Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Καρδίτσας φιλοξένησε δέκα εκπαιδευτικούς

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Από τις 28 Μαρτίου έως και την 1 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη πενθήμερη συνάντηση στην πόλη μας στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Keep Calm and Stop Bullying» και κωδικό αριθμό: 2020-1-ES01-KA229-082391.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Καρδίτσας ως εταίρος υποδοχής της 2ης διακρατικής συνάντησης φιλοξένησε δέκα (10) εκπαιδευτικούς από τις χώρες – εταίρους, και συγκεκριμένα από την Ισπανία, τη Β. Μακεδονία και την Ρουμανία.
Την 1η ημέρα(Δευτέρα 28/3/22)μετά από μια σύντομη ξενάγηση στο κέντρο της πόλης μας έγινε η συνάντηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
• Ο υπεύθυνος επικοινωνίας κ. Σβερώνης Ηλίας παρουσίασε το πρόγραμμα των εργασιών της εβδομάδας.
• Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Λούκας Ηλίας καλωσόρισε όλους του συμμετέχοντες και έκανε μία σύντομη παρουσίαση της πόλης, του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας και του σχολείου μας.
• Ακολούθησε η παρουσίαση της Ψυχολόγου του σχολείου μας της κ. Τίγκα Ελευθερίας σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό(αιτίες, συμπτώματα, πρόληψη) και στο τέλος
• η κα Ροβολή Μάγδα εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ04.05 του σχολείου μας παρουσίασε στατιστικά στοιχεία του σχολικού εκφοβισμού στα σχολεία της χώρα μας.
Την 2η ημέρα(Τρίτη 29/3/2022)η συνάντηση στο σχολείο μας αφορούσε το STEM. Ο όρος “STEM” [Science, Technology, EngineeringandMathematics] είναι το ακρωνύμιο το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα σχετικά με την εκπαιδευτική πολιτική, για τα πεδία που αναφέρονται στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Επιστήμη των Μηχανικών και τα Μαθηματικά. Οι εργασίες της ημέρας περιελάμβαναν τα εξής:
• Παρακολούθηση δειγμάτων περιβαλλόντων στην τάξη χρησιμοποιώντας δεξιότητες STEM
• Τρόπος διεξαγωγής διεπιστημονικών μελετών
• Πώς να δημιουργήσετε περιβάλλοντα μάθησης που βασίζονται σε έργα βασισμένα σε εφευρέσεις
• Πώς να δημιουργήσετε σχολικά περιβάλλοντα ενσωματωμένα στις δεξιότητες STEM.
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρακαι απολαύσαμε τον τόπο που το ανθρώπινο χέρι συνεργεί στη δημιουργία ενός φυσικού περιβάλλοντος απαράμιλλης ομορφιάς.
Την 3η ημέρα(Τετάρτη30/03/2022)στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας εξετάστηκαν τα παρακάτω θεματικά αντικείμενα .
• Δημιουργία συνεργατικών περιβαλλόντων μάθησης
• Χρήση προγραμμάτων WEB 2.0
• Μελέτες για δραστηριότητες STEM που ενθαρρύνουν το gamification και την κριτική σκέψη.
• Διαφορετικοί τύποι Παιχνιδιών για την ενίσχυση της Μάθησης
• Στρατηγικές διδασκαλίας και πηγές για τη μάθηση με βάση το παιχνίδι
• Εργαστήριο Παιχνιδιού Μάθησης


Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εταίρων με τον σύλλογο διδασκόντων και το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του σχολείου μας και έγινε παρουσίαση του εκπαιδευτικού συστήματος κάθε χώρας και ανταλλαγή απόψεων που αφορούν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Την 4η ημέρα(Πέμπτη 31/03/2022)έγινε επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ολοήμερη επίσκεψη στα Μετέωρα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1989.
Την5η ημέρα(Παρασκευή 01/04/2022)έγινε η παρουσίαση, και για λόγους διάχυσης, των αποτελεσμάτων των άλλων δύο προγραμμάτων Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο μας και στη συνέχεια έγινε συζήτηση για πρακτικά θέματα και προγραμματισμός των επόμενων κινητικοτήτων. Ακολούθησε η αξιολόγηση της κινητικότητας και η απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.
Χάρη σε αυτό το πρόγραμμα, οι διάφορες χώρες θα ανταλλάσσουν καλές εκπαιδευτικές και καινοτόμες πρακτικές με συναντήσεις στις οποίες διαμορφώνουν αμοιβαία τις διάφορες εφαρμογές και μεθοδολογίες που εκτελούνται στα σχολεία τους.
Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαΐουέως τις 3Ιουνίου στην Ισπανία στο εκπαιδευτικό ίδρυμα SantaMaríadelÁguila στην πόλη Almeria. Στη διακρατική αυτή συνάντηση θα συμμετάσχουν τέσσερις(4) εκπαιδευτικοί του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-Λ.Τ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.
Το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λ.Τ Καρδίτσας συμμετέχει σε δράσεις που σκοπό έχουν να αναβαθμίσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές μας, αλλά και της αξιοποίησης των ευκαιριών ώστε οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες που θα τους χρησιμεύσουν τόσο στην εργασία τους στο σχολείο, όσο και στην προσωπική τους ζωή, μέσα από καινοτόμες δράσεις και προγράμματα.
Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ χρηματοδοτείται εξ΄ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εθνικός φορέας συντονισμού για την Ελλάδα είναι το ΙΚΥ.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μαζική ολομέλεια της ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με μια μαζική συγκέντρωση φίλων και μελών της ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας, πραγματοποιήθηκε ολομέλεια της παράταξης ενόψει των εκλογών της 25ης Μαΐου (στο 1ο Πειραματικό Σχολείο Λάρισας από 2-8 μ.μ.), για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των παρευρισκομένων για θέματα ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ , ΠΥΣΔΕ και ΑΔΕΔΥ και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή απόψεων για όλα τα φλέγοντα θέματα που ταλανίζουν τον μάχιμο καθηγητή.

Οι φίλοι και τα μέλη του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ δεσμεύονται, για μία ακόμη φορά, πως οι αντιπρόσωποι που θα εκπροσωπήσουν την παράταξη στο κρίσιμο Συνέδριο της ΟΛΜΕ ,εμφορούμενοι από τις αρχές και τις αξίες της παράταξης ,θα συμβάλλουν τα μέγιστα για μια καλύτερη Ελληνική Δημόσια Παιδεία και θα σταθούν απέναντι στη στείρα άρνηση και το μηδενισμό των πάντων από τις παρατάξεις της αριστεράς ή της ΄΄αριστεράς΄΄.

Καλούμε τις/τους συναδέλφισσες/φους να συμμετάσχουν στις εκλογές της 25ης Μαΐου και να δείξουν ,για μία ακόμη φορά, την εμπιστοσύνη τους στη ΔΑΚΕ , τη μόνη παράταξη που, ανεξάρτητη και με ήθος, στέκεται πραγματικά δίπλα στον ΚΑΘΕ συνάδελφο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τα κρούσματα σε Τρίκαλα και την υπόλοιπη χώρα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Συνεχίζεται ο μικρός αριθμός κρουσμάτων στα Τρίκαλα, αφού ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 16 νέες μολύνσεις.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Σάββατο 21 Μαΐου 2022, 3.424 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.417.613 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 350 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 131.725.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 21, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.679 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 156 (62.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 έτη. To 92.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 76 (48.72%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 80 (51.28%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.664 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 83 (ημερήσια μεταβολή -22.43%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 101 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ο χάρτης της διασποράς

Από τα 3.424 νέα κρούσματα, τα 1.922 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ τριψήφιο αριθμό μολύνσεων συγκέντρωσε μόνο η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκη (257)

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ10 λεπτά ago

Μαζική ολομέλεια της ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας –

VIDEO18 λεπτά ago

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού

ΕΛΛΑΔΑ20 λεπτά ago

Τουρκία: «Αν έπαιρναν 100 F-35 θα έκαναν το Αιγαίο σουβλάκι» λέει αντιναύαρχος

ΚΟΣΜΟΣ28 λεπτά ago

Bloomberg: Να μην εμποδίσει ο Ερντογάν τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ – Να μειωθεί η συμμετοχή της Τουρκίας

VIDEO37 λεπτά ago

Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: Πρόγραμμα “Μάιος μήνας μέτρησης” στην Ελλάδα

ΚΟΣΜΟΣ47 λεπτά ago

ΝΑΤΟ: Νέα επικοινωνία Στόλτενμπεργκ με Ερντογάν

VIDEO56 λεπτά ago

«Φτιάχνουμε ατμόσφαιρα» διήμερο γιορτής – αντίστασης 21-22 Μαΐου για τον αέρα – περιβάλλουν στο Βόλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ57 λεπτά ago

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απολαμβάνει την κόρη του Δήμητρα να διαπρέπει σε παγοδρομία

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Ερντογάν: Ένας «ρεαλιστής προβοκάτορας» – Η Δύση δεν έχει βρει τρόπο να τον «φρενάρει»

VIDEO1 ώρα ago

Λάρισα: Εκδήλωση για την ημέρα μουσείων

Δημοφιλή