Connect with us
banner epikhirisis
correa militao courtois 1024x576.jpg correa militao courtois 1024x576.jpg

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το ντέρμπι του Σαββατοκύριακου – www.ertsports.gr

Published

on

Το ανταγωνιστικό πνεύμα μεταξύ δύο συλλόγων και των φιλάθλων τους πηγάζει από την ιστορία τους, τον τόπο τους, την πολιτική γραμμή που ακολουθούν, την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται. Μαζί θα δούμε τo κορυφαίo ντέρμπι του επερχόμενου αγωνιστικού διημέρου (8-9/2). H συγκεκριμένες αναμέτρηση δεν χαρακτηρίζεται με αυτήν την ορολογία αποκλειστικά και μόνο με αγωνιστικά ή βαθμολογικά κριτήρια. Υπάρχει μια ιστορία, ένας τόπος, μια μάζα φανατικών οπαδών, μια πολιτική κατεύθυνση.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης (Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, 22:00)

To “derby Madrileno” αφορά τις δύο ομάδες της Μαδρίτης και αποτελεί το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ισπανίας, μετά το ” El Classico”, ωστόσο υπήρχε και περίοδος που δεν ίσχυε το προαναφερθέν, αφού όπως είχε δηλώσει και ο Πούσκας: «Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η μεγαλύτερη μας αντίπαλος». Παρά το γεγονός πως μέχρι και την δεκαετία του 70′ το ντέρμπι της Μαδρίτης μεσουρανούσε στην μετά Φράνκο εποχή, η κατάσταση άλλαξε από το 80 και έπειτα, πόσο μάλλον όταν υποβιβάστηκε η Ατλέτικο το 1995. Η άφιξη του Τσόλο Σιμεόνε ήταν ένα από τα “κλειδιά” που αναβίωσαν το “derby Madrileno”, καθώς ανέβασε επίπεδο τους “ροχιμπλάνκος”.

Το πρώτο τους συναπάντημα έλαβε χώρα στις 2 Δεκεμβρίου του 1906 και έκτοτε μετρούν 169 αναμετρήσεις, με τους “μερένχες” να μετρούν 90 νίκες, τους “ινδιάνους” (παρατσούκλι που προέκυψε για την Ατλέτικο στην δεκαετία του 70′) να έχουν κερδίσει 39 φορές, ενώ 40 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Το εντυπωσιακό που αποδεικνύει πως το ντέρμπι της Μαδρίτης έχει αναβιώσει τα τελευταία χρόνια, αποτυπώνεται στο γεγονός πως συναντήθηκαν στον τελικό του Champions League δις, το 2014 και το 2016, με τη “βασίλισσα” να κατακτά αμφότερα τρόπαια.

Το ντέρμπι του Σαββατοκύριακου
(AP Photo)

Την τρέχουσα σεζόν, οι δύο κορυφαίες ομάδες της πρωτεύουσα της Ισπανίας πραγματοποιούν μια μάχη σώμα με σώμα, έως τώρα, στο ισπανικό πρωτάθλημα, αφού η Ρεάλ βρίσκεται πρώτη με 49 βαθμούς και μόλις έναν πόντο πίσω (48) εντοπίζεται η Ατλέτικο. Αμέσως καταλαβαίνει κανείς την σημαντικότητα του εν λόγω ντέρμπι, ένα αποτέλεσμα που μπορεί να φανεί “χρυσός” στον τελικό απολογισμό της σεζόν για κάθε μία. Αμφότερες βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση τους τελευταίους μήνες, με την ομάδα του Αντσελότι να μετρά μόλις 2 ήττες στα τελευταία 16 παιχνίδια ης ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ το σύνολο του Σιμεόνε στις προηγούμενες 21 αναμετρήσεις της έχει σημειώσει 19 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, στατιστικό εντυπωσιακό. Στο ματς του πρώτου γύρου το “derby Madrileno” είχε λήξει ισόπαλο, όταν είχε σκοράρει ο Κορέα στο 90+5′ για τους γηπεδούχους.

Μάλιστα, τελευταία φορά που κέρδισε η Ατλέτικο στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, το ημερολόγιο έγραφε 27 Φεβρουαρίου του 2016, την χρονιά που είχε στεφθεί πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα με 91, μόλις έναν βαθμό πίσω η Ρεάλ, ενώ οι “ροχιμπλάνκος” είχαν 88.//ΝΓ.

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο