Connect with us

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Το λιμάνι του Βόλου το 2022 πρωταγωνιστεί στην κρουαζιέρα- 46 κρουαζιερόπλοια αναμένονται στον Βόλο

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πάνω από 700 κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίσουν φέτος τα λιμάνια της χώρας μας εκ των οποίων τα 570 θα κάνουν home porting με προφανή τα οφέλη για τις τοπικές οικονομίες, δεδομένου ότι Home porting σημαίνει τετραπλάσια έσοδα σε κάθε περιοχή.

Περισσότερες από 20 εταιρείες κρουαζιέρας έχουν προγραμματίσει έως τώρα δρομολόγια σε όλη την Ελλάδα για φέτος, με ανταποκρίσεις σε συνολικά 45 λιμάνια. Τουλάχιστον 15 από αυτές τις εταιρείες κρουαζιέρας έχουν σχεδιάσει δρομολόγια που εκκινούν από ελληνικά λιμάνια.

Τα παραπάνω επισημαίνει με ανακοίνωσή της η παγκόσμια ένωση κρουαζιέρας Clia, η οποία καλωσορίζει την επανεκκίνηση της δραστηριότητας του κλάδου στην Ελλάδα από τις 14 Μαΐου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε πριν από μήνες η ελληνική κυβέρνηση. Η επανέναρξη της κρουαζιέρας είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης και εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών κρουαζιέρας, της ελληνικής κυβέρνησης, των υγειονομικών και των λιμενικών αρχών ήδη από πέρυσι, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι οι κρουαζιέρες ξεκίνησαν ήδη από την πρώτη ημέρα ανοίγματος του τουρισμού στην Ελλάδα, με 4 εταιρείες να πραγματοποιούν δρομολόγια εντός του Μαΐου. Συνολικά, σχεδόν 40 κρουαζιερόπλοια αναμένεται να λειτουργήσουν φέτος στην Ελλάδα, υπογραμμίζει η Clia.

Με ανακοίνωσή της και η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) εν όψει της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας δηλώνει ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με όλους τους φορείς που έχουν αρμοδιότητα στην προετοιμασία υποδοχής των πλοίων στους ελληνικούς προορισμούς, ώστε να υπάρχει ομαλότητα σε όλα τα στάδια εξυπηρέτησης αυτών, καθώς και των μεταφερόμενων επιβατών – τουριστών.

Στο πνεύμα αυτό, η EEKFN έρχεται σε επικοινωνία διαδικτυακά με τους δημάρχους, τους φορείς διαχείρισης των λιμένων, καθώς και με τους τοπικούς παράγοντες παραγωγικών τάξεων της έδρας των προορισμών κρουαζιέρας.

Στην επικοινωνία αυτή, κυρίαρχο θέμα των συζητήσεων είναι η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που επιβάλλονται την περίοδο αυτή, προκειμένου για την προστασία μετάδοσης της πανδημίας. Παράλληλα εξετάζονται, όπου απαιτείται, και άλλου είδους μέτρα που αφορούν τους λιμένες, όπως:

* Αυτά που προβλέπονται στους ελέγχους για επιβάτες προερχόμενους από Χώρες Non Schengen, όπως χαρακτηρίζονται ως μέτρα entry / exit.

* Τα σχετικά με την ασφάλεια (security), που προβλέπονται από το ΔΚ ISPS.

* Τις διαδικασίες παραλαβής στερεών και υγρών αποβλήτων και καταλοίπων, οι γνωστές ευκολίες reception facilities κ.ά.

Το λιμάνι του Βόλου το 2022 πρωταγωνιστεί στην κρουαζιέρα, καταγράφοντας νέο ρεκόρ αφίξεων, αφού συνολικά θα καταπλεύσουν στις προβλήτες του 46 κρουαζιερόπλοια. Το πρώτο πλοίο έφτασε στο λιμάνι τον Φεβρουάριο. Η καλοκαιρινή περίοδος είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή, αφού καταγράφεται και η μεγαλύτερη κίνηση, ενώ αφίξεις αναμένονται έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Όλο και περισσότεροι τουρίστες αποφασίζουν να παραμείνουν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και του Πηλίου, καθώς είναι ένας προορισμός που τους κερδίζει. Παράλληλα διοργανώνονται ημερήσιες εκδρομές στα Μετέωρα, που επίσης παραμένει μία δημοφιλής επιλογή.

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή