ΚΟΣΜΟΣ
Τουρκία: Ο λαός γυρνά την πλάτη στον Ερντογάν


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 1.500 άτομα σε όλο το πολιτικό και γεωγραφικό φάσμα της χώρας
Νέα δημοσκόπηση στην Τουρκία, την οποία δημοσίευσε το The Turkey Report, παρουσιάζει την αντιπολίτευση να κατέχει σημαντικό προβάδισμα έναντι του κυβερνώντος συνασπισμού, με τη διαφορά να προδιαθέτει για μεγάλη νίκη σε περίπτωση που η κατάσταση δεν αλλάξει σύντομα υπέρ του Ερντογάν.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Αφήνοντας εκτός τους αναποφάσιστους, αν γινόντουσαν εκλογές σήμερα, το μπλοκ της ενωμένης αντιπολίτευσης θα λάμβανε το 59% των ψήφων, ενώ ο συνασπισμός του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)- και των Γκρίζων Λύκων του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) θα συγκέντρωνε το 41% των ψήφων.
Μεγάλη αποχή
Την ίδια ώρα, η δημοσκόπηση έδειξε για πρώτη φορά ότι ο αριθμός των ατόμων που θα απείχαν από τις εκλογές θα ξεπερνούσε τον αριθμό των αναποφάσιστων.
Το 12,4% των ψηφοφόρων, η πλειονότητα των οποίων είναι ψηφοφόρου του ΑΚΡ, δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει, γεγονός που αποδεικνύει ότι ένας σημαντικός αριθμός ερωτηθέντων προτιμά να απέχει από τις εκλογές, παρά να ψηφίσει τον Ερντογάν.
Να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 1.500 άτομα σε όλο το πολιτικό και γεωγραφικό φάσμα της χώρας.
Γράψτε το σχόλιό σας


Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Ιταλία: Συμφωνία για την δημιουργία «κεντρώου πόλου» ενόψει των εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Κάρλο Καλέντα, αρχηγός του κόμματος «Azione» (Δράση), και ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, επικεφαλής του κόμματος «Ζωντανή Ιταλία», υπέγραψαν σήμερα συμφωνία για κοινή κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Εναλλακτική
«Σήμερα γεννιέται μια σοβαρή εναλλακτική στο διπολικό σύστημα της αριστεράς και της δεξιάς, το οποίο κατέστρεψε την χώρα μας και στέρησε την αναγκαία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Ντράγκι», έγραψε στο Twitter o Κάρλο Καλέντα.
Διαβάστε επίσης Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι «καταδικάζει» το φασισμό αλλά… διατηρεί τα σύμβολα του Μουσολίνι
Διαβάστε επίσης Ιταλία: Τα κόμματα, σε αναζήτηση ψήφων, υπόσχονται εφαρμογή της «ατζέντας Ντράγκι»
Αποφασίσαμε να το προσπαθήσουμε
«Αποφασίσαμε να το προσπαθήσουμε. Στις 25 Σεπτεμβρίου, στα ψηφοδέλτια, θα βρείτε και αυτή τη δυνατότητα. Μην περιοριστείτε στο «μη χείρον βέλτιστον», στείλτε στο κοινοβούλιο άτομα εγνωσμένης ποιότητας», πρόσθεσε ο Ματέο Ρέντσι, πάντα μέσω διαδικτύου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Κάρλο Καλέντα θα αναλάβει το κύριο βάρος της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ ο νέος αυτός κεντρώος πόλος έχει στόχο να κερδίσει μέχρι και το 10% των ψήφων.
Διαβάστε επίσης Ιταλία: Νέο κόμμα ίδρυσε ο Ντι Μάιο – Καλεί σε στήριξη Ντράγκι και της πρότασης για πλαφόν στην ενέργεια
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή το «Azione» αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματική συμφωνία την οποία είχε υπογράψει με το Δημοκρατικό Κόμμα, λόγω ασυμβατότητας πολλών θέσεών του με εκείνες της κεντροαριστερής συμμαχίας.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Langya: Συναγερμός για τον νέο ιό από την Κίνα – Δεκάδες τα κρούσματα


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δεκάδες άνθρωποι στην Κίνα έχουν προσβληθεί από ένα νέο ιό ζωικής προέλευσης, που ονομάσθηκε Λάνγκια, ανακοίνωσαν επιστήμονες, οι οποίοι στο στάδιο αυτό αποκλείουν το ενδεχόμενο να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο ιός Langya henipavirus (LayV) προκαλεί στον άνθρωπο συμπτώματα όπως πυρετό, κόπωση, βήχα, ναυτίες και πονοκεφάλους.
Οι επιστήμονες υποθέτουν πως η μυγαλή, ένα μικρό θηλαστικό με σουβλερό ρύγχος, μπορεί να είναι το ζώο που επέτρεψε τη μετάδοσή του στον άνθρωπο.
Οι μολύνσεις διαπιστώθηκαν στις κινεζικές επαρχίες Σαντόνγκ (ανατολικά) και Χενάν (κέντρο).
Τριάντα πέντε άνθρωποι μολύνθηκαν στην Κίνα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στις αρχές Αυγούστου από την αμερικανική ιατρική επιθεώρηση αναφοράς New England Journal of Medicine (NEJM).
Οι ασθενείς, αγρότες οι περισσότεροι, δεν είχαν ούτε «στενή επαφή» ούτε «εκτέθηκαν από κοινού» σε παθογόνο παράγοντα, υπογραμμίζεται στη μελέτη, στην οποία διατυπώνεται η υπόθεση για «σποραδική» μόλυνση ανθρώπων.
Ανωμαλίες στα αιματικά κύτταρα
Ορισμένοι ανέπτυξαν ανωμαλίες στο επίπεδο των αιματικών κυττάρων. Σε άλλους υπήρξε αλλοίωση των ηπατικών και νεφρικών λειτουργιών, διευκρινίζεται στην έκθεση.
Ο Langya είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά το 2018.
Όμως αυτή τη φορά ο ιός ταυτοποιήθηκε επισήμως, χάρη σ’ ένα σύστημα εντοπισμού των οξέων εμπύρετων καταστάσεων και προηγούμενης έκθεσης σε ζώα.
Οι επιστήμονες κρίνουν πως στο στάδιο αυτό είναι πρόωρο να αποφανθούν σχετικά με ενδεχόμενη μετάδοση του LayV μεταξύ ανθρώπων, δεδομένου του μικρού αριθμού των κρουσμάτων.
Κανένα θανατηφόρο κρούσμα
Σύμφωνα με τους ερευνητές από την Κίνα, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία, που συμμετείχαν στη σύνταξη της έκθεσης, επιπλέον έρευνες είναι απαραίτητες ώστε να γίνουν καλύτερα κατανοητές οι ασθένειες που συνδέονται με τον ιό.
Μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί κανένα σοβαρό ή θανατηφόρο κρούσμα του Langya, υπογραμμίζει στην εφημερίδα Global Times ο ιολόγος Λίνφα Ουάνγκ της ιατρικής σχολής Duke-NUS της Σιγκαπούρης, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο
-
LIFESTYLE5 ημέρες ago
ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ8 ώρες ago
Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής ενός βρέφους- Στον Βόλο αναζητούν οι αρχές τον πατέρα του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ και Τράπεζες
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ώρες ago
Αυτός είναι ο 34χρονος που απείλησε την 26χρονη σύντροφό του με κατσαβίδι στο Βόλο