ΕΛΛΑΔΑ
Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Σουφλιά

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Δημητρης Γιαννακοπουλος
Συντετριμμένες από την απώλεια η σύζυγος του Γιώργου Σουφλιά, Μαριάννα και οι δύο κόρες του Όλγα και Ιωάννα, με τις εικόνες του φωτογραφικού φακού να είναι χαρακτηριστικές.
Εικόνες από την κηδεία του Γιώργου Σουφλιά
Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Σουφλιάς έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή (05/06) σε ηλικία 85 ετών. Επιθυμία της οικογένειας του Γιώργου Σουφλιά είναι, αντί στεφάνων, να κατατεθούν δωρεές στη μνήμη του στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Ποιος ήταν ο Γιώργος Σουφλιάς
Ο Γιώργος Σουφλιάς γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1941 στην Αγία Τριάδα Φαρσάλων, ήταν διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και διέμενε στην Αθήνα, ενώ είχε αποκτήσει δύο κόρες. Από το 1967 εργαζόταν ως πολιτικός μηχανικός στη Λάρισα διατηρώντας γραφείο μελετών και κατασκευών. Πρωτοεξελέγη βουλευτής Λάρισας το 1974 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Επανεκλέχθηκε το 1977 όπου και διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών στις κυβερνήσεις Κωνσταντίνου Καραμανλή και Υφυπουργός Συντονισμού στην κυβέρνηση του Γεωργίου Ράλλη. Ανέλαβε για πρώτη φορά υπουργός, ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας στην κυβέρνηση Τζαννετάκη το 1989. Στην περίοδο 1990-1993 (κυβέρνηση Κ. Μητσοτακη) διετέλεσε διαδοχικά υπουργός Οικονομικών, Εθνικής Οικονομίας και Παιδείας. Το 1997 διεκδίκησε ανεπιτυχώς την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας στο τέταρτο συνέδριο του κόμματος.
Ειδικότερα, το 1996, προκηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές για τις 22 Σεπτεμβρίου 1996, όπου η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε δεύτερη, συγκεντρώνοντας 38,12% και 108 έδρες. Αυτό οδήγησε τον Μιλτιάδη Έβερτ σε παραίτηση και την κίνηση διαδικασίας για εκλογή νέου προέδρου, όπου ο Έβερτ υπερίσχυσε του Γιώργου Σουφλιά και επανεξελέγη στην ηγεσία του κόμματος. Τον Μάρτιο του 1997, διεξήχθη το 4ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα, με θέμα την ψήφιση νέου καταστατικού και προγράμματος, καθώς και την εκλογή προέδρου από διευρυμένο εκλεκτορικό σώμα. Στην πρώτη ψηφοφορία, ο Κώστας Καραμανλής συγκέντρωσε ποσοστό 40,73%, ο Γιώργος Σουφλιάς 30,52%, ο Μιλτιάδης Έβερτ 25,34% και ο Βύρων Πολύδωρας 3,40%. Στην δεύτερη ψηφοφορία ο Καραμανλής εξελέγη πρόεδρος με 69,16%, έναντι 30,84% του Σουφλιά.
Ο εκλεγείς το 1997 στην αρχηγία της Ν.∆. Κώστας Καραµανλής τον Φεβρουάριο του 1998 διέγραψε τους Αναστάση Παπαληγούρα, Πέτρο Τατούλη, Στέφανο Μάνο, Γιώργο Σουφλιά, Νίκο Κάκκαλο και Βασίλη Κοντογιαννόπουλο για διαφοροποίησή τους στη Βουλή, σε νοµοσχέδιο για τις ∆ΕΚΟ. Ο Γιώργος Σουφλιάς επανεντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία με πρόσκληση του Προέδρου του κόμματος κατά τη διάρκεια των εργασιών του 5ου Συνεδρίου του Κόμματος (30/3-1/4/2001).
Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 ήταν οι πρώτες στις οποίες δεν εξελέγη βουλευτής στη Λάρισα, αλλά με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Από το Μάρτιο 2004 έως και τον Οκτώβριο του 2009 ήταν υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη κυβέρνηση Καραμανλή. Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 εξελέγη βουλευτής επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου, την επόμενη των εκλογών όμως ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική.
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ18 ώρες agoAγρότες: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση 15% στην αγορά λιπασμάτων – Ποιο διάστημα καλύπτει
ΚΟΣΜΟΣ21 ώρες agoΟΠΕΚ+: Εν αναμονή ενδεχόμενης συμφωνίας για την τέταρτη αύξηση των στόχων πετρελαϊκής παραγωγής μέσα σε λίγους μήνες
ΚΟΣΜΟΣ23 ώρες agoΈνας νεκρός και τουλάχιστον 5 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ – «Εξουδετερώθηκαν» οι δύο δράστες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 ώρες agoΠάνω σε «κινούμενη άμμο» η Αριστερά: Στο άγνωστο ο ΣΥΡΙΖΑ, έντονες διεργασίες ΜέΡΑ25 – ΝΕ.ΑΡ. και στη μέση ο Αλέξης Τσίπρας
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες agoΠρόστιμα 270.300 ευρώ σε 55χρονο που εγκατέλειψε εννέα γατάκια σε οικόπεδο στην Καλαμαριά
ΑΘΛΗΤΙΚΑ8 ώρες agoΔιεκόπη λόγω πυραυλικής επίθεσης το Χάποελ Τελ Αβίβ-Χάποελ Ιερουσαλήμ
ΚΟΣΜΟΣ17 ώρες agoΙσραηλινοί έπληξαν τα νότια προάστια της Βηρυτού απαντώντας σε πυρά της Χεζμπολάχ
ΚΟΣΜΟΣ22 ώρες agoΈλον Μασκ: Ένα βήμα πριν γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στην ιστορία – Μόλις 20 χώρες με οικονομίες μεγαλύτερες του 1 τρισ.












