ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Το Youtube απαγορεύει βίντεο που προωθούν το μίσος, τις διακρίσεις και τον απομονωτισμό


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το Youtube ανακοίνωσε σήμερα την κλιμάκωση του πολέμου του κατά των περιεχομένων που υποκινούν το μίσος, απαγορεύοντας βίντεο που προωθούν τις διακρίσεις ή τον φυλετικό διαχωρισμό, όπως για παράδειγμα ιστότοπους που εξυμνούν τον ναζισμό.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Απαγορεύουμε ιδιαιτέρως τα βίντεο που εξαίρουν την ανωτερότητα μιας ομάδας προκειμένου να δικαιολογούν τις διακρίσεις, τον απομονωτισμό, τον αποκλεισμό βάσει κριτηρίων όπως η ηλικία, το φύλο, η φυλή, η κάστα, η θρησκεία, ο σεξουαλικός προσανατολισμός», υπογραμμίζει άρθρο που δημοσιεύεται στο μπλογκ http://bit.ly/2WctADC της Alphabet Inc. – YouTube, της θυγατρικής της Google.
Οι νέοι αυτοί κανόνες τίθενται σε ισχύ από σήμερα αλλά «θα χρειαστεί χρόνος ώστε τα συστήματα μας να φθάσουν σε ένα επίπεδο με επιθυμητό αποτέλεσμα και σταδιακά, τους επόμενους μήνες, θα επεκτείνουμε την προστασία. Αυτό θα περιλαμβάνει, για παράδειγμα, βίντεο που προωθούν ή δοξάζουν τη ναζιστική ιδεολογία, που είναι εκ φύσεως μεροληπτική», διευκρινίζει το μπλογκ, προσθέτοντας ότι το Youtube επίσης θα αποσύρει βίντεο των οποίων τα περιεχόμενα αρνούνται την ύπαρξη βίαιων γεγονότων, που έχει αποδειχθεί ότι διαπράχθηκαν όπως το Ολοκαύτωμα ή οι πυροβολισμοί στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ.
Όπως σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Youtube κατηγορείται ότι δεν ενήργησε επαρκώς για να αφαιρέσει γρήγορα περιεχόμενα που προωθούν το μίσος, τη βία ή διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας.
«Αναγνωρίζουμε ωστόσο ότι τα περιεχόμενα αυτά μπορούν να έχουν αξία για τους ερευνητές ή τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που θέλουν να κατανοήσουν το μίσος ώστε να το καταπολεμήσουν καλύτερα», εξηγεί το Youtube, τονίζοντας ότι εξετάζει διάφορες επιλογές προκειμένου τα περιεχόμενα αυτά να τεθούν στη διάθεσή τους.
Η υπηρεσία υπογραμμίζει ακόμη ότι «το περιεχόμενο είναι σημαντικό και συνεπώς, ορισμένα βίντεο μπορεί να παραμείνουν στο Διαδίκτυο γιατί αυτά μιλούν για θέματα όπως μια νομοθεσία που είναι στο στάδιο της υιοθέτησης, που καταδικάζουν ή καταγγέλλουν το μίσος ή παρέχουν μια ανάλυση της επικαιρότητας».
Το Youtube ανακοίνωσε επίσης ότι οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ για βίντεο με περιεχόμενα που δεν παραβιάζουν απολύτως την κόκκινη γραμμή, ωστόσο είναι προβληματικά, θα υιοθετηθούν και σε άλλες χώρες εντός του έτους.
Οι περιορισμοί αυτοί μείωσαν κατά 50% τον αριθμό των προβολών αυτού του είδους του περιεχομένου, επισημαίνει το μπλογκ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago
Κακοκαιρία Elias: Έσπασε ξανά ο Κραυσίδωνας – Πλημμυρίζουν σπίτια
-
MEDIA4 ημέρες ago
«Μάγισσα» – Χαμός με τις βρισιές. «Θα μου κλάσεις τον π@@τσο» στις 22:00 στην τηλεόραση; – NassosBlog – Celebrity News | Exclusives
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago
Κακοκαιρία Elias: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Συναγερμός για Θεσσαλία
-
VIDEO4 ημέρες ago
Αχιλλέας Μπέος: Για να καθαριστούν τα ρέματα του Βόλου θέλουμε 10 φαγάνες -Να υπάρχει &συντονισμός
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Market Pass: Ποιοι πληρώνονται μέχρι την Παρασκευή
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago
Σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία Elias: Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Η κακοκαιρία Elias τις επόμενες ώρες στη χώρα μας- Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν:
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Στο λιμάνι του Βόλου το Αρματαγωγό «Ικαρία» – Ελικόπτερα και 120 πεζοναύτες με 24 λέμβους σε εγρήγορση