Connect with us
2024 12 03T144844Z 510307062 RC2PHBAP2VIL RTRMADP 5 NATO DIPLOMACY 620x350.jpg 2024 12 03T144844Z 510307062 RC2PHBAP2VIL RTRMADP 5 NATO DIPLOMACY 620x350.jpg

ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν συζήτησε με τον Άντονι Μπλίνκεν την κατάσταση στη Συρία

Published

on

ΝΕΟ BANNER 1000x200px ΕΠΙΤΟΚΙΟ 2.25%

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν συζήτησε το θέμα της Συρίας με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, στον οποίο δήλωσε ότι η συριακή κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει διάλογο με την αντιπολίτευση και να ξεκινήσει μια πολιτική διαδικασία, ανέφερε μια πηγή του τουρκικού υπουργείου.

Πρόκειται για την εκπεφρασμένη θέση της Τουρκίας την περασμένη εβδομάδα καθώς αρνείται πως έχει οποιαδήποτε ανάμειξη (εκπαίδευση, εξοπλισμό) στην επίθεση εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ο Φιντάν είπε επίσης σε αυτήν την τηλεφωνική επικοινωνία ότι όλοι οι παράγοντες στην περιοχή θα πρέπει να διαδραματίσουν εποικοδομητικό ρόλο και να μην επιτραπεί σε τρομοκρατικές οργανώσεις να επωφεληθούν από τη χαοτική κατάσταση στη Συρία. Η δεύτερη πιο πολυπληθής οργάνωση που μάχεται την δεδομένη στιγμή τον Συριακό Αραβικό Στρατό, είναι ο SNA που χρηματοδοτείται επίσης από την Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών, ανέφερε επίσης πως «Θα πρέπει επίσης να ληφθούν μέτρα ώστε τα χημικά όπλα που διαθέτει η συριακή κυβέρνηση να μην αποτελέσουν κίνδυνο για την περιοχή». Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να φτάσει στην περιοχή ανθρωπιστική βοήθεια.

Τι ανέφερε το Ιράν για τη Συρία

Η επίθεση που εξαπέλυσαν οι αντάρτες στη Συρία κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, η οποία χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από το Ιράν, συνιστά  απειλή για τη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα από τη Βαγδάτη ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας στο περιθώριο της συνάντησης με τους ομολόγους του από το Ιράκ και τη Συρία.

Advertisement

«Η τρομοκρατική απειλή δεν θα περιοριστεί στη Συρία και συνιστά απειλή για όλες τις γειτονικές χώρες και για το σύνολο της περιοχής», δήλωσε ο Αμπάς Αραγτσί, του οποίου η χώρα είναι άνευ όρων υποστηρικτής της συριακής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι «η τρομοκρατία δεν γνωρίζει σύνορα».

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την κυβέρνηση στη Συρία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αιφνιδιαστική επίθεση των ανταρτών.

Με πληροφορίες ΑΠΕ

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
NEO BANNER 300x250px ΕΠΙΤΟΚΙΟ 2.25%
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο