Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τιμητική διάκριση για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (φωτο)

Published

on

Spread the love

Στην ενότητα Περιβαλλοντική Ευαισθησία των βραβείων Healthcare Business Awards 2021 το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας βραβεύτηκε με το silver βραβείο για τη διαχείριση Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων – Πληροφοριακό Σύστημα Εσωτερικής Ιχνηλασιμότητας

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, με μεγάλη συμμετοχή επιφανών εκπροσώπων του ευρύτερου κλάδου της Υγείας και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας από την 5η ΥΠε. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, η οποία απένειμε και τις τιμητικές διακρίσεις. Από το Υπουργείο Υγείας επίσης παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο θεσμός που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της Υγείας, διοργανώθηκε με επιτυχία για 6η χρονιά από την Boussias και το Health Daily. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων ήταν φέτος ο Ακαδημαϊκός και πρώην Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Λουκάς Παπαδήμος.

To βραβείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας παρέλαβε ο Διοικητής κ. Βλαχάκης Γρηγόριος, ο οποίος δήλωσε:

«Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το Νοσοκομείο της πόλης, καινοτομεί, πρωτοπορεί σε έναν τομέα νευραλγικό για την πράσινη ανάπτυξη. Η διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων παίρνει «σάρκα και οστά» και παύει να είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Μειώνουμε την περιβαλλοντική επίπτωση του Νοσοκομείου στην πόλη με δείκτες μετρήσιμους. Διαχειριζόμαστε πόρους οικονομικούς και ανθρώπινο δυναμικό για να διαμορφώσουμε διαδικασίες πιο ασφαλείς για τους εργαζομένους αλλά και για την δημόσια υγεία. Η βράβευση του Νοσοκομείου μας είναι μία αναγνώριση της συνεχόμενης προσπάθειας που γίνεται για βελτίωση του οικολογικού αποτυπώματος. Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους για την συμμετοχή τους σε αυτή την κοινή προσπάθεια. Για μας την Διοίκηση του Γ.Ν. Λάρισας το βραβείο αυτό είναι μια επιβεβαίωση ότι οι νέες πρακτικές που εφαρμόζουμε βρίσκουν έδαφος ανάπτυξης. Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το παλαιότερο της περιοχής οδεύει προς το μέλλον με φρέσκιες ιδέες, σύγχρονες πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον και την ασφάλεια των εργαζομένων.  Στο επόμενο διάστημα, αναμένεται πληθώρα δράσεων και δίνουμε ραντεβού για νέες διακρίσεις».

Η Υπεύθυνη Διαχείρισης Αποβλήτων Γ.Ν. Λάρισας κα Δρ. Οικονόμου Γεωργία, Βιοχημικός  δήλωσε για την βράβευση:

«Ήταν ένα στοίχημα που κερδήθηκε! Η ανάπτυξη και η εφαρμογή ενός αυτοματοποιημένου συστήματος ιχνηλασιμότητας της ενδονοσοκομειακής διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων που καταγράφει τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και προσφέρει όλες τις δυνατότητες ελέγχου. Η διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχει πλέον ποσοτικοποιηθεί με δείκτες παρακολούθησης και θέτει στόχους βελτίωσης των διαδικασιών με όρους αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας. Βασικό κίνητρο για την ανάπτυξη του συστήματος της ιχνηλασιμότητας ήταν η ελαχιστοποίηση του χρόνου που το προσωπικό θα πρέπει να ασχολείται με τις διαδικασίες συμμόρφωσης στη νομοθεσία της διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων. Πλέον το υγειονομικό προσωπικό δεν απασχολείται από το καθημερινό του έργο και όχι μόνο υπάρχει συμμόρφωση στη νομοθεσία αλλά και δεδομένα προς επεξεργασία για αξιολόγηση και βελτίωση της διαδικασίας.»

Στην εκδήλωση ήταν και ο  εξωτερικός συνεργάτης της ομάδας Software Developer

Γκουτζινόπουλος Αντώνης ο οποίος δήλωσε:

«Πρόκειται για μια ιδέα, η οποία ανοίγει νέους ορίζοντες στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων για τις υποστηρικτικές λειτουργίες των υπηρεσιών υγείας. Τα ανεπτυγμένα, μέχρι στιγμής πληροφοριακά συστήματα στο χώρο της υγείας αφορούν ως επί το πλείστο τη διαχείριση ασθενών, των εργαστηριακών τους εξετάσεων και τα νοσήλια τους αλλά και την υποστήριξη λογιστικών και διοικητικών διαδικασιών των δομών υγείας. Για πρώτη φορά, αναπτύσσεται και εφαρμόζεται ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα που αυτοματοποιεί τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων ενός Νοσοκομείου μέσω της εσωτερικής ιχνηλασιμότητάς των και δίνει προστιθέμενη αξία στον οργανισμό μέσω των στατιστικά επεξεργάσιμων δεδομένων.»

Οι βραβεύσεις φέτος έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς ένα μεγάλο μέρος των δράσεων αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid – 19.

Τιμητικό βραβείο «Για τον επιτελικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος Covid-19» απονεμήθηκε στον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, στον Ταξίαρχο Αρίστο Περρή, που ήταν ο Επικεφαλής της Εφοδιαστικής Αλυσίδας Εμβολίων για τον Κορονοϊό, καθώς και στους Χρήστο Σέττα και Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, μέλη της επιτροπής Ασφάλειας Ελέγχου Διακίνησης Εμβολίων.

Τιμητικό βραβείο «Για τη Συνολική Διαχείριση των Υπηρεσιών Υγείας της χώρας στην πανδημία» απονεμήθηκε στον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κο Γιάννη Κωτσιόπουλο.

Κορυφαίος Οργανισμός Παροχής Υγείας αναδείχθηκε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (EKAB), Κορυφαία Φαρμακευτική Εταιρεία η Novartis Hellas, Κορυφαίο Νοσοκομείο το ΙΑΣΩ και Κορυφαίο Ερευνητικό Ίδρυμα το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Πέρα από τις παραπάνω τιμητικές και κορυφαίες διακρίσεις, απονεμήθηκαν βραβεία σε Συλλόγους Ασθενών, Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, Δημόσια Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, φαρμακευτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, για επενδυτικές πρωτοβουλίες, κοινωφελείς δράσεις και προγράμματα επικοινωνίας που συνέβαλαν στην αναβάθμιση του κλάδου της Υγείας, στην υποστήριξη των αιτημάτων των ασθενών, καθώς και στην προαγωγή της κοινωνικά υπεύθυνης επιχειρηματικότητας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
ΜΑΓΝΗΣΙΑ17 ώρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 27/9

ΜΑΓΝΗΣΙΑ17 ώρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία έως την Τετάρτη 27/9

VIDEO6 ημέρες ago

Στην εισαγγελία κάτοικοι της Δράκειας υπέστη ζημιές από την κακοκαιρία η περιοχή του Πηλίου

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

«Έρχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει Daniel» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Διπλό market pass για τους κατοίκους της Μαγνησίας

VIDEO4 ημέρες ago

Αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στην λίμνη Κάρλα-Ανήσυχος με την κατάσταση που επικρατεί &την δυσφορία-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Η τσίπα δεν αγοράζεται κύριε Αγοραστέ –

ΒΟΛΟΣ4 ημέρες ago

Παρέμβαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για τον 26χρονο ΑΜΕΑ

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Λιβύη: Ποια ήταν η νοσηλεύτρια που σκοτώθηκε στο φονικό τροχαίο – Η τραγική ιστορία της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες ago

«Αδειάζει» τον Αγοραστό για την κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών η Μητρόπολη Λάρισας

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή