Με την κατά πλειοψηφία έγκριση του πορίσματος των βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος» ή «λίστα Πέτσα» όπως καθιερώθηκε να λέγεται, που συστήθηκε με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και στήριξαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ξεχωριστές πορισματικές εκθέσεις από τα κόμματα

Κατά τη δωδέκατη κατά σειρά συνεδρίαση της Επιτροπής, οι εισηγητές των κοινοβουλευτικών ομάδων παρουσίασαν τα πορίσματά τους που κατατέθηκαν την περασμένη Παρασκευή στη γραμματεία της Εξεταστικής και δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το πόρισμα της ΝΔ που τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία ως πόρισμα της Επιτροπής, εγκρίθηκε με τη θετική ψήφο των 15 βουλευτών-μελών της πλειοψηφούσας κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ το καταψήφισαν οι 12  βουλευτές-μέλη της Επιτροπής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που μετείχε στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής ως εκπρόσωπος των ανεξαρτήτων βουλευτών, ψήφισε «παρών». Το ΜέΡΑ25 απείχε εξ αρχής των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής.

Το πόρισμα της Επιτροπής, με επισυναπτόμενες τις πορισματικές γνώμες που διατύπωσαν από τη δική τους πλευρά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατατέθηκε  στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και πλέον για τη συζήτησή τους στην Ολομέλεια θα πρέπει να υπάρξει σχετικό αίτημα που θα υπογράφεται από τουλάχιστον 60 βουλευτές.

Διαβάστε επίσης: Ολοκλήρωσε το έργο της η Εξεταστική Επιτροπή για τη λίστα Πέτσα – Αναλυτικά τα πορίσματα των κομμάτων

Τα στατιστικά της Εξεταστικής

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής που παρουσίασε ο πρόεδρός της Γιάννης Κεφαλογιάννης, από την 23η Νοεμβρίου 2021 που συστάθηκε η Επιτροπή μέχρι και σήμερα διεξήχθησαν δώδεκα συνεδριάσεις, που διήρκησαν περίπου 47 ώρες, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ώρες της σημερινής τελευταίας συνεδρίασης. Τα Πρακτικά των συνεδριάσεων αριθμούν περίπου τις 2.500 σελίδες.

Η Επιτροπή εξέτασε διά ζώσης 14 μάρτυρες, ενώ επιπλέον τρεις μάρτυρες, λόγω της μόνιμης κατοικίας τους στο εξωτερικό και των περιοριστικών συνθηκών μετακίνησης, απάντησαν εγγράφως στις ερωτήσεις που τους τέθηκαν από τα μέλη της Επιτροπής. Τα εισερχόμενα έγγραφα που ζητήθηκαν από την Επιτροπή ή κατατέθηκαν από τους μάρτυρες κατά την εξέτασή τους και θα συμπεριληφθούν στο εισαγωγικό μέρος του πορίσματος αριθμούν 9.759 σελίδες, χωρίς σε αυτά να λογίζονται τα ηλεκτρονικά αρχεία με ηχητικό ή οπτικό υλικό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr