Ο Δήμος της Τήλου προσφέρει δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε δημότες και επισκέπτες. Παράλληλα, για ουσιαστικούς λόγους αναβαθμίστηκε το ελικοδρόμιο του νησιού ενισχύοντας το αίσθημα ασφαλείας δημοτών και επισκεπτών.

Τέθηκε σε λειτουργία ο φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ενέργειας, ονομαστικής ισχύος 6,16Kw ο οποίος εγκαταστάθηκε στην στέγη του συνεργείου του Δήμου Τήλου. Ο σταθμός λειτουργεί με την διαδικασία του Net Metering (ενεργειακός συμψηφισμός).

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Έτσι η παραγόμενη ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά πάνελ αφαιρείται από την καταναλισκόμενη ενέργεια του φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων του Δήμου.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των οχημάτων καθαρά από ανανεώσιμες πηγές και παράλληλα εξασφαλίζεται η φόρτιση τους με μηδενική οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο εξοικονομώντας έτσι πόρους για άλλες δράσεις.

Ο Δήμος Τήλου παράλληλα προσφέρει δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες του νησιού.

Η ενέργεια που απαιτείται για την φόρτιση παράγεται από το εγκατεστημένο Φωτοβολταϊκό Πάρκο ονομαστικής ισχύος 5 kw και συμψηφίζεται με την καταναλισκόμενη ενέργεια με την διαδικασία του Net Metering.

Έτσι μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες μπορούν να φορτίζουν δωρεάν τα οχήματά τους με μηδενική οικονομική επιβάρυνση και για τον Δήμο. Ο φορτιστής έχει υποδοχή τύπου 2 και μέγιστη ωριαία δυνατότητα φόρτισης 7,5kw

Αναβαθμίστηκε το ελικοδρόμιο 

Μια ακόμη σημαντική είδηση που ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας δημοτών και επισκεπτών της Τήλου. Ο Δήμος προέβη σε συνεργασία με εξειδικευμένο συνεργείο σε εκτεταμένες εργασίες συντήρησης του δημοτικού ελικοδρομίου.

Κατά την διάρκεια των εργασιών επαναλειτούργησε το σύστημα Hapi (υποβοήθηση προσγείωσης), συντηρήθηκε το σύστημα τηλεχειρισμού, αντικαταστάθηκαν οι λαμπτήρες περιμετρικά της πίστας προσγείωσης με πράσινους φανούς σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και ελέγχθηκαν και αντικαταστάθηκαν όπου ήταν αναγκαίο οι καλωδιώσεις των εγκαταστάσεων.

Τέλος εργασίες συντήρησης και καλλωπισμού πραγματοποιήθηκαν στον οικίσκο του ελικοδρομίου.

googletag.cmd.push(function() {
googletag.display(‘300x250_middle’)
})
Πόσο ανησυχούν οι καταναλωτές για νέες ανατιμήσεις λόγω πολέμου