Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Διπλωματία στο εξωτερικό και καταπίεση στο εσωτερικό η πολιτική Ερντογάν

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μία σημαντική ανάλυση για τις κινήσεις της Τουρκίας στη διεθνή σκακιέρα και τις επιδιώξεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιλαμβάνεται στο Δελτίο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Εξελίξεων #5 του Ινστιτούτου ΕΝΑ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως γράφει η ιστορικός, Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου Έλενα Μπουλετή, οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις επιβεβαιώνουν τους σκεπτικιστές αναφορικά με την κατάσταση στην Τουρκία, καθώς παραμένουν τόσο ρευστές και ευμετάβλητες ώστε να μην επιτρέπουν ασφαλείς ακόμη προβλέψεις, σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές και τη διαφαινόμενη – για μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας και των ευρωπαίων αναλυτών – ήττα του κυβερνητικού συνασπισμού και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που τον προσωποποιεί.

Λόγω της δεδομένης φθοράς του κυβερνητικού συνασπισμού και των μεγάλων προβλημάτων της τουρκικής οικονομίας, συνεπεία των πολιτικών αυτού του συνασπισμού,  ο τούρκος πρόεδρος φαίνεται διατεθειμένος να ελιχθεί υπαναχωρώντας από προηγούμενες επιλογές που του είχαν κοστίσει, προκειμένου να κάνει στην παρούσα συγκυρία διαχείριση ζημιών, να δώσει ανάσες στην τουρκική οικονομία και παράταση στη παραμονή του στην εξουσία.

Χωρίς να ασκήσει φυσικά καμία αυτοκριτική στη μεταστροφή από τις οριακά αντιφατικές πολιτικές επιλογές που είχε κάνει στο παρελθόν, ο Ερντογάν φαίνεται να επιλέγει πολιτικές επαναπροσέγγισης με τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Σαουδική Αραβία, ενώ επιλέγει να συντηρεί την ένταση με την Ελλάδα.

Για διαφορετικούς λόγους σε κάθε περίπτωση, ο πραγματιστής πολιτικός αποπειράται μια μάλλον ευκαιριακή αναθεώρηση «ακανθωδών» ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων της Τουρκίας με τη γνώση ότι η ανοχή του τουρκικού λαού απέναντί του εξαντλείται παράλληλα με την τουρκική οικονομία. Έτσι παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν ήταν ιδιαίτερα οξύς στις απόψεις και τις επιλογές του και στις τρεις προαναφερθείσες περιπτώσεις, τώρα ανακρούει πρύμνα, έστω και συγκυριακά.

Οι προσφορές για διαμεσολάβηση της Τουρκίας στις προσπάθειες διαπραγματεύσεων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η επιδίωξη να εμφανιστεί η χώρα ως περιφερειακή δύναμη τάσσονται στο ίδιο πλαίσιο και έχουν ως στόχο να καταστεί η Τουρκία  αν όχι ισότιμος, πάντως συνομιλητής των μεγάλων δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Η επαμφοτερίζουσα στάση που τήρησε μετά την εισβολή και η μη συμμετοχή στις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, αν και η Τουρκία είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, επελέγη για τον ίδιο λόγο αλλά και επειδή μια άλλη στάση θα είχε και σημαντικές οικονομικές συνέπειες για την ίδια, συνέπειες που ενδεχομένως να μην ήταν σε θέση να διαχειριστεί χωρίς σοβαρό αντίκτυπο για την ήδη φθίνουσα δημοφιλία του ο πρόεδρος Ερντογάν, αφού όπως είχε δηλώσει και ο τούρκος ΥΠΕΞ τις κυρώσεις «πρέπει κανείς να μπορεί να τις αντέξει και οικονομικά». Έτσι π.χ. για φέτος οι τουριστικοί  πράκτορες της Τουρκίας περιμένουν ότι θα λειτουργήσουν ως «προνομιακός» προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες για λόγους προφανείς, αναμένοντας ότι θα έχουν περίπου 7 εκατ. επισκέπτες από τη Ρωσία ενώ πέρσι είχαν περίπου 4,7 εκατομμύρια.

Και ενώ ο τούρκος πρόεδρος δηλώνει ότι «μια από τις μεγαλύτερες ευλογίες για λογαριασμό της ανθρωπότητας θα ήταν πρώτα η κατάπαυση του πυρός και μετά μια διαρκής ειρήνη μεταξύ των δύο γειτόνων μας», προβάλλοντας ένα συναινετικό – φιλειρηνικό προφίλ στο εξωτερικό, στο εσωτερικό της χώρας εξακολουθεί να λειτουργεί ως απηνής διώκτης κάθε διαφορετικής άποψης.

Η υπόθεση Καβαλά

Ο Οσμάν Καβαλά, αφού έμεινε στη φυλακή χωρίς δίκη για 4,5 χρόνια, καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς αναστολή, μια απόφαση που σημαίνει ισόβια φυλάκιση για τον ακτιβιστή και φιλάνθρωπο Καβαλά, αν η απόφαση δεν ανατραπεί εφετειακά.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξαν διεθνείς αντιδράσεις και παλαιότερα, με διαδοχικές αποφάσεις μετά τον Δεκέμβριο του 2019 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) που αποτελεί το δικαστικό βραχίονα του Συμβουλίου της Ευρώπης) και ένα ενδιάμεσο ψήφισμα της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που ζητούσαν την άμεση απελευθέρωσή του Καβαλά που βρισκόταν στη φυλακή επί χρόνια χωρίς να δικάζεται.

Τέλη του 2021, δέκα χώρες (μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία) είχαν ζητήσει το ίδιο με τον πρόεδρο Ερντογάν να κηρύσσει οργισμένος τους πρέσβεις τους  ανεπιθύμητους (personae non gratae) στη χώρα. Η κρίση είχε τελικά αποσοβηθεί με υπαναχώρηση κυρίως της τουρκικής πλευράς. Τώρα, το γερμανικό ΥΠΕΞ μίλησε εκ νέου «για καταστροφικό μήνυμα για την κοινωνία των πολιτών και συνολικά για την κατάσταση του κράτος δικαίου στην Τουρκία», το ΕΔΑΔ συνεχίζει να πιέζει, ενώ την παραίνεση να αποφυλακιστεί ο Καβαλά επανέλαβε και  ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ/PACE), Τάινι Κοξ, με δηλώσεις καταδίκης του γεγονότος να έχουν γίνει και από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ελλάδα.

Έχει σημασία ότι ο τούρκος πρόεδρος έψεξε αρχικά και προ της απόφασης της τουρκικής δικαιοσύνης το ΕΔΑΔ ως αναρμόδιο να εκφράζει κρίση πριν εκδοθούν οι αποφάσεις των τουρκικών δικαστηρίων, ενώ στη συνέχεια το θεώρησε αναρμόδιο επειδή εκδόθηκαν, με την «μετριοπαθή» δήλωση «Ιδού, η ετυμηγορία απαγγέλθηκε. Οφείλετε να συμμορφωθείτε. Είτε το κάνετε είτε όχι, η απόφαση θα εκτελεστεί».

Ο Καβαλά μίλησε για «δικαστική δολοφονία» του και για σαφή και εκδικητική επιρροή του Τούρκου Προέδρου στη δικαστική απόφαση, ενώ και η τουρκική αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για χειραγώγηση της δικαιοσύνης.

Είναι λοιπόν εμφανές ότι στην περίπτωση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφορετικής άποψης, ο πρόεδρος Ερντογάν -και το σύστημα που ελέγχει- δεν έχουν αλλάξει στάση, αντιθέτως είναι σαν να επιδιώκουν μια ιδιότυπη «επίδειξη δύναμης», ιδιαίτερα στην περίπτωση του Καβαλά και του κινήματος του Γκεζί, καθώς μαζί του καταδικάστηκαν με βαρύτατες ποινές για «συνομωσία κατά του καθεστώτος» και άλλοι 7 ακτιβιστές που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έδρασαν μαζί του.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση Ερντογάν ενδιαφέρεται να στείλει ένα μήνυμα μέσω της συγκεκριμένης υπόθεσης, κυρίως στα εσωτερικά της ακροατήρια. Ένα μήνυμα σταθερότητας και δύναμης στο συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας που την ακολουθεί και την ψηφίζει, αλλά και ένα μήνυμα εκφοβισμού και προειδοποίησης σε εκείνο το προοδευτικό κομμάτι που ελπίζει σε αυτόνομη έκφραση, αλλαγή και διέξοδο.

Αυτή η διέξοδος, είναι σα να  ξεκαθαρίζει ο τούρκος πρόεδρος ότι δεν θα προέλθει σε καμία περίπτωση από τον ίδιο και την κυβέρνησή του και είναι μια ελευθερία που θα εκχωρηθεί τελευταία στην τουρκική κοινωνία, μια ελευθερία την οποία δεν είναι διατεθειμένος να διαπραγματευθεί, καθώς είναι εντελώς ασύμβατη με τη δική του εξουσία.

Η κοινωνική αμφισβήτηση και διαμαρτυρία που εξέφρασε το Γκεζί, καθώς δεν ήταν πολιτικά χειραγωγούμενη, αλλά πολιτική στην ουσία της και ακραιφνώς αντιπολιτευτική ως τέτοια, συγκέντρωσε τη μήνη του προέδρου, ο οποίος διέγνωσε σε αυτή τον απόλυτο «εσωτερικό εχθρό».

Η στάση του λοιπόν στο εσωτερικό και εκείνη στο εξωτερικό φαίνονται αντιφατικές αλλά δεν είναι. Πρόκειται για πολιτικές επιβίωσης και αναπαραγωγής της αυταρχικής, κρατικής του εξουσίας, με παράλληλη διαλλακτική πολιτική στο εξωτερικό για τη δημιουργία συγκυριακών ισορροπιών δυνάμεων και καταστολή/καταπίεση της κοινωνίας των πολιτών στο εσωτερικό και έλεγχο μέσω του φόβου.

Η παραδειγματική τιμωρία κάθε φωνής, που μπορεί να εκφράσει ανατρεπτικό κοινωνικό λόγο και να κάνει τη διαφορά, θα «αγοράσει χρόνο» ενδεχομένως για τον τούρκο πρόεδρο. Το πόσο χρόνο βέβαια, μένει να φανεί, καθώς και οι εκλογές είναι κοντά, αλλά και η τουρκική κοινωνία απάντησε στην απόφαση για τον Καβαλά διαδηλώνοντας με το σύνθημαμ που έγινε και τάση στα τουρκικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, #GeziyiSavunuyoruz (υποστηρίζουμε το Γκεζί).

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν για να προειδοποιήσει τις ΗΠΑ

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν, πραγματοποίησε ο στρατός της Κίνας, γεγονός που μεταφράζεται ως μία «σοβαρή προειδοποίηση» απέναντι στη «συμπαιγνία» της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως μετέδωσαν κινεζικά ΜΜΕ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προκάλεσε τη Δευτέρα την οργή της Κίνας εμφανιζόμενος να στέλνει ένα μήνυμα ότι η πολιτική «στρατηγικής ασάφειας» των ΗΠΑ σχετικά με την Ταϊβάν έχει αλλάξει, λέγοντας πως οι ΗΠΑ θα εμπλακούν στρατιωτικά αν η Κίνα επιτεθεί στο νησί.

Ωστόσο ο Μπάιντεν δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ.

Η Διοίκηση Ανατολικών Επιχειρήσεων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας δήλωσε πως πρόσφατα πραγματοποίησε περιπολία και γυμνάσια στον εναέριο χώρο και στη θάλασσα γύρω από την Ταϊβάν.

«Είναι μια σοβαρή προειδοποίηση εναντίον της πρόσφατης συμπαιγνίας ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ταϊβάν», δήλωσε εκπρόσωπος της διοίκησης, ο Σι Γι, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Σφοδρή επίθεση… δηλώσεων από την Κίνα προς τις ΗΠΑ

«Είναι υποκριτικό και ανώφελο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να λένε ένα πράγμα και να κάνουν κάτι άλλο στο θέμα της Ταϊβάν», είπε.

Η Κίνα δεν έχει αποκηρύξει ποτέ τη χρήση βίας προκειμένου να θέσει την υπό δημοκρατική διακυβέρνηση Ταϊβάν υπό τον έλεγχό της, και τα Στενά της Ταϊβάν παραμένουν ένα πιθανό στρατιωτικό σημείο ανάφλεξης.

Ενώ οι ΗΠΑ συμμορφώνονται προς την πολιτική της μίας Κίνας, αναγνωρίζοντας μόνο το Πεκίνο, έχουν αναλάβει δέσμευση στη βάση του αμερικανικού Νόμου για τις Σχέσεις με την Ταϊβάν «να βοηθήσουν να εφοδιαστεί η Ταϊβάν με τα μέσα για να υπερασπιστεί τον εαυτό της».

Παρά το γεγονός αυτό, διατηρούσαν επί μακρόν πολιτική αοριστίας σχετικά με την αντίδρασή τους σε ένα ενδεχόμενο κινεζικής επίθεσης στο νησί.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Γονείς αποχαιρετούν τα νεκρά παιδιά τους – Θρήνος για πρόσωπα της τραγωδίας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Γονείς που έστειλαν στο σχολείο τα παιδιά τους και δεν τα είδαν ποτέ ξανά, αδέλφια που έμαθαν πως δεν θα παίξουν ξανά με τους καλύτερους τους φίλους και σύζυγοι οι οποίαν είπαν «καλή δουλειά» στις γυναίκες τους που εργάζονταν ως καθηγήτριες, αλλά μετά από λίγες ώρες έμαθαν πως δεν θα τις ξαναδούν.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες από το Τέξας είναι γροθιά στο στομάχι, καθώς 19 παιδιά σκοτώθηκαν όταν ένας 18χρονος άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο.

Τα πρώτα θύματα

Δύο αγόρια, 9 και 10 ετών, καθώς και ένα κοριτσάκι 10 ετών, αναγνωρίστηκαν ως τα πρώτα παιδιά – θύματα του μακελειού στο δημοτικό σχολείο του Τέξας, όπου συνολικά 19 μικροί μαθητές έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος. Όσο παιρνούν οι ώρες, οι οικογένειες ανακοινώνουν σταδιακά τα θύματα που ταυτοποιούνται.

Ο 10χρονος μαθητής της τέταρτης τάξης, Χαβιέρ Λόπεζ είναι από τα πρώτα παιδιά που αναγνωρίστηκαν.

 Χαβιέρ Λόπεζ

Η μητέρα του αγοριού είχε παρευρεθεί στην τελετή απονομής των βραβείου του λίγες ώρες πριν από το μακελειό, χωρίς να ξέρει πως ήταν η τελευταία φορά που θα έβλεπε το παιδί της ζωντανό.

Ένα μέλος της οικογένειας δημιούργησε έναν λογαριασμό στο GoFundMe έχει για να βοηθήσει τους γονείς του να συγκεντρώσουν χρήματα για την κηδεία.

Η οικογένεια είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 24.000 δολάρια μέχρι το βράδυ της Τρίτης

Η οικογένεια του Ουζιγιά Γκαρσία, 9 ετών, ανακοίνωσε επίσης ότι σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς.

Ουζίγια Γκαρσία

«Ο ανιψιός μου έπεσε θύμα πυροβολισμών στο σχολείο σήμερα», έγραψε ο θείος του στο Facebook, προσθέτοντας ότι «σκοτώθηκε από έναν τρελό».

Η οικογένεια του αγοριού είπε στο NBC 5 ο Γκαρσία θα έκλεινε τα 10 αυτό το καλοκαίρι.

Η Μακένα Λι Έλροντ, επίσης 10 ετών, είναι το τρίτο παιδί που ταυτοποιήθηκε νεκρό, όπως δήλωσε ένας οικογενειακό φίλος της οικογένειας.

Μακένα Λι Ελροντ

Ο πατέρας λίγες ώρες νωρίτερα είχε εκφράσει τους φόβους του ότι το κοριτσάκι του μπορεί να μην είναι ζωντανό.

Πήγαιναν σε γραφεία κηδειών να βρουν τα παιδιά τους

Ο Μπράντον Έλροντ είχε μιλήσει στο δίκτυο KTRK ενώ ήταν καθ΄οδόν για το γραφείο κηδειών, καθώς δεν μπόρεσε να βρει το παιδί του αλλού.

«Είναι πολύ λυπηρό που έρχεται αυτός ο κόσμος», είχε πει στον τηλεοπτικό σταθμό.

Η Πιλάρ Νιούμπερι, της οποίας η κόρη ήταν συμμαθήτρια με την μικρή Μακένα, επιβεβαίωσε τον θάνατό της στο Facebook ώρες αργότερα, λέγοντας:

Το αντίο ενός πατέρα στην κόρη του

«Η γλυκιά Μακένα ξεκουράζεσαι στον Παράδεισο. Η καρδιά μου έχει ραγίσει. Η κόρη μου η Κλόι την αγαπούσε τόσο πολύ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο ενθουσιασμένη ήταν που γνώρισε μια νέα φίλη. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες πήρε ένα βραχιόλι φιλίας και το φοράει καθημερινά. Όταν ξυπνήσει αύριο, θα είναι συντετριμμένη».

Οι οικογένειες των αγνοουμένων μαθητών συνεχίζουν να αναρτούν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ελπίδα να τους εντοπίσουν.

Μικρή μου αγάπη πέτα στον ουρανό

Το τέταρτο παιδί που ανακοινώθηκε πως είναι νεκρό είναι η Αμερί Τζο Γκαρσία.

Σε ένα συγκινητικό μήνυμα ο πατέρας της έγραψε πως η «μικρή του αγάπη πετά στον ουρανό».

«Μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο. Αγκαλιάστε την οικογένειά σας. Πείτε τους ότι τους αγαπάτε», αναφέρει.

Η Ελιάνα Τόρες, 10 ετών επίσης επιβεβαιώθηκε ως θύμα σε ανάρτηση στο Facebook.

Ελιάνα Τόρες

Ο Στίβεν Γκαρσία και η Τζένιφερ Λούγκο ανακοίνωσαν επίσης πως η κόρη του, Έλι σκοτώθηκε στο μακελειό.

Η Έλι Γκαρσία

Πέθανε προσπαθώντας να προστατέψεις του μαθητές της

Η Έβα Μιρέλες πήγε στη δουλειά της και δεν επέστρεψε ποτέ, ο σύζυγος της διερευνά το μακελειό.

Η Έβα Μιρέλες πήγε χθες στη δουλειά που αγαπούσε: ήταν δασκάλα στην τέταρτη τάξη του πρωτοβάθμιου σχολείου Ρομπ, στη μικρή πόλη Ουβάλντε, στην πολιτεία Τέξας.

Έβα Μιρέλες

Δεν γύρισε ποτέ σπίτι.

Ειδικευμένη στην εκπαίδευση δίγλωσσων παιδιών και παιδιών με ειδικές ανάγκες, η Εύα Μιρέλες δίδασκε παιδιά 9 ως 10 ετών, εξήγησε η εξαδέλφη της Κριστίνα Αρισμέντι Μιρέλες μέσω Facebook. «Η καρδιά μου έχει γίνει χίλια κομμάτια», ανέφερε.

Ήταν παντρεμένη, είχε κόρη που αποφοίτησε από το κολλέγιο και «τρεις χνουδωτούς φίλους», σύμφωνα με το βιογραφικό της στον ιστότοπο του σχολείου. Ο σύζυγός της Ρουμπέν Ρουίς είναι αστυνομικός, μέλος της υπηρεσίας που εντέλλεται να διενεργήσει την έρευνα για τη σφαγή.

Η θεία της Λίδια Μαρτίνες Δελγάδο τη θρήνησε μέσω Facebook. «Είμαι έξαλλη διότι συνεχίζονται αυτά τα τουφεκίδια. Τα παιδιά αυτά ήταν αθώα. Δεν θα έπρεπε να μπορεί να αγοράζει κανένας τουφέκια τόσο εύκολα. Αυτή εδώ είναι η πόλη όπου μεγάλωσα, μικρή κοινότητα 20.000 ανθρώπων. Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ειδικά σε αγαπημένα μου πρόσωπα», τόνισε η κυρία Μαρτίνες Δελγάδο.

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για τη χώρα μας, την πολιτεία μας, τα σχολεία μας, και για τις οικογένειες όλων».

Απέμεναν δύο ημέρες για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς όταν διαπράχθηκε η σφαγή.

Η πόλη Ουβάλντε, κάπου 130 χιλιόμετρα δυτικά του Σαν Αντόνιο, έχει περίπου 16.000 μόνιμους κατοίκους, σχεδόν το 80% εκ των οποίων έχει λατινοαμερικάνικη καταγωγή, σύμφωνα με τα δεδομένα της πιο πρόσφατης απογραφής πληθυσμού των ΗΠΑ.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
OIKONOMIA3 λεπτά ago

Ρωσία: Εάν αρθούν κυρώσεις, θα αφήσουμε να αποπλεύσουν πλοία με τρόφιμα από ουκρανικά λιμάνια

ΚΟΣΜΟΣ4 λεπτά ago

Κίνα: Στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν για να προειδοποιήσει τις ΗΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ15 λεπτά ago

Θάνος Πλεύρης για ευλογιά των πιθήκων: Θα υπάρξει κρούσμα στην Ελλάδα – Θα παραγγείλουμε εμβόλια

ΜΑΓΝΗΣΙΑ17 λεπτά ago

Οι μαθητές ζητούν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

OIKONOMIA22 λεπτά ago

Τίμησαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την προσφορά του

ΘΕΣΣΑΛΙΑ24 λεπτά ago

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης Παθήσεων Θυρεοειδούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ33 λεπτά ago

Καιρίδης: Ο Ερντογάν θέλει ένα ατύχημα στο Αιγαίο που θα εκθέσει την Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ34 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 41χρονος που απήγαγε, βίασε και εξέδιδε 35χρονη

ΚΟΣΜΟΣ42 λεπτά ago

Τέξας: Γονείς αποχαιρετούν τα νεκρά παιδιά τους – Θρήνος για πρόσωπα της τραγωδίας

ημερίδα
ΜΑΓΝΗΣΙΑ47 λεπτά ago

Ημερίδα για τον τουρισμό στη Σκιάθο

ληστεία
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ώρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

Δημοφιλή