Connect with us

OIKONOMIA

«Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση»: Προβολή στη Δροσιά

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο των εορτασμών για την απελευθέρωση της Αθήνας από την Γερμανική Κατοχή διοργανώνει παράλληλες προβολές της ταινίας «Τι έκανες στον Πόλεμο Θανάση».

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η προβολή θα γίνει τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019. Η ταινία (Ελλάδα/1971/85’) έχει τιμηθεί με τρία βραβεία στο Φεστιβάλ ταινιών της Θεσσαλονίκης το 1971.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Στα πλαίσια του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου» ο Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με την Ομάδα Πολιτισμού της ΔΚ Δροσιάς του Δήμου Διονύσου, στο πλαίσιο των εορτασμών για την απελευθέρωση της Αθήνας από την Γερμανική Κατοχή (12 Οκτωβρίου 1944) προβάλλει το αντιπολεμικό αριστούργημα «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση» του Ντίνου Κατσουρίδη με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βέγγο.

Στην προβολή θα είναι κοντά μας ο Διδάκτωρ του Παντείου Παν/μίου, Σκηνοθέτης και Πρόεδρος της ΠΕΛ Τάσος Λέρτας να μας μιλήσει για την ταινία. Η Ομάδα Πολιτισμού ευχαριστεί τον Τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και την κόρη του μεγάλου σκηνοθέτη Ντίνου Κατσουρίδη, Σίβυλλα για την ευγενική παραχώρηση της ταινίας. Οι προβολές γίνονται στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς
Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Με αφορμή την 12η Οκτωβρίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει: «Η 12η Οκτωβρίου ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας από τη Γερμανική κατοχή αποτελεί ημέρα μνήμης, σεβασμού και τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία. Είναι ημέρα γιορτής, χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον. Ο καλύτερος φόρος τιμής για όλους όσοι αγωνίστηκαν, είναι να εργαστούμε όλοι μαζί για να πάρει η Αττική τη θέση που της αξίζει σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Κυρίαρχο ρόλο σε αυτή τη προσπάθεια έχει και ο πολιτισμός. Η επιλογή της ταινίας “Τι Έκανες Στον Πόλεμο Θανάση;” έγινε για συμβολικούς λόγους καθώς αποτελεί ένα αντιπολεμικό αριστούργημα».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
LIFESTYLE5 λεπτά ago

Το αγαπημένο της τρικ για έντονες βλεφαρίδες έχει γίνει viral στο TikTok

ΕΛΛΑΔΑ11 λεπτά ago

«Με γεμίσατε αγάπη και στοργή»: Αποφοίτησε ο πρόσφυγας Σισσέ από τη Γουινέα

ΚΟΣΜΟΣ17 λεπτά ago

Βόρεια Κορέα: Επιβεβαιώνει την εκτόξευση στρατιωτικού κατασκοπευτικού δορυφόρου

LIFESTYLE23 λεπτά ago

Όλα όσα θα παρακολουθήσουμε στο κορυφαίο συνέδριο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ29 λεπτά ago

Αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς για πλατείες και σταθμούς Μετρό προκηρύσσει ο Δήμος Αθηναιών

ΕΛΛΑΔΑ32 λεπτά ago

Απολογήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ για την τραγωδία στα Τέμπη

ΜΠΑΣΚΕΤ35 λεπτά ago

Καψαλός και Σουρλής για την άνοδο του Αμαρουσίου!

LIFESTYLE41 λεπτά ago

40χρονος που παρέλυσε μετά από ατύχημα περπατάει ξανά χάρη σε επαναστατικό εμφύτευμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ47 λεπτά ago

Ένταξη στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής «Ζώνη Δουκίσσης Πλακεντίας – Πεύκο Πολίτη»

ΕΛΛΑΔΑ50 λεπτά ago

Νεκρός σε τροχαίο 30χρονος – «Καρφώθηκε« με τη μηχανή του σε φορτηγό

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή