η λαγάνα θα είναι από 2,30 έως 2,80 ευρώ, φέτος».

Ο Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, από την πλευρά του επισήμανε: «Στόχος είναι οι νέοι να κάνουν επενδύσεις και να τους ωθήσουμε στην επιχειρηματικότητα».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι: «Η Θεσσαλία από τις πιο ασφαλείς περιφέρειες της χώρας».

Ο Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, από την μεριά του, σημείωσε πως: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους δήμους της χώρας για να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές υπογράμμισε πως: «Η Θεσσαλία αποτελεί εφαλτήριο για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και την εφαρμογή έμπρακτων μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση».

Δείτε φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
OIKONOMIA2 λεπτά ago

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα σκαριά εκπτώσεις από τις εταιρείες πετρελαιοειδών

ΚΟΣΜΟΣ7 λεπτά ago

Ιταλία: Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην ηφαιστειογενή περιοχή έξω από τη Νάπολη

ΘΕΣΣΑΛΙΑ12 λεπτά ago

Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για τις πλημμύρες στην Ελλάδα –

LIFESTYLE22 λεπτά ago

Παγκόσμια κινηματογραφική πρεμιέρα για την ταινία «The Eras Tour»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ26 λεπτά ago

Θεσσαλία: Απαλλαγή δημοτικών τελών στο Πήλιο λόγω της κακοκαιρίας Daniel

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ32 λεπτά ago

Ο Φατίχ Ακίν στο 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τον Οκτώβρη

TOP37 λεπτά ago

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με τον Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

VIDEO52 λεπτά ago

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης στο Δελτίο Ειδήσεων του Astra 25/09/2023

ΠΟΛΙΤΙΚΗ57 λεπτά ago

Ανάπλαση της πλατείας Αρμενίων στον Νέο Κόσμο

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Κακοκαιρία Elias: Συναγερμός για υπερχείλιση ποταμού στην Εύβοια

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 27/9

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία έως την Τετάρτη 27/9

VIDEO6 ημέρες ago

Αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στην λίμνη Κάρλα-Ανήσυχος με την κατάσταση που επικρατεί &την δυσφορία-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης

ΒΟΛΟΣ6 ημέρες ago

Παρέμβαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για τον 26χρονο ΑΜΕΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Λιμεναρχείο Βόλου: Στην ανατολική Μαγνησία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Τρίτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

«Επιβεβαιώνεται ότι το νερό που παρέχεται από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση» ανακοίνωσε ο Φώτης Σερέτης

MEDIA2 ημέρες ago

«Μάγισσα» – Χαμός με τις βρισιές. «Θα μου κλάσεις τον π@@τσο» στις 22:00 στην τηλεόραση; – NassosBlog – Celebrity News | Exclusives

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Βόλος: Αναζητείται για να φυλακιστεί μια 38χρονη γυναίκα μετά από καταδικαστική απόφαση σε βάρος της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Κατάλληλο για κάθε χρήση το νερό του Βόλου – Ποιοι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Εκτελούσε εργασίες και υπέστη καρδιακή ανακοπή στη Δράκεια

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή