ΚΟΣΜΟΣ
Τιμήθηκε με το μεγάλο χρυσό το Samos Vin Doux


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Με το ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΥΣΟ τιμήθηκε το «υγρό χρυσάφι» του ΕΟΣ Σάμου, το Samos Vin Doux (εσοδείας 2018) στο διαγωνισμό οίνου Selections Mondiales des Vins, διακρινόμενο ανάμεσα σε 1.564 κρασιά από 34 χώρες.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κατά τη διάρκεια του διεθνούς αυτού διαγωνισμού, από τους οίνους που συμμετείχαν, μόνον ΕΞΙ (6) έλαβαν το Μεγάλο Χρυσό. Η αξιολόγηση έγινε στο Κεμπέκ του Καναδά από 56 διεθνείς και διακεκριμένους κριτές, οι οποίοι επί τετραήμερο δοκίμασαν ποικιλίες και ετικέτες του παγκόσμιου αμπελώνα.
Η σημαντική διάκριση του Μεγάλου Χρυσού για το Samos Vin Doux (2018), του γλυκού κρασιού «πρεσβευτή» του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου που εξάγεται στον Καναδά εδώ και 4 δεκαετίες, επιβεβαιώνει θριαμβευτικά τη δυναμική αλλά και την ποιότητα της ποικιλίας του άσπρου μοσχάτου Σάμου.
Η φροντισμένη καλλιέργεια από τους έμπειρους αμπελουργούς του νησιού, σε ένα υψηλής αποστράγγισης έδαφος στα πλαίσια μίας ΠΟΠ ζώνης που ευνοείται από ένα ποικίλο μικροκλίμα και, στη συνέχεια, η προσεγμένη οινοποίηση, έχουν αναδείξει το Samos Vin Doux σε ένα γλυκό κρασί, αντιπροσωπευτικό δείγμα της οινοποίησης του.
Πλούσιο σώμα, εξαιρετική ισορροπία, εκρήξεις αρωμάτων στην μύτη και στο στόμα, είναι μερικά μόνο από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Samos Vin Doux που όχι μόνο το έχουν φέρει στην πρώτη θέση σε πωλήσεις στα γλυκά κρασιά στην Ελλάδα αλλά το ταξιδεύουν και σε πάνω από 20 χώρες παγκοσμίως!

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago
«Έρχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει Daniel» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Διπλό market pass για τους κατοίκους της Μαγνησίας
-
VIDEO3 ημέρες ago
Αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στην λίμνη Κάρλα-Ανήσυχος με την κατάσταση που επικρατεί &την δυσφορία-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago
Η τσίπα δεν αγοράζεται κύριε Αγοραστέ –
-
ΒΟΛΟΣ3 ημέρες ago
Παρέμβαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για τον 26χρονο ΑΜΕΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες ago
«Αδειάζει» τον Αγοραστό για την κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών η Μητρόπολη Λάρισας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Στον αερα βγηκαν τα σιδερα στο κυκλικό κόμβο στην Σκιαθο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
«Επιβεβαιώνεται ότι το νερό που παρέχεται από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση» ανακοίνωσε ο Φώτης Σερέτης