Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

To επικαιροποιημένο πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων ανακοίνωσε η λίγκα – Πότε θα αναβάλλεται ένας αγώνας

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η Super League ανακοίνωσε το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο αγώνων και ανάφερει το πότε θα αναβάλλεται πλέον ένας αγώνας του πρωταθλήματος.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αναλυτικά:

«Μετά από σχετική συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League στις 7 Ιανουαρίου, οι εισηγήσεις από τις ΠΑΕ-Μέλη της Super League για τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων της ΓΓΑ, τέθηκαν υπόψη των αρμοδίων φορέων της ΓΓΑ, για την επικαιροποίησή του.
Η πανδημία είναι σε εξέλιξη και ως εκ τούτου απαιτείται σε τακτά χρονικά διαστήματα η επικαιροποίηση του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων της ΓΓΑ, ώστε να προσαρμόζεται στα νέα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν. Στο επικαιροποιημένο Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων της ΓΓΑ αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα (σελ. 32-33):

Οι περιπτώσεις αναβολής ενός αγώνα είναι οι ακόλουθες:

i. Αν στην ομάδα εντοπισθούν 7 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε επαγγελματίες αθλητές κατά τους δύο τελευταίους ελέγχους πριν τον αγώνα (αθροιστικά), τότε ο αγώνας αναβάλλεται. Στα 7 ή περισσότερα κρούσματα συμπεριλαμβάνεται και ο πρώτος προπονητής της Α’ ομάδας.
ii. Μία ομάδα δύναται, μία ή δύο ημέρες (MD-1 ή MD-2) πριν από την ημέρα τέλεσης του αγώνα (με ισχυρή σύσταση στο MD-2), να υποβάλει σε έλεγχο (PCR test) τους επαγγελματίες αθλητές της συν τον πρώτο προπονητή της Α’ ομάδας.
Ο εν λόγω έλεγχος δύναται να ταυτίζεται με τον προγραμματισμένο έλεγχο πριν τους αγώνες που προβλέπεται στην παράγραφο 2.2. των Βασικών Αρχών (Κεφ. I – Βασικές Αρχές), εφόσον αυτός διενεργείται στο MD-1 ή MD-2 (και όχι μέχρι 72 ώρες πριν τον αγώνα).
Σε περίπτωση που προκύψουν εννέα (9) ή περισσότερα κρούσματα σε επαγγελματίες αθλητές (στα οποία όμως μπορεί να συμπεριλαμβάνεται και ο πρώτος προπονητής της Α’ ομάδας), τότε ο οικείος αγώνας αναβάλλεται.
Από την παρούσα διάταξη εξαιρούνται αθλητές που υπάγονται στην παράγραφο 1.1 και 2.1 του Κεφαλαίου III (Μέτρα σε περίπτωση θετικού στον ιό περιστατικού – Διαχείριση κρούσματος), καθώς και αθλητές με επιβεβαιωμένο ιστορικό λοίμωξης COVID-19 (συμπτωματικοί ή ασυμπτωματικοί) που δύναται να φέρουν ακόμη ανενεργά συγκύτια του ιού και να έχουν επί μακρό χρονικό διάστημα θετικά τα μοριακά τεστ χωρίς να είναι μεταδοτικοί.
iii. Αν στην ομάδα, κατά τον τελευταίο έλεγχο πριν τον αγώνα, εντοπισθούν θετικά κρούσματα σε τερματοφύλακες έτσι ώστε δεν είναι εφικτή η δήλωση δύο επαγγελματιών τερματοφυλάκων (ακόμα και αν αυτοί είναι τραυματίες ή τιμωρημένοι) στο Φύλλο Αγώνα, τότε ο αγώνας αναβάλλεται.
Η παρούσα διάταξη ισχύει για όσες ομάδες έχουν 4 ή περισσότερους επαγγελματίες τερματοφύλακες. Σε περίπτωση που μια ομάδα έχει τρεις ή λιγότερους επαγγελματίες τερματοφύλακες, τότε εάν δεν είναι εφικτή η δήλωση ενός επαγγελματία τερματοφύλακα (ακόμα και αν αυτοί είναι τραυματίες ή τιμωρημένοι) στο Φύλλο Αγώνα, τότε ο αγώνας αναβάλλεται.
Ως διαθέσιμοι τερματοφύλακες νοούνται: α) μέχρι την κατάθεση της επίσημης λίστας που προβλέπεται στην παράγραφο 2.2. των Βασικών Αρχών (Κεφ. I – Βασικές Αρχές) όσοι έχουν επαγγελματικά συμβόλαια, β) μετά την κατάθεση της λίστας που προβλέπεται στην παράγραφο 2.2. των Βασικών Αρχών (Κεφ. I – Βασικές Αρχές) όσοι συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα.
iv. Αν στην ομάδα εντοπισθούν εννέα (9) ή περισσότερα κρούσματα σε αθλητές (ή και στον πρώτο προπονητή της Α’ ομάδας) σε δύο διαδοχικούς ελέγχους (αθροιστικά), τότε αναστέλλονται οι ομαδικές προπονήσεις για επτά (7) ημερολογιακές ημέρες (συνεχίζεται η ατομική άθληση).
Το εν λόγω επταήμερο εκκινεί από την επόμενη μέρα από τη διενέργεια του εργαστηριακού ελέγχου κατά τον οποίο προέκυψε το ένατο θετικό κρούσμα.
Οι αθλητές και ο προπονητής της ομάδας (εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι) επιστρέφουν στις ομαδικές προπονήσεις μετά την παρέλευση του επταημέρου (την 8η μέρα), μετά από αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) που γίνεται υποχρεωτικά την 7η μέρα του εν λόγω επταημέρου, με εξαίρεση όσους έχουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ που επιστρέφουν χωρίς τεστ.
Στη συνέχεια, η διαδικασία συνεχίζεται όπως πριν από την εμφάνιση κρουσμάτων, με τον εβδομαδιαίο έλεγχο. Όσον αφορά στην επιστροφή σε επίσημους αγώνες θεωρείται αγωνιστικά αποδεκτό ένα διάστημα τριών (3) ημέρων (8η, 9η και 10η ημέρα) μετά την επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις για τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών σε αγώνα.
Συνεπώς, αγώνες που έχουν οριστεί μέσα σε διάστημα δέκα (10) ημέρων από την επόμενη μέρα από εκείνην που προέκυψε το ένατο θετικό κρούσμα, αναβάλλονται. Ομοίως, εξ αναβολής αγώνας μπορεί να διεξαχθεί την 4η ημέρα μετά την επανέναρξη των προπονήσεων.»

ΠΗΓΗ: ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

2/2 γκέλες και τώρα… μπλέξιμο

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

 

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μετά την αποτυχημένη εξόρμηση στην έδρα της Φούλαμ, η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε την Κρίσταλ Πάλας στο “Anfield”, έμεινε στο 1-1 και πλέον βλέπει την Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται τέσσερις πόντους μπροστά.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο χάρη στο γκολ του Ζαχά μετά από μια εξαιρετική αντεπίθεση. Οι “κόκκινοι” μπορεί να έχασαν τον Νούνιες λίγο πριν το 60′, όμως, αντέδρασαν. Ο Ντίας σε πρώτη φάση ισοφάρισε, στη συνέχεια ακολούθησε η έντονη πίεση στα “καρέ” του Γκουαίτα αλλά χωρίς το ζητούμενο, δηλαδή το τέρμα της ανατροπής. Οι Κυπελλούχοι Αγγλίας πλέον βρίσκονται στη 12η θέση της βαθμολογίας με μόλις δύο βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι άνοιξε με τους “ρεντς” να έχουν το πόδι στο… γκάζι από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Μίλνερ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0, ενώ στο 9′ οι Έλιοτ και Νούνιες απείλησαν δις την εστία του Γκουάιτα. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε απόλυτα την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή στον αγώνα, ωστόσο η άμυνα της Κρίσταλ Πάλας λειτουργούσε καλά και αποσοβούσε τους κινδύνους. Με σπουδαίες φάσεις στο 17′, 23′ και 30′ από τους Ντίαζ και Σαλάχ, η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Ζάχα και περίπου δέκα λεπτά αργότερα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής βρέθηκε κοντά στο 2-0, αλλά ο Άλισον απόκρουσε το σουτ του. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η ομάδα του Άνφιλντ άγγιξε την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Νούνιες χτύπησε το δοκάρι και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 1-0 υπέρ της Κρίσταλ Πάλας.

