Connect with us
evevevev.jpg evevevev.jpg

AUTO-MOTO

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda θα έχει μπαταρίες Panasonic – Έρχονται 8 EV μέχρι το 2030

Published

on

ΝΕΟ BANNER 1000x200px ΕΠΙΤΟΚΙΟ 2.25%

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ήρθε η ώρα και η Mazda να φτιάξει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, το οποίο θα έρθει να πλαισιώσει το MX-30 (το οποίο πατάει σε βενζινοκίνητη πλατφόρμα αλλά διαθέτει EV έκδοση). Μάλιστα η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κατασκευάσει μια νέα μονάδα παραγωγής στην Ιαπωνία που θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στην παραγωγή μπαταριών EV που θα τροφοδοτούν το μοντέλο. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη στρατηγική της, με το εργοστάσιο να έχει ως στόχο την προμήθεια μπαταριών για το πρώτο EV της εταιρείας, που θα πατάει σε μια νέα πλατφόρμα, αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα (φτιαγμένη μάλιστα από την ίδια την Mazda).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εγκατάσταση θα βρίσκεται στην πόλη Iwakuni της Ιαπωνίας, και θα διαθέτει την Panasonic Energy ως κύριο προμηθευτή για τις κυλινδρικές μπαταρίες της. Μόλις τεθεί σε λειτουργία, το εργοστάσιο αναμένεται να παράγει αρκετά πακέτα μπαταριών για να επιτύχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 10 GWh

Η εταιρεία δεν όρισε ημερομηνία για το ντεμπούτο του EV και δεν έχει αποκαλύψει τεχνικές λεπτομέρειες, όμως παλαιότερα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου, Masahiro Moro, υποδηλώνουν ότι η ανάπτυξη της πλατφόρμας EV θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2027.

Advertisement

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, η Mazda δεν είναι απούσα από το χώρο των EV. Η αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει ήδη όπως είπαμε το πλήρως ηλεκτρικό crossover Mazda MX-30. Χτισμένο σε μια τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας SkyActiv -που αρχικά είχε σχεδιαστεί για μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης- το MX-30 αποτελεί τα πρώτα βήματα της Mazda στην ηλεκτροκίνηση και έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές.

Πάντως το μέλλον της Mazda δείχνει ηλεκτρικό

Η Mazda ετοιμάζει την ηλεκτρική της επίθεση και όλα δείχνουν πως θα γίνει ακαριαία πρωταγωνίστρια στην εξηλεκτρισμένη εποχή, όταν έρθει η ώρα. Μάλιστα η εταιρία έχει δηλώσει και στο παρελθόν πως δεν βιάστηκε να κάνει all-in στην ηλεκτροκίνηση καθώς η ζήτηση για κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι ακόμα αρκετά υψηλή και πως τώρα ξεκινά πραγματικά η εποχή του ρεύματος. Η Mazda θα στηριχθεί στην Toyota για να μειώσει τις επενδύσεις που απαιτούνται για τα EV της. Πράγματι, τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα συστήματα λογισμικού αυτοκινήτου που αναπτύσσονται μαζί με την Toyota θα χρησιμοποιούνται στα EV της μάρκας από το 2026 περίπου και ο Moro λέει ότι θα της επιτρέψουν να εξοικονομήσει το 70-80% του συνολικού κόστους επένδυσης που θα είχε αν προχωρούσε μόνη της.

Advertisement

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας  στο Auto News, ο διευθύνων σύμβουλος της Mazda, Masahiro Moro, δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να έχει επτά ή οκτώ EVs στη γκάμα της μέχρι το 2030 και πιστεύει ότι θα αντιπροσωπεύουν το 25-40% των παγκόσμιων πωλήσεών της.

 

 

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
NEO BANNER 300x250px ΕΠΙΤΟΚΙΟ 2.25%
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο