ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Το πρώτο βράδυ του πιλότου στη φυλακή – Στην ίδια πτέρυγα με τον Φουρθιώτη – Ποιοι είναι οι τρεις συγκρατούμενοί του


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ήταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης όταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πέρασε την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού, μετά την κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ότι πρέπει να προφυλακιστεί για την άγρια δολοφονία της συζύγου του, Κάρολαϊν, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, την οποία ο ίδιος έχει ομολογήσει στην αστυνομία.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Παρά την «μεγάλη συγγνώμη» που απηύθυνε προς την κοινή γνώμη μέσω των δημοσιογράφων το βράδυ της Τρίτης, την ώρα της μεταγωγής του, ο 32χρονος πιλότος φαίνεται κατά βάθος να μην αντιλαμβάνεται την ουσία και τις συνέπειες της πράξης του την οποία παρουσίασε ως ένα απλώς τραγικό γεγονός στην απολογία του.
Το συμπέρασμα αυτό συνάγεται από το γεγονός ότι ταυτόχρονα ο κατηγορούμενος ζήτησε και να μην προφυλακιστεί ισχυριζόμενος ότι «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτησή μου».
«Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω τη ποινική διαδικασία. Επίσης ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος, έχω μόνιμο και σταθερό εισόδημα και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση ούτε αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις» φέρεται να υποστήριξε.
Παράλληλα, επέμεινε πως η δολοφονία της συζύγου του δεν ήταν προμελετημένη υπογραμμίζοντας πως «ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί».
Οι τρεις συγκρατούμενοί του
Ο συζυγοκτόνος οδηγήθηκε στην έκτη πτέρυγα των φυλακών, σε συνθήκες ειδικής κράτησης, λόγω του ειδεχθούς εγκλήματος που διέπραξε, ούτως ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η σωματική του ακεραιότητα από άλλους κρατουμένους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αναγνωστόπουλος δεν θα είναι μόνος του στο κελί. Μαζί του θα βρίσκονται άλλοι τρεις κρατούμενοι: Ο ένας είναι σωφρονιστικός υπάλληλος που εκτίει ποινή για ναρκωτικά, ο δεύτερος για λαθρεμπόριο και ο τρίτος επίσης για ναρκωτικά.
Το κελί του 32χρονου είναι κοντά σε αυτό, όπου κρατούνται ο Μένιος Φουρθιώτης και ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.
Ο Αναγνωστόπουλος έκανε τεστ κοροναϊού, το οποίο βγήκε αρνητικό και έτσι δεν χρειάστηκε να μπει σε 14μερη καραντίνα, ενώ ως νέος κρατούμενος θα περάσει την καθιερωμένη συνέντευξη, είτε με την διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, είτε με τον αρχιφύλακα του σωφρονιστικού ιδρύματος, ενδεχομένως σήμερα Τετάρτη.
Τι ισχυρίστηκε στην πολύωρη απολογία του
«Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου αυτή. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα. Η γνωριμία μου με την Καρολάιν άρχισε το καλοκαίρι του 2017 στην Αλόννησο, όπου η μητέρα μου είχε διοριστεί ως καθηγήτρια. Εγώ στο νησί έζησα από τα δέκα έως τα 14 μου έτη όπου και αγοράσαμε ένα σπίτι με την ιδιότητα της θερινής κατοικίας οπότε και επισκεπτόμουν το νησί συχνά.
»Η Καρολάιν έμεινε μόνιμα στο νησί, όπου και ήτο μαθήτρια. Εγώ εργαζόμουν ως πιλότος ελικοπτέρου σε ιδιωτική εταιρεία και ως εκ τούτου επισκεπτόμουν αρκετά συχνά με το ελικόπτερο – αλλά και με οιονδήποτε άλλο τρόπο – το νησί για να τη δω. Αποφασίσαμε να παντρευτούμε το Σεπτέμβριο του 2018 και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019, ανήμερα της επετείου της γνωριμίας μας στη Πορτογαλία. Το σπίτι μας στα Γλυκά Νερά το επιλέξαμε τον Απρίλιο του 2019, πριν το γάμο μας και αρχίσαμε να κατοικούμε εκεί από τον Ιούνιο.
»Λίγες εβδομάδες αφού παντρευτήκαμε η Καρολάιν έμεινε έγκυος. Η ιδέα αυτού του παιδιού θα ολοκλήρωνε την οικογένεια και την ευτυχία μας. Δυστυχώς στους τρεις μήνες εγκυμοσύνης η Καρολάιν απέβαλλε και έκτοτε η συμπεριφορά της άρχιζε σταδιακά να μεταβάλλεται. Το φθινόπωρο του ίδιου έτους μένει για δεύτερη φορά έγκυος στη Λυδία μας. Όπως κάθε γονιός νιώθει αμέριστη αγάπη για το παιδί του έτσι και μένα η Λυδία ειδικά και μετά τις περιπέτειες της υγείας της είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο και η αγάπη που νιώθω για αυτή δεν μου είναι δυνατόν να τη περιγράφω με λόγια.
»Όπως προανέφερα καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της Καρολάιν υπήρξε η απώλεια της πρώτης μας εγκυμοσύνης. Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση της πρότεινα να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας.
»Στην αρχή η Καρολάιν δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εν τέλει τη σταμάτησε. Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις. Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου».
Ο 33χρονος ισχυρίστηκε ότι «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτηση μου».
Παράλληλα ισχ: «Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω τη ποινική διαδικασία. Επίσης ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος, έχω μόνιμο και σταθερό εισόδημα και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση ούτε αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις».
Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Δεν πείθει η συγγνώμη του
Την αντίδραση της οικογένειας της Καρολάιν στη «συγγνώμη» του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου του παιδιού τους, αλλά και στον ισχυρισμό του ότι διέπραξε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχής, εξέφρασε ο συνήγορος της οικογένειας μιλώντας στο MEGA.
«Ηθικά, πιθανόν για τους γονείς να είναι (δικαίωση), αλλά αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο. Τουλάχιστον για τα ελληνικά ποινικά χρονικά καθ’ ομολογίαν δράστης δεν έχει αφεθεί ελεύθερος, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο ειδεχθές έγκλημα» συμπλήρωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν.
Για το ενδεχόμενο ο φόνος της 20χρονης κοπέλας να ήταν προσχεδιασμένος και όχι εν βρασμώ, ο κ. Χαρμάνης υποστήριξε πως «βρασμός ψυχικής ορμής δεν υπάρχει».
«Βρασμός ψυχικής ορμής είναι να δείτε να σκοτώνουν το παιδί σας και σεις να πυροβολείτε τον δολοφόνο του, δηλαδή η αιφνίδια διέγερση ενός συναισθήματος είναι βρασμός. Αυτό το κίνητρο θα πρέπει να το βρει η Δικαιοσύνη, με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία θα πρέπει να μεταφέρω τις ευχαριστίες της οικογένειας» σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν.
«Ερωτικό πάθος δεν υπήρχε, βρασμός ψυχικής ορμής δεν υπήρχε, ένα κίνητρο υπάρχει, όμως δεν είμαι εγώ σε θέση να το απαντήσω αυτό» πρόσθεσε ο κ. Χαρμάνης, ενώ για το ενδεχόμενο να εμπλέκονται άλλα άτομα στην υπόθεση, ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το διαψεύσει, αλλά ούτε και να το επιβεβαιώσει.
Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τη συγγνώμη που είπε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος για την πράξη του, ο κ. Χαρμάνης ανέφερε ότι όταν κάποιος προχωρά σε μια δολοφονία σε βρασμό ψυχικής ορμής παραδίδεται. «Δεν κρύβονται, ούτε παραπλανούν τις Αρχές για 37 ημέρες. Καλούν την Αστυνομία και λένε “παραδίδομαι”, δεν κρύβονται 37 ημέρες και να αγκαλιάζουν τη μάνα του παιδιού που σκότωσαν με περισσή υποκρισία» συμπλήρωσε ο κ. Χαρμάνης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Το κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στον Βόλο κλείνει