Η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στις αρχές του δεύτερου μέρους. Δεν ισχύει το ίδιο και για τις ισορροπίες, οι οποίες μεταβλήθηκαν μετά από μια ανόητη και ίσως υπερβολική αποβολή του Νούνιες στο 57′. Η συγκεκριμένη φάση πάντως, κατάφερε να… ξυπνήσει τους παίκτες του Κλοπ. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντίαζ εξαπέλυσε ένα σουτ εκτός περιοχής νικώντας τον Γκουαίτα για την ισοφάριση. Οι “κόκκινοι” διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησαν για την ανατροπή. Το αριθμιτικό πλεονέκτημα και η… απροσεξία των αμυντικών της Λίβερπουλ έφερε τον Ζαχά απέναντι από τον Άλισον στο 79′, όμως, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. Οκτώ λεπτά αργότερα, μετά από μία φάση διαρκείας, ο Σαλάχ σούταρει από μακριά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

ΓΚΟΛ: 61′ Ντίαζ – 32′ Ζάχα

Κίτρινες: 40′ Ντίαζ, 90’+3′ Τσιμίκας – 59′ Άντερσεν, 68′ Ουάρντ, 89′ Έντουαρντ, 90’+1′ Γκουαίτα
Κόκκινη: 57′ Νούνιες

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Φίλιπς (Γκόμεζ 63′), Βαν Ντάικ, Άρνολντ, Ρόμπερτσον (Τσιμίκας 63′), Φαμπίνιο, Έλιοτ (Καρβάλιο 79′), Μίλνερ (Χέντερσον 63′), Σαλάχη, Ντίαζ, Νούνιες

Κρίσταλ Πάλας (Πάτρικ Βιεϊρά): Γκουάιτα, Άντερσεν, Γουόρντ, Γκουέχι, Κλάιν, Μίτσελ (Ρίτσαρντς 79′), Ντουκουρέ (Χιούζ 79′), Σλουπ (Ολίσε 88′), Ζάχα, Έζε (Μιλιβόγιεβιτς 79′), Αγιού (Έντουαρντ 63′)

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καθάρισε με… Βλάχοβιτς – www.ertsports.gr

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

 

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με τον Σέρβο επιθετικό να ξεκινάει τη νέα σεζόν ακριβώς από εκεί που τελείωσε την προηγούμενη, η Γιουβέντους επικράτησε της Σασουόλο με 3-0 στο “Allianz Stadium” για την πρώτη αγωνιστική της Σέριε Α.

Τα δύο τέρματα του Ντούσαν Βλάχοβιτς αλλά και το παρθενικό του Άνχελ Ντι Μαρία στο Τορίνο, χάρισαν στην ομάδα του Αλέγκρι τους πρώτους της βαθμούς στο φετινό ιταλικό πρωτάθλημα. Οι “μπιανκονέρι” κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού παρουσιάζοντας ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο. Το συγκεκριμένο ματς ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της πρεμιέρας, στην οποία δεν σημειώθηκε ούτε ένα ισόπαλο αποτέλεσμα.

Ο αγώνας

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση, προσπαθώντας να διατηρήσουν -επιτυχημένα- την κατοχή της μπάλας. Τα πρώτα λεπτά του αγώνα εκτυλίχθηκαν δίχως κάποια αξιοσημείωτη τελική, καθώς ήταν… αναγνωστικά και για τις δύο ομάδες. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 21′, όταν ο Ντεφρέλ δεν κατάφερε να νικήσει τον Περίν μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Στο 26′, η Γιουβέντους κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Άνχελ Ντι Μαρία να ανοίγει λογαριασμό με τη νέα του ομάδα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ελευθερώθηκε ωραία μέσα στην περιοχή μετά από ασίστ του Σάντρο και έγραψε το 1-0. Στο 29′ και το 36′, ο Βλάχοβιτς έχασε σημαντικές ευκαιρίες για το 2-0, ωστόσο ήρθε η… λύτρωση για τον ίδιο στο 43′, όταν ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, που αποτέλεσε σκορ ημιχρόνου.

Μόλις στο 50ο λεπτό ο Ντι Μαρία έφτασε κοντά στο 3-0 όμως το σουτ του πέρασε οριακά εκτός εστίας. Ένα λεπτό αργότερα, ο Αργεντινός τροφοδότησε τον Βλάχοβιτς ο οποίος ουσιαστικά “καθάρισε” το ματς με γρήγορο τελείωμα. Στη συνέχεια, η Σασουόλο βρήκε κάποιες ευκαιρίες και πήρε την κατοχή, μιας και οι παίκτες του Αλέγκρι γνώριζαν ότι πρακτικά το ματς έχει κριθεί. Ο Βλάχοβιτς έφτασε κοντά στο χατ-τρικ τρία λεπτά πριν το φινάλε, όμως, η άμυνα των φιλοξενούμενων τον σταμάτησε έγκαιρα.

ΓΚΟΛ: 26′ Ντι Μαρία, 43′, 51′ Βλάχοβιτς

Κίτρινες: 16′ Λοκατέλι / 33′ Τόρσβεντ, 41′ Φεράρι, 69′ Ενρίκε

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Περίν, Μπρέμερ, Μπονούτσι, Ντανίλο, Σάντρο (Ντε Σίγκλιο 61′), Λοκατέλι (Ροβέλλα 76′), Ζακαριά, ΜακΚένι (Σούλε 76′), Κουαδράδο (Κόστιτς 61′), Ντι Μαρία (Μιρέτι 66′), Βλάχοβιτς

Σασουόλο (Αλέσιο Ντιονίζι): Κονσίλι, Αϊχάν, Φεράρι, Ρογκέριο, Μουλντούρ (Τόλγιαν 7′), Ενρίκε, Φρατεζί (Τσεϊντέ 80′), Τόρστβεντ (Χαρρουί 80′), Μπεράρντι, Κυριακόπουλος (Πιναμόντι 59′), Ντεφρέλ (Ρασπαντόρι 46′)

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Το άγαλμα που άφησε άφωνες τις υπηρεσίες του Δήμου στα Παλαιά Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Σοβαρό τροχαίο στο τρούλο στην Σκιαθο με τραυματισμό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Αυτός είναι ο 34χρονος που απείλησε την 26χρονη σύντροφό του με κατσαβίδι στο Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής ενός βρέφους- Στον Βόλο αναζητούν οι αρχές τον πατέρα του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Απίστευτο περιστατικό σε ιερό ναό της Νέας Ιωνίας- Ιερέας απαγόρευσε ζευγάρι να μπει στο ναό επειδή …φορούσαν μάσκες

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ και Τράπεζες

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Βόλος- Μπήκε σε κατάστημα εστίασης για πότο.. και αφού ήπιε.. έβρισε και χτύπησε δύο γυναίκες υπαλλήλους γιατί δεν ήθελε να πληρώσει

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Αργυρός και Ρουβάς στο Πανθεσσαλικό στάδιο

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

Μερομήνια: Πώς θα είναι το φθινόπωρο και ο χειμώνας – Ποιοι θα είναι οι «σκληρότεροι» μήνες

Δημοφιλή