Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το Ευρωπαϊκό έργο CO-APS ως εργαλείο για καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Καρδίτσα, Βαρκελώνη, Κωνσταντινούπολη και Σόφια «επιβιβάζονται» στο λεωφορείο

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 Οι πολίτες και ο ενεργός ρόλός τους σε ένα πρόγραμμα που θέλει να δημιουργήσει ασφαλέστερες δημόσιες μετακινήσεις

Τι κοινό μπορεί να έχει η Καρδίτσα, με την Βαρκελώνη, την Κωνσταντινούπολη και τη Σόφια; Εκ πρώτης όψεως το ερώτημα φαντάζει παράξενο όμως τις παραπάνω πόλεις τις συνδέει πλέον η υλοποίηση του προγράμματος CO – APS που αφορά στα δημόσια Μέσα Μαζικής Μετακίνησης.
Ο συνωστισμός ήταν πάντα ένας παράγοντας που επηρέαζε τις επιλογές των ταξιδιωτών. Σε μία περίοδο όπου η τήρηση αποστάσεων αποτελεί προϋπόθεση για την διαφύλαξη της υγείας μας, τα μέσα μαζικής Μετακίνησης (ΜΜΜ) καλούνται να εξασφαλίσουν αυτή τη συνθήκη προκειμένου να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους απρόσκοπτα. Τα ΜΜΜ αφενός έχουν δεχτεί τεράστιο πλήγμα εν μέσω covid-19, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά το 90% πτώση της συνήθους πληρότητας, αφετέρου εξακολουθούν να αποτελούν απαραίτητη ανάγκη για άτομα που πρέπει να μετακινηθούν και δεν έχουν εναλλακτική λύση ή δεν μπορούν να την υποστηρίξουν οικονομικά.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη χρηματοδοτεί λύσεις οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα και δράσεις. Έτσι, το CO-APS είναι μια εφαρμογή πληθοπορισμού (crowdsourcing), η οποία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας & Τεχνολογίας (ΕΙΤ) προκειμένου να συμβάλλει στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών στα ΜΜΜ και τον δημόσιο χώρο.
Το CO-APS συλλέγει ιστορικά δεδομένα μετακίνησης τα οποία ενσωματώνονται σε μοντέλο πρόβλεψης των δρομολογίων που αναμένεται να παρουσιάσουν συνωστισμό. Πέραν των ιστορικών στοιχείων, επιχειρεί να λάβει συμπληρωματικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο έτσι ώστε οι προβλέψεις να είναι πιο έγκυρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε δεδομένα από αισθητήρες, κάμερες, επικύρωση εισιτηρίων κλπ. Σε άλλες περιπτώσεις δεν έχουμε δεδομένα ή αυτά που έχουμε δεν επαρκούν.
Στο βήμα αυτό εμπλέκει ενεργά τους ίδιους τους μετακινούμενους. Η ιδέα είναι να συμβάλλουν στην προσπάθεια των συγκοινωνιακών παρόχων και των εκάστοτε αρχών να κρατήσουν ασφαλή τον ταξιδιώτη/πολίτη, έτσι ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει ανεμπόδιστα τα εν λόγω μέσα μεταφοράς. Το CO-APS αρχικά θα “τρέξει” στην Βαρκελώνη, την Καρδίτσα, την Κωνσταντινούπολη και την Σόφια.