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στη Λάρισα για τις δοσοληψίες τους οι πολίτες και φορείς

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Με ένα εσωτερικό έγγραφο ενημερώθηκαν τα τελευταία 24ωρα οι εργαζόμενοι της Τράπεζας της Ελλάδος στον Βόλο, ότι το υποκατάστημα κλείνει τον επόμενο μήνα στο πλαίσιο της αναδιάρθωσής της. Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στο όριο της συνταξιοδότησης, θα συνταξιοδοτηθούν ενώ άλλοι τρεις εργαζόμενοι θα δηλώσουν που θέλουν να μετακινηθούν.
Από τις 24 Ιουνίου κι έπειτα οι δοσοληψίες πολιτών και φορέων μπορούν πλέον να γίνονται στο κοντινότερο κατάστημα, το οποίο βρίσκεται στη Λάρισα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Φωτιά η αμόλυβδη βενζίνη στη Σκιάθο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Νέες αυξήσεις περιμένουν τους οδηγούς στην τιμή της βενζίνης που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και παραμένει σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Σκιάθου, Θεόδωρο Τζούμα, η τιμή της βενζίνης έφτασε τα 2,53 ευρώ το λίτρο.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τα νησιά, λόγω της ιδιομορφίας τους, έχουν 15 έως και 30 λεπτά διαφορά στην τιμή των καυσίμων, σε σχέση με τα αστικά κέντρα αλλά ακόμη και αυτό το δεδομένο έχει ξεπεραστεί και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να φτάσει ακόμη και τα 3 ευρώ.
Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Τζούμας, οι αποστάσεις στο νησί είναι μικρές και έτσι κάποιος δεν χρειάζεται πολλή βενζίνη για να περάσει καλά. Η κίνηση στο νησί έχει αρχίσει από τις 3 Απριλίου, με την πτήση από το Παρίσι. Στις 10 Ιουνίου, θα γίνει το πρώτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο, ενώ στα τέλη του μήνα αναμένεται ένα μεγάλο γκρουπ από την Τουρκία.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ώρες ago
Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου