ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τουρκία – Στήνει σταθμούς Επιτήρησης στην Ανατολική Μεσόγειο και κέντρα Ταυτοποίησης στα κατεχόμενα


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Νέα βήματα για έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου κάνει η Τουρκία, στήνοντας παράκτιους σταθμούς παρακολούθησης και κέντρα ταυτοποίησης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η Άγκυρα, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, έχει ξεκινήσει την κατασκευή δύο από τους πέντε σταθμούς Παράκτιας Επιτήρησης. Οι σταθμοί θα δημιουργηθούν προς ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρώτος σταθμός θα ανεγερθεί στο Αναμούρ και ο δεύτερος στην Αλεξανδρέττα.
Μάλιστα, σε μια νέα κίνηση αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η Τουρκία εντάσσει και σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, όπως αναφέρει δημοσίευμα του philenews. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη δημιουργία του Κέντρου Ταυτοποίησης και Παρακολούθησης καθώς και του Κέντρου Επιχειρήσεων, στην κατεχόμενη Κύπρο.
Η ανέγερση δύο κέντρων στα κατεχόμενα αποτελεί δείγμα των προθέσεων της Τουρκίας σ’ ό,τι αφορά τον έλεγχο των πλοίων που θα διακινούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Τα κέντρα αυτά αναμένεται ότι θα λειτουργούν παράλληλα με τη χρήση πλωτών μέσων της τουρκικής ακτοφυλακής.
Οι σταθμοί αυτοί, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα είναι εξοπλισμένοι με συναγερμούς αναγνώρισης ζώνης ασφάλειας, εισόδου, εξόδου, ταχύτητας και επιτάχυνσης για τον επιλεγμένο τύπο πλοίου, έλεγχο ταυτότητας και πληροφορίες πλοήγησης των πλοίων, σύστημα τηλεχειρισμού και ανίχνευσης κίνησης.
Είναι εμφανές ότι όλα αυτά που ετοιμάζει η Τουρκία δεν θα περιοριστούν μόνο για τη θαλάσσια περιοχή πέριξ της τουρκικής επικράτειας. Πρόκειται για κινήσεις που έχουν να κάνουν με την επιτήρηση της περιοχής που η ίδια η Τουρκία έχει χαρακτηρίσει ως δική της θαλάσσια ζώνη, αμφισβητώντας παράλληλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Κύπρος επιζητά να διασφαλίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στηριζόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο υπουργός Εξωτερικών, της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι η χώρα τουπροσβλέπει στην προοπτική δημιουργίας μιας συντονισμένης θαλάσσιας παρουσίας της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο.
Γράψτε το σχόλιό σας


https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπακογιάννης: Η καρδιά της Αθήνας χτυπάει δυνατά στην ανακαινισμένη Βαρβάκειο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Σήμερα η Βαρβάκειος γυρίζει σελίδα», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην πρώτη επίσκεψή του στην αγορά, η οποία ανακαινίστηκε για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια. «Η καρδιά της Αθήνας χτυπάει εδώ, στη Βαρβάκειο, χτυπάει δυνατά και όλοι εμείς έχουμε πολύ μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό διότι σήμερα η αγορά γυρίζει σελίδα. Για πάρα πολλά χρόνια είχε λίγο ξεχαστεί, όχι από τους επαγγελματίες, ούτε από τους Αθηναίους και τις Αθηναίες που αγαπάνε την Βαρβάκειο και το δείχνουν έμπρακτα. Είχε ξεχαστεί από τον δήμο. Αυτό, όμως, πρέπει να αλλάξει και σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο των οπωροπωλών, Κωνσταντίνο Βασιλόπουλο στα εγκαίνια της κάτω πλευράς της Βαρβακείου, ευχαριστώντας τον ίδιο αλλά και «την τεχνική ομάδα, η οποία έτρεξε σε χρόνο ρεκόρ αυτό το έργο και το έκανε πραγματικότητα».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η ιστορική αγορά της Αθήνας, που βρίσκεται στο κέντρο της εδώ και 136 χρόνια, αναβαθμίστηκε με βάση την αρχή της βιωσιμότητας και με κριτήριο την υψηλή προστασία από καιρικά φαινόμενα. Ανακατασκευάστηκαν ολικά σε 7 μήνες οι κτιριακές υποδομές των χώρων πώλησης της λαχαναγοράς της Βαρβακείου, καθώς και τα στέγαστρα, αποκαθιστώντας ταυτόχρονα όποιες βλάβες είχαν προκληθεί από την κακοκαιρία «Μπάλλος» που έπληξε την Αττική τον Οκτώβριο του 2021. Το έργο, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε χωρίς να διακοπεί η εμπορική δραστηριότητα ούτε για μία ημέρα, αφού οι πωλητές μετακινήθηκαν προσωρινά σε εγκαταστάσεις επί της οδού Αθηνάς.
«Σας καλοδεχόμαστε στην ανακαινισμένη αγορά, ευχαριστούμε πάρα πολύ για ό,τι κάνατε μέχρι τώρα εσείς, η ομάδα σας και όλοι όσοι εργάστηκαν προκειμένου να μας παραδώσουν αυτό το υπέροχο θέαμα. Ελπίζω να είναι η αρχή για κάτι περισσότερο. Ήταν η πρώτη φορά που στάθηκε κάποιος κοντά μας μετά από 20 και πλέον χρόνια», επεσήμανε ο κ. Βασιλόπουλος, λίγο πριν κόψει την κορδέλα των εγκαταστάσεων μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων. Ο πρόεδρος των οπωροπωλών σημείωσε ότι πλέον η λαχαναγορά εναρμονίζεται με τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Κινδυνεύαμε να μας πέσει η στέγη στο κεφάλι, κινδυνεύαμε από όλες τις καιρικές συνθήκες. Τώρα όλα αυτά έχουν αλλάξει, τα καταστήματα είναι καθαρά, έχουν καινούργια ψυγεία και θα πάμε παρακάτω», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι η Βαρβάκειος αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες, οι οποίοι μετά την Ακρόπολη την επιλέγουν ως σημείο ενδιαφέροντος και «είναι η βιτρίνα μας».
Μεταξύ των παρεμβάσεων που έγιναν από τις τεχνικές υπηρεσίες είναι η αντικατάσταση των ξύλινων σκελετών των στεγάστρων από μεταλλικούς και η επικάλυψή τους με ειδικά φύλλα που προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο αλλά και η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων LED σε δύο παράλληλες φωτεινές γραμμές, η τοποθέτηση αδιάβροχων τεντών με βραχίονες αλουμινίου, η αντικατάσταση της μόνωσης των μικρών κήπων με συνθετικές μεμβράνες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα της υγρασίας που διέρρεε στα καταστήματα.
Το κατάστημα Δαμίγου βρίσκεται στη Βαρβάκειο εδώ και 100 χρόνια. Από τον πατέρα πέρασε στην κόρη, Παναγιώτα Δαμίγου, και τώρα εργάζεται εκεί και η κόρη της κόρης, Μαρούλα Δαμίγου. «Σας ευχαριστούμε για το έργο σας. Το έργο σας είναι πολύ σοβαρό και σωστό. Από τη μητέρα σας είχαμε να δούμε έργα. Ήρθατε εσείς και μας ανανεώσατε την αγορά. Εμείς την κρατάμε κι εσείς μας βοηθάτε. Να είστε καλά», είπε η κ. Παναγιώτα. «Αλήθεια λέμε. Από το 2004 είχε να γίνει ανάπλαση. Εκείνος τα έκανε για εμάς, μέχρι ίντερνετ μας έχει», πρόσθεσε η κόρη της. Αλλά και από το παραπλήσιο κατάστημα Ζαχαριάς, που πέρασε επίσης από πατέρα σε γιο, ο κ. Ζαχαριάς, ο οποίος άνοιξε το μαγαζί του πριν από 60 χρόνια, υποδέχθηκε τον κ. Μπακογιάννη εμφανώς συγκινημένος.
Το έργο δεν εξαντλήθηκε στους εξωτερικούς χώρους της αγοράς αλλά έγιναν ριζικές παρεμβάσεις και στο εσωτερικό των καταστημάτων. Η τεχνική ομάδα του δήμου τοποθέτησε νέα κεραμικά πλακάκια, σύμφωνα με τα κατάλληλα υγειονομικά πρωτόκολλα, απομάκρυνε όποιες υγρασίες, ενώ αντικατέστησε και όλες τις ψευδοροφές. Επιπλέον, βελτιώθηκαν τα δάπεδα με εξειδικευμένα υλικά, τοποθετήθηκαν ανοξείδωτοι νιπτήρες και ανακατασκευάστηκαν πλήρως οι ψυκτικοί θάλαμοι, με κριτήριο την προστασία τόσο των επαγγελματιών αλλά φυσικά και του καταναλωτικού κοινού. «Αποδίδεται ένα έργο, το οποίο έχει αρχίσει εