Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η Microsoft υπέγραψαν συμφωνητικό συνεργασίας

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιοκαι η Microsoftανακοίνωσαν την υπογραφή νέας συνεργασίας, η οποία βασίζεται σε κοινούς στόχους, ενώ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ευθυγραμμίσει τις ανάγκες των επιχειρήσεων με αυτές της εκπαιδευτικής κοινότητας, να στηρίξει την απασχόληση και να προετοιμάσει την επόμενη γενιά φοιτητών για να ανταπεξέλθει στην ταχέως αναπτυσσόμενη ψηφιακή οικονομία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η συμφωνία ορίζει ένα σύνολο αρχών και προτεραιοτήτων για την εκπαίδευση και τη συνεχή κατάρτιση των φοιτητών. Και οι δύο οργανισμοί δεσμεύονται να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία της Microsoft για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που προωθεί τη μάθηση, την έρευνα και την καινοτομία, διευκολύνοντας τους φοιτητές και ενισχύοντας τις ψηφιακές και τεχνικές τους δεξιότητες, ενώ ταυτόχρονα καθιστά το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ως έναν από τους πρωταγωνιστές στην εκπαίδευση.

Η συμφωνία προσφέρει εκπαιδευτικές ευκαιρίεςστους φοιτητές, ενώ καλύπτει τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες για σταδιοδρομία σε διάφορους κλάδους. Στο επίκεντρο βρίσκεται η προετοιμασία τους για αναδυόμενους ρόλους εργασίας, που σχετίζονται με το cloud, την ανάπτυξη λογισμικού, τη διαχείριση δεδομένων, την τεχνητή νοημοσύνη και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.Με περισσότερες από 149 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις νέες τεχνολογίες που αναμένεται να δημιουργηθούν παγκοσμίως τα επόμενα πέντε χρόνια, η συμφωνία αυτή έχει επίσης μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης.

Η Χριστίνα Λεϊμονή, Διευθύντρια Marketing&Operations της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε υπερήφανοι για τη στρατηγική συνεργασία που υπογράφουμε σήμερα με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με στόχο την προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων σε όλο το φάσμα του εκπαιδευτικού του οικοσυστήματος. Προσβλέπουμε σε ευκαιρίες συνεργασίας και κοινής δράσης, με ευέλικτες διαδρομές μάθησης και πρόσβαση σε σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία που θα ενδυναμώσουν καθηγητές και φοιτητές και θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν τις γνώσεις για να επιτύχουν περισσότερα στην ψηφιακή οικονομία. Ελπίζουμε αύτη να είναι η πρώτη από πολλές επόμενες συνεργασίες με πανεπιστήμια της χώρας ώστε να συμβάλουμε ουσιαστικά στο ταξίδι προετοιμασίας κάθε νέου προς τον νέο ψηφιακό κόσμο εργασίας».

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία περιλαμβάνει πρόσβαση σε καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία και υλικά της Microsoft, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να βελτιωθούν στησυνεργασία, την επικοινωνία, τη δημιουργικότητακαι την κριτικήσκέψη.Επιπλέον, παρέχει πρόσβαση σε παγκοσμίως αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις του κλάδου, καθώς και σε φοιτητικές κοινότητες, ενώ περιλαμβάνει και τη συμμετοχή σε παγκόσμιους διαγωνισμούς τεχνολογίας.

Οιειδικέςπιστοποιήσειςπεριλαμβάνουν, μεταξύάλλων,ταπρογράμματα:Linked IN Learning, Azure for Students, Azure Lab Services, GitHub, AI Business School, MS Learn, Industry Certifications, Teams Learning App, Learn LTI, MSLE(I), MS Imagine Academy Skills Benefit, Imagine Cup (ICJr.), MOS Championships.

Για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, η συνεργασία με έναν παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο της τεχνολογίας αποτελεί κλειδί για την επίτευξη της εκπαιδευτικής του αποστολής και των στόχων του.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Microsoft, την κορυφαία εταιρία τεχνολογικών λύσεων παγκοσμίως. Επενδύοντας διαχρονικά στη γνώση, τη μάθηση και την ενίσχυση των φοιτητών μας με εκπαιδευτικά εργαλεία και μεθόδους που συμβάλλουν σε μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, είμαστε σίγουροι πως η συνεργασία αυτή θα αναβαθμίσει την εκπαιδευτική τους εμπειρία και θα εμπλουτίσει τις επαγγελματικές τους επιλογές. Αξιοποιώντας την 40χρονη εμπειρία και την τεχνογνωσία μας, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παραμένουμε το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, εφοδιάζοντας τους νέους με τις κατάλληλες δεξιότητες για να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας. Η Microsoft αποτελεί σημαντικό αρωγό σε αυτή μας την προσπάθεια, όχι μόνο γιατί ενισχύει τις ψηφιακές και τεχνικές δεξιότητες των φοιτητών μας, αλλά και επειδή δημιουργεί έναν σημαντικό πυλώνα στήριξης της εκπαιδευτικής μας λειτουργίας, μέσα από την εξειδικευμένη τεχνογνωσία της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Μουχταρόπουλος, Dean of DigitalLearning&EdTech, Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Δείτε το σχετικό videoεδώ.

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο:

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, διαθέτει 12 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses[σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Λάρισα και Πάτρα], 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια.Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων–μεταξύ των οποίων η Πληροφορική και η Διοίκηση Επιχειρήσεων– και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων CompostelaGroup of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Με προϋπολογισμό 1.640.000 ευρώ προχωρά η συνολική ανάπλαση της πλατείας δικαστηρίων

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που συνδυάζεται με πλήθος άλλων έργων στο κέντρο της πόλης δηλώνει ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μια σημαντική εξέλιξη σε ότι αφορά την αναβάθμιση και περαιτέρω ανάδειξη της πλατείας Καραολή – Δημητρίου (πλατεία δικαστηρίων) προώθησε η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας. Ειδικότερα στην τελευταία επικαιροποίηση του σχεδιασμού στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) εντάχθηκε προς χρηματοδότηση, η ανάπλαση της προαναφερθείσας πλατείας με προϋπολογισμό κατασκευής 1.640.000 ευρώ. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς παρά τις κατά γενική ομολογία πετυχημένες επεμβάσεις που πραγματοποίησε πριν από ένα περίπου χρόνο η δημοτική αρχή, η συνολική ανάπλαση του χώρου παρέμενε ζητούμενο. Παράλληλη η τελευταία επικαιροποίηση του ΣΒΑΑ έκρυβε και μια ακόμη θετική εξέλιξη, καθώς αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για το έργο αναβάθμισης και ανάδειξης κοινόχρηστων χώρων (κυρίως πλατειών) στις γειτονίες της Καρδίτσας. Η αύξηση του προϋπολογισμού είναι της τάξεως των 353.000 ευρώ και το έργο από 1.140.000ευρώ που είχε αρχικό προϋπολογισμό, αποκτά νέο προϋπολογισμό 1.493.000 ευρώ.
Μετά την έγκριση του αναθεωρημένου πλέον ΣΒΑΑ ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος δήλωσε: «Ήδη εδώ και σχεδόν τρία χρόνια «προωθούμε μια σειρά έργων στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Ενδεικτικά αναφέρω: Μετατροπή της οδού Χαρίτου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, περιβαλλοντική αναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου νέου Δημαρχείου και αισθητική σύνδεση με άλσος Παυσιλύπου, παρεμβάσεις βελτίωσης προσβασιμότητας και ασφάλειας στα σχολικά συγκροτήματα, διαμόρφωση ποδηλατόδρομου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, αναβάθμιση συστήματος διαχείρισης και επέκταση χρήσης κοινόχρηστων ποδηλάτων, επέκταση του δικτύου των ποδηλατοδρόμων με έργα χαμηλού κόστους, κατασκευή κτιρίου και προμήθεια εξοπλισμού για πολυχώρο κοινωνικής αλληλεγγύης (κοινωνικό παντοπωλείο & δομή υποστηριζόμενων διαμερισμάτων), παρεμβάσεις βελτίωσης προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ, εκσυγχρονισμός εξοπλισμού Δημοτικών Παιδικών Βιβλιοθηκών στην περιοχή παρέμβασης και άλλα. Στο πλαίσιο αυτό μας δόθηκε η δυνατότητα, να εντάξουμε ένα ακόμη μεγάλο και σημαντικό έργο που αφορά τόσο την πόλη όσο και συνολικά το Δήμο, αφού η πλατεία δικαστηρίων είναι σημείο αναφοράς, ένα τοπόσημο για την Καρδίτσα. Η μελέτη που καταφέραμε να εντάξουμε αφορά στην περιβαλλοντική, την αισθητική και βιοκλιματική ανάδειξη της πλατείας. Θεωρώ ότι ήταν ένα απολύτως αναγκαίο έργο, το οποίο συνδυάζεται και με την ανάπλαση της οδού Χαρίτου, που σύντομα ολοκληρώνεται καθώς και το έργο του κεντρικού πεζοδρόμου και της κεντρικής πλατείας που ολοκληρώθηκαν. Παράλληλα σημαντική επιτυχία είναι το γεγονός ότι καταφέραμε να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό του έργου ανάδειξης πλατειών και κοινοχρήστων χώρων στις γειτονιές της Καρδίτσας, κατά 353.000 ευρώ αποδεικνύοντας ότι μας ενδιαφέρει η συνολική ανάδειξη του δημόσιου χώρου. Δεσμευτήκαμε ότι η Καρδίτσα θα γίνει πόλη που αξίζει να ζεις και σταδιακά, παρά το όποια εμπόδια κατά καιρούς ανακύπτουν, υλοποιούμε την δέσμευση μας» κατέληξε ο Δήμαρχος στη δήλωση του.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το δρόμο Αχίλλειο – Καλαμάκι – Έλαφο βελτιώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη βελτίωση της επαρχιακής οδού που ενώνει τους οικισμούς Αχίλλειο, Καλαμάκι και Έλαφο. Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση σε τμήματα της οδού από το Αχίλλειο έως το Καλαμάκι σε συνολικό μήκος 1,6 χλμ. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 445.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Σε μια δύσκολη εποχή για τα δημόσια έργα, διεκδικούμε και αξιοποιούμε τους αναγκαίους πόρους από την Πολιτεία για να διατηρούμε το οδικό δίκτυο της αρμοδιότητας μας ασφαλές και λειτουργικό. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε συνεχή κίνηση με έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
LIFESTYLE1 λεπτό ago

Η αποκάλυψη που έκανε για το φύλο του μωρού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 λεπτά ago

Σοϊλού: Θέλουν να φέρουν άντρες από την Τουρκία να εκπαιδευτούν στο Λαύριο για το ΡΚΚ

ΕΛΛΑΔΑ8 λεπτά ago

Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ13 λεπτά ago

“Πέταξε” για Βελιγράδι η Εθνική Εφήβων

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ15 λεπτά ago

Λαμ: «Προτιμώ να παρακολουθήσω το Μουντιάλ από το σπίτι»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ28 λεπτά ago

Κατρίνης: Η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι με ευθύνη του πρωθυπουργού

ΕΛΛΑΔΑ29 λεπτά ago

Στη φυλακή ο 20χρονος για τη δολοφονία της Νικολέτας – «Μου ζήτησε να γίνω χριστιανός»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ35 λεπτά ago

Στην Έβερτον και επίσημα ο Ονάνα

OIKONOMIA37 λεπτά ago

Ρωσία: Διακόπηκαν οι παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου μέσω Ουκρανίας ανακοίνωσε η Transneft

ΚΟΣΜΟΣ38 λεπτά ago

Νέα Υόρκη: Ελληνοαμερικανός φοιτητής έσωσε άνδρα που έπεσε στις ράγες του τρένου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Έφυγε από την ζωή ο Bengaj Altin(Αλέκος ) μαρμαράς στην Σκιαθο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

LIFESTYLE3 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ23 ώρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Την Πέμπτη 4/8 στις 11 η απολογία του Υποδ.Πυροσβεστικής Δικηγόρος των ανηλίκων ο Σάκης Κοκκίνης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αλμυρός Μαγνησίας από τον θάνατο του Παναγιώτη Αναστασίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Τραγωδία στα νερά του Παγασητικού- Στην παραλία Σάρες κοντά στις Νηές Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρός 35χρονος ψαροντουφεκάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλιψη για την 56χρονη Αναστασία Μήσια από Βελεστίνο

Δημοφιλή