ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Το ΣΑΣ ενέκρινε για 6η συνεχόμενη χρονιά την ακτοπλοϊκή σύνδεση Β. Σποράδες – Θεσσαλονίκη

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, έχει αναπτύξει, όλη αυτή την περίοδο, μία σταθερή συνεργασία με τον Υπουργό, κ. Βασίλη Κικίλια, και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για ζητήματα που αφορούν τη Μαγνησία και τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Ένα από τα ζητήματα είναι, φυσικά, και η σύγχρονη και ταχεία ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών των Βορείων Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη, με σημαντικό θετικό πρόσημο στην τουριστική κίνηση των νησιών.
Την Παρασκευή, 15 Μαΐου 2026, συνεδρίασε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), το οποίο και ενέκρινε, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, το δρομολόγιο Βόρειες Σποράδες – Θεσσαλονίκη, μέσα από ένα μικτό σχήμα χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση της επιδότησης της εν λόγω ακτοπλοϊκής σύνδεσης σχεδιάζεται να είναι τριμερής, όπως και κατά την προηγούμενη χρονιά, με το ένα μέρος – και λίγο μεγαλύτερο από τα άλλα δύο – να καλύπτεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και τα άλλα δύο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως για την εν λόγω ακτοπλοϊκή σύνδεση, ο βουλευτής, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σε συνέχεια και των αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών, έχει συνεργαστεί από την πρώτη στιγμή με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία ώστε να εντοπιστούν και να αξιοποιηθούν πόροι για να χρηματοδοτήσουν τη σύνδεση με έμφαση στην οικονομική και αναπτυξιακή διάσταση της εν λόγω παρέμβασης. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση της Κυβέρνησης, για την τουριστική κίνηση και την οικονομική δραστηριότητα των Σποράδων, που εδράζεται σε μια συνολική κρατική χρηματοδότηση για την τετραετία 2021 – 2024, η οποία ανήλθε κοντά στα 15 εκατ. ευρώ, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και τους πόρους στο πλαίσιο της αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές. Για το 2025, στο συγκεκριμένο ποσό, θα πρέπει να συνυπολογιστούν πέραν από τους κρατικούς πόρους και οι πόροι από τις δύο Περιφέρειες, με τη συνεισφορά τους να είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη συνέχιση της εν λόγω επιδοτούμενης γραμμής. Είναι, άλλωστε, κάτι που σχεδιάζεται και για το 2026, όπου τη σημερινή εγκριτική απόφαση του ΣΑΣ θα ακολουθήσει η συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την τριμερή χρηματοδότηση της επιδότησης της γραμμής.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ενέκρινε, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, την επιδοτούμενη δρομολόγηση της γραμμής Σποράδες – Θεσσαλονίκη για το καλοκαίρι του 2026. Μία αναπτυξιακή πρωτοβουλία για τη σύγχρονη και ταχεία ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Σποράδων με τη Βόρεια Ελλάδα, με σημαντικό αποτύπωμα στην τουριστική και οικονομική δραστηριότητα των νησιών μας. Τις επόμενες ημέρες, θα συνεχιστεί η συνεργασία για την τριμερή χρηματοδότηση της ενίσχυσης της πραγματοποίησης και φέτος της εν λόγω ακτοπλοϊκής σύνδεσης, καθώς – όπως και πέρυσι – η επιδότηση της γραμμής σχεδιάζεται να βασιστεί σε πόρους από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τις δύο Περιφέρειες, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας. Συνεχίζουμε, λοιπόν, να παρακολουθούμε την πρόοδο, και φέτος, της συγκεκριμένης παρέμβασης της Κυβέρνησης, σε συνεργασία πλέον και με την τοπική αυτοδιοίκηση. Μία παρέμβαση με ιδιαίτερα θετικό πρόσημο για την τουριστική κίνηση των νησιών μας. Ευχαριστίες στον Υπουργό και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και στις δύο Περιφέρειες».
foto arxeioy

VIDEO19 ώρες agoΣυνελήφθη 41χρονος στον Βόλο – Τραυμάτισε αστυνομικό και είχε όπλο
VIDEO19 ώρες agoΑγρότες Λάρισας: Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις – «Καμία κυβερνητική υπόσχεση δεν έγινε πράξη»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ23 ώρες agoΟ Βασίλης Βούλγαρης υποψήφιος για το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες agoΆνδρας προσπάθησε να χτυπήσει αστυνομικό με ΙΧ στον χώρο του νοσοκομείου μετά από επεισόδιο
LIFESTYLE22 ώρες agoΑντιδράσεις για την “Ωραία Ελένη” του Νόλαν – Θα λάβει επιχορήγηση 6,5 εκατ. ευρώ από το κράτος (Βίντεο)
MEDIA22 ώρες agoΟ γιος της Λετονής εκπροσώπου “κόλλησε” με το “Ferto” και οι Eurofans παραληρούν
ΒΟΛΟΣ23 ώρες agoΆγνωστοι χτυπούν σταθμευμένα αυτοκίνητα στους δρόμους του Βόλου και εξαφανίζονται– Οργή και απόγνωση από τους ιδιοκτήτες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ16 ώρες agoΑνδρουλάκης: Μιντιακός μηχανισμός της ΝΔ προσπαθεί να οργανώσει την ηθική μου εξόντωση