Πως λειτουργεί το πρόγραμμα CO APS

Στις πόλεις αυτές, κάθε μέρα πρόκειται να τίθενται “προκλήσεις” (challenges) σε ορισμένους σταθμούς και κόμβους μεταφορών ή ακόμα και μέσα στο λεωφορείο ή το τρένο. Αν είστε εκεί μπορείτε να απαντήσετε σε μια γρήγορη ερώτηση σχετικά με τον συνωστισμό. Ακούστε τον ήχο, ανοίξτε την πρόκληση, κοιτάξτε τις φωτογραφίες συγκρίνετε με το περιβάλλον σας. Ποια εικόνα από αυτές που βλέπετε είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα; Δεν χρειάζεται να κάνετε υπολογισμούς, απλά δώστε την αίσθησή σας! Αυτό αρκεί.
Ποιά προνόμια θα έχει όποιος μετέχει; Κάθε φορά κερδίζει πόντους τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιεί για να λάβει βραβεία, τροφοδοτεί το σύστημα με δεδομένα που κοινοποιούνται στους συνεπιβάτες του και επιτρέπει να γίνει καλύτερος σχεδιασμός για να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι για την καταγραφή του συνωστισμού δεν χρησιμοποιούνται κάμερες και άλλες αυτοματοποιημένες μέθοδοι που θέτουν σε επισφάλεια τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. Προτιμήθηκε μία διαδικασία η οποία -αν και είναι πιο χρονοβόρα και απαιτεί την εμπλοκή των πολιτών ωστόσο δεν παραβιάζει με κανένα τρόπο την ιδιωτικότητα.
Η νέα «κανονικότητα» δεν χρειάζεται να μας απαγορεύει να μετακινούμαστε, να ταξιδεύουμε και να κινούμαστε, απλά πρέπει να αλλάξουμε λίγο τα μοτίβα μας και να προσαρμόσουμε τις συνήθειές μας. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα που να βασίζεται στη συνεργασία και η πρόσκληση είναι ανοικτή για όποιον επιθυμεί να μετάσχει σε αυτή. Ως εκ τούτου, η εφαρμογή COAPS βασίζεται στην αξιοπιστία του χρήστη της καθώς και στα στατιστικά στοιχεία. Πρέπει να είμαστε μαζί! # together4safety

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

“Έφυγε” από τη ζωή η Βησσαρία Τζιαστούδη –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών η Βησσαρία Τζιαστούδη. Η κηδεία της θα τελεστεί σήμερα Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 στη 1 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου (Νέο Κοιμητήριο) Λάρισας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Καλούμε τους συγγενείς και φίλους όπως προσέλθουν και συνοδευσουν την εκφορά της.

Τα παιδιά: Νικόλαος – Αγγελική Τζιαστούδη, Εύη – Κωνσταντίνος Χατζής.

Τα εγγόνια: Βησσαρία – Κωνσταντίνος, Στέφανος – Δημήτρα, Ιωάννης – Ελένη.

Τα δισέγγονα: Αλεξάνδρα, Στελίνα, Ευδοξία, Τίτα, Αγγελίνα, Βασίλειος, Νικόλαος, Δημήτριος.

Τα ανίψια, οι λοιποί συγγενείς.

Σημειώσεις:

Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό στις 12.30 μ.μ.

Ο καφές θα δοθεί στην Αίθουσα Δεξιώσεων του Νέου Κοιμητηρίου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μοναδικές αποδράσεις για θρησκευτικό τουρισμό στο Ν. Λάρισας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης με τους περισσότερους να έχουν ξεχυθεί στις παραλίες ή σε ορεινά χωριά για στιγμές δροσιάς και αποτοξίνωσης από την καθημερινή ρουτίνα της πόλης, μια καλή ιδέα συνιστά και η επίσκεψη σε θρησκευτικούς χώρους. Τουλάχιστον για τους πιστούς και εκείνους που επιζητούν την πνευματική ανάταση και μέρη όπου η επαφή με το Θεό καθίσταται περισσότερο προσβάσιμη, θα ήταν η ιδανική επιλογή!

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για τον νομό της Λάρισας υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι θρησκευτικοί προορισμοί. Άλλοι πιο κοντά στη θάλασσα που μπορεί κανείς να επισκεφτεί μετά το μπάνιο του και άλλοι χτισμένοι σε βουνό, περιστοιχισμένοι από έντονη βλάστηση, που εύκολα συνδυάζονται με μια εξόρμηση στη φύση. Πρόκειται για μοναστήρια και ιερούς ναούς που βρίσκονται ανοιχτοί προς το επισκεπτόμενο κοινό για ένα κερί, μια προσευχή, μια συζήτηση με μοναχούς/μοναχές ή πατέρες και ένα περίπατο κάτω από την ηχώ των πουλιών.

Το onlarissa.gr, με αφορμή τις θρησκευτικές εκδηλώσεις των ημερών, οι οποίες βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους ενόψει Δεκαπενταυγούστου, συγκέντρωσε αυτούς τους προορισμούς και σας τους παρουσιάζει αναλυτικά παρακάτω.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ:

 • η Ιερά Μονή Νικόδημου

Τοποθετείται στους πρόποδες του Ολύμπου, συγκεκριμένα σε υψομετρικό επίπεδο 300 μέτρων, κοντά στα χωριά Πυργετός και Αιγάνη. Με το βλέμμα της “αγκαλιάζει” μέρος του Κάτω Ολύμπου, τη βόρεια πλευρά του Κισσάβου, το δέλτα του Πηνειού και τμήμα του Θερμαϊκού κόλπου. Στο μοναστήρι της κατοικούν εννέα μοναχοί και δύο δόκιμοι.

 • η Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ

Κτισμένη το 2003 από δωρεές πιστών, επίσης στους πρόποδες του Ολύμπου και με θέα τη θάλασσα, η Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης αποτελεί ένα από τα επτά μοναστήρια που βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ Πυργετού και Αιγάνης. Μάλιστα, στο Καθολικό των Αγίων Μαρτύρων φυλάσσεται τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Ραφαήλ.

 • η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος

Το μοναστήρι το βρίσκει κανείς στη χαράδρα ανάμεσα στα χωριά Κρανιά, Ραψάνη και Πυργετό, εκεί που οι ασβεστωμένοι τοίχοι, το κρύο νερό και ο βαθύς ίσκιος των δέντρων σε καλούν με κάθε τρόπο να προσευχηθείς. Διατηρείται σε άριστη κατάσταση χάρη στην ανδρεία και την υπομονή της γερόντισσας Χρυστονύμφης που έζησε εκεί για 30 χρόνια. Σήμερα διαμένουν στην Μονή η γερόντισσα αυτής Υπομονή μοναχή, δύο μοναχές και μία δόκιμη.

 • η Ιερά Μονή Παναγίας Γλυκοφιλούσας

Πρόκειται για ένα γυναικείο μοναστήρι στην περιοχή της Ραψάνης, αποτελούμενο από τέσσερις μοναχές και με χρονολογούμενο έτος ίδρυσης το 1977. Όσοι το επισκέπτονται μπορούν να προσκυνήσουν δύο ιερές εικόνες της Παναγίας, την Γοργοϋπήκοο και την Γλυκοφιλούσα. Η Μονή πανηγυρίζει τον Δεκαπεντάγουστο, ενώ στο υπόγειο αυτής λειτουργεί ιερός ναός προς τιμήν του Αγίου Παντελεήμονα.

 • ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Τεμπών

Κάθε πιστός οδηγός που διασχίζει τα Τέμπη σταματά στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, η οποία εντυπωσιάζει με τη θέση της εντός βράχου, στο κέντρο των στενών της κοιλάδας των Τεμπών.

Ο ναός χτίστηκε το 1910 από σιδηροδρομικούς του ΟΣΕ με αφορμή τη θαυματουργή επέμβαση της Αγίας Παρασκευής, όταν ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από τον Όλυμπο και, αντί να καταλήξει στο διερχόμενο τρένο, άλλαξε πορεία και έπεσε στον Πηνειό, ενώ η κρεμαστή γέφυρα που οδηγεί σε αυτόν κατασκευάστηκε το 1960. Μέχρι τότε η μεταφορά του διερχόμενου κόσμου γινόταν με βάρκες.

Αξιοσημείωτη είναι η μικρή σπηλιά, λίγα μέτρα από την εκκλησία, από όπου μέσα από μία οπή στο βράχο αναβλύζει θαυματουργό αγίασμα. Ο ναός τιμάται στις 26 Ιουλίου, την ημέρα της Αγίας Παρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Βίντεο: Labros Traveller

 • ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου στα Αμπελάκια

Είναι αφιερωμένος στον δρακοντοκτόνο Άγιο και αποτελεί πιστό δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των Αμπελακίων, ενώ η ανέγερσή του τοποθετείται χρονικά στο 1720. Στο εσωτερικό του υπάρχουν αξιόλογες τοιχογραφίες, καθώς και ένα πλούσιο ξυλόγλυπτο τέμπλο.

 • ο Ιερός Ναός Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης

Μόλις 3 χιλιόμετρα από το κέντρο του χωριού και κάπου μέσα στο πυκνό του δάσος, συναντά κανείς το αρχιτεκτονικό κόσμημα του ναού των Αγίων Θεοδώρων. Έχοντας χτιστεί το 1778, απαρτίζει σπάνιο δείγμα για τα θεσσαλικά δεδομένα μονοχώρου, τρίκογχου ναού με τυφλό θόλο, ενώ προκαλεί εντύπωση για το ξυλόγλυπτο τέμπλο αλλά και τις τοιχογραφίες, μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση καταλαμβάνουν εκείνες των Αγίων Θεοδώρων.

Βίντεο: Ελληνικός Ήλιος

 • η Ιερά Μονή Κομνηνείου (Κοιμήσεως της Θεοτόκου & Αγίου Δημητρίου)

Χτισμένη τον 14ο αιώνα περίπου, σε υψόμετρο 180 μέτρων και πάνω από το Στόμιο βρίσκεται το μοναστήρι Κομνηνείου, διπλά αφιερωμένο στην Υπεραγία Θεοτόκο και στον Άγιο Δημήτριο.

Κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, κατά την οποία το μοναστήρι απαρτιζόταν από 300 μοναχούς, αποτελούσε καταφύγιο για τους κατατρεγμένους Έλληνες, καθώς και για τις διαφυγούσες οικογένειες από την ανθρωποσφαγή της Χίου. Η οργιώδη βλάστηση που το περιστοίχιζε εμπόδιζε τους Τούρκους να το πλησιάσουν, χωρίς όμως να τους αποτρέψει κάποιες φορές να εισέλθουν σε αυτό και να καταστρέψουν κειμήλια και χειρόγραφους κώδικες από τη βιβλιοθήκη.

Στη μονή διατίθεται προς προσκύνηση η εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας.

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

 • η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Λιβαδίου

Αφορά σε γυναικείο μοναστήρι της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας, χτισμένο σε υψόμετρο 1.000 μέτρων πλησίον του Λιβαδίου και ιδρυμένο κατά την Τουρκοκρατία. Η τελευταία, μάλιστα, συνιστά περίοδο στην οποία η μονή λειτουργούσε ως καταφύγιο και ορμητήριο των κλεφταρματωλών Ολύμπου και των Πιεριών. Το 1942 λόγω της υπόνοιας για παροχή περίθαλψης προς στους αντάρτες πυρπολήθηκε από τους Ιταλούς.

Τα κτίσματα της μονής σχηματίζουν ένα “Π” στην αυλή του οποίου υπάρχει φιάλη αγιασμού. Εκτός αυτού στη μονή φυλάσσονται λείψανα των Αγίων Προκοπίου και Χαραλάμπους, οι οποίοι τιμώνται στις 8 Ιουλίου και 10 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

 • η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού

Εδρεύει νοτιοδυτικά του Ολύμπου, σε ύψος 1.000 μέτρων, στην περιοχή ονόματι “Σκαμνιώτικες Μαγούλες” και ανήκει στο  χωριό του Σπαρμού. Η ιστορία της χρονολογείται από την εποχή της πρώιμης Τουρκοκρατίας με πιθανή χρονολογία ίδρυσης πριν το 1600.

Το μοναστήρι από τις αρχές του 18ου αιώνα γνώρισε μεγάλη πνευματική ακμή, αναδεικνύοντας αξιόλογες προσωπικότητες όπως το μοναχό Χρύσανθο Σπαρμιώτη και το μαθηματικό Ιωνά Σπαρμιώτη.

Η γεωγραφική του θέση διευκόλυνε τη προσφορά βοηθείας προς τους κλεφταρματολούς του Ολύμπου, αλλά και τη σύσταση πνευματικής εστίας για τους χριστιανούς της περιοχής.

Πάραυτα στα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου άρχισε σταδιακά να ερημώνεται, με αποκορύφωση το 1932, όταν εγκαταλείπεται ολοκληρωτικά. Στα τέλη του 20ου αιώνα, ωστόσο, επανδρώνεται και πάλι με νέα αδελφότητα.

Βίντεο: Γιώργος Σιδέρης ταξιδεύοντας

 • η Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου (Βαλέτσικο)

Κοντά στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας, σε μια απόκρημνη πλαγιά ύψους 800 μέτρων εντοπίζεται το μοναστήρι “Βαλέτσικο” που σημαίνει μικρό παιδί και συγκροτείται από τρεις μοναχούς. Το καθολικό του χτίστηκε από το δεσπότη Συμεών και χρονολογείται στο 1370.

Εκεί φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Δημητρίου, όπως και απότμημα λειψάνου του, ενώ αξιοσημείωτο είναι το αποτύπωμα τη πατησιάς του αλόγου του Αγίου στο τέμπλο.

Το 1767 τη μονή επισκέφτηκε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, το κελί του οποίου αργότερα διαμορφώθηκε σε παρεκκλήσιο. Στη μονή στεγάζεται και παρεκκλήσιο προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας.

 • η Ιερά Μονή Παναγίας της Ολυμπιώτισσας

Βρίσκεται σε περίοπτη θέση από τον 13ο αιώνα, στον λόφο πάνω από τον Ελασσονίτη ποταμό, απαρτίζεται από γυναίκες μοναχές και πανηγυρίζει στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

Η ονομασία της μονής βασίζεται στην ιστορία της εικόνας της Παναγιάς που, ενώ βρισκόταν στο μοναστήρι της Καρυάς Ολύμπου, ξεκίνησε να έρθει μόνη της προς Ελασσόνα. Στο δρόμο ένας βοσκός την συνάντησε και από φόβο της πέταξε μια πέτρα, η οποία έως σήμερα παραμένει σφηνωμένη πάνω της.

Στις 5 Οκτωβρίου προς απόδοση τιμής στην Παναγία Ολυμπιώτισσας για την προσφορά στην απελευθέρωση της πόλης το 1912, τελείται λιτανεία της εικόνας.

 • η Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Κανάλων Καρυάς

Στα όρια των νομών Λαρίσης και Πιερίας, έξω από την Καρυά, στο 7ο χιλιόμετρο της οδού Καρυάς – Λεπτοκαρυάς και από ύψος 800 μέτρων η μονή της Παναγίας των Κανάλων (ένα γυναικείο μοναστήρι με 4 μοναχές) παρέχει απερίγραπτη θέα τόσο προς τον Όλυμπο όσο και προς το Αιγαίο. Η ονομασία της οφείλεται στα γάργαρα νερά (κανάλια) που πηγάζουν και σχηματίζουν ένα μικρό ποταμό. Ο πανηγυρικός εόρτασμός της πραγματοποιείται στις 8 Σεπτεμβρίου, του Γενεθλίου της Θεοτόκου.

Η μονή ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα με το πετρόκτιστο καθολικό της να χρονολογείται το 1883 και τη στέγη της να έχει διαμορφωθεί από σχιστολιθικές πλάκες. Αρχαιότερο εντός αυτής είναι το μικρό παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου με σωζόμενες τοιχογραφίες από το 1696. Από τα παλιά κτίσματα σώζεται, επίσης, η Τράπεζα. Έξω από τη μονή υπάρχει ο κοιμητηριακός ναός των Αγίων Πάντων.

Νικόλας Σελητσιανιώτης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
LIFESTYLE2 λεπτά ago

Ευγενία Σαμαρά – Γιάννης Ποιμενίδης: Αγκαλιασμένοι στην Τανζανία

ΕΛΛΑΔΑ9 λεπτά ago

Έγκλημα στην Άρτα: «Δεν κρυβόταν, σκεφτόταν ν’ αυτοκτονήσει» ισχυρίζεται για τον 29χρονο ο αδερφός του

LIFESTYLE11 λεπτά ago

ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ: ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ15 λεπτά ago

Γερμανία (2η αγωνιστική): “Πρώτη” για Μανέ στο Μόναχο

OIKONOMIA17 λεπτά ago

Το τέλος της Ενισχυμένης Εποπτείας – Από τις 20 Αυγούστου μεγαλύτερη ευελιξία

LIFESTYLE22 λεπτά ago

Είχε τα γενέθλιά του και η Ναταλία Γερμανού του έστειλε τις ευχές της

ΕΛΛΑΔΑ29 λεπτά ago

Θάσος: Μαίνεται η φωτιά – Στο πύρινο μέτωπο εναέρια μέσα

LIFESTYLE32 λεπτά ago

Ν. ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ: ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ “ΠΑΡΑΠΟΝΟ” ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ

ΜΠΑΣΚΕΤ35 λεπτά ago

Θα το… παλέψει στους Ρόκετς ο Κόλεϊ-Στάιν

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ35 λεπτά ago

Απόλλων Πόντου: Ανακοίνωσε Μπελεβώνη – www.ertsports.gr

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Το άγαλμα που άφησε άφωνες τις υπηρεσίες του Δήμου στα Παλαιά Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Αυτός είναι ο 34χρονος που απείλησε την 26χρονη σύντροφό του με κατσαβίδι στο Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής ενός βρέφους- Στον Βόλο αναζητούν οι αρχές τον πατέρα του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Απίστευτο περιστατικό σε ιερό ναό της Νέας Ιωνίας- Ιερέας απαγόρευσε ζευγάρι να μπει στο ναό επειδή …φορούσαν μάσκες

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ και Τράπεζες

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Αργυρός και Ρουβάς στο Πανθεσσαλικό στάδιο

Δημοφιλή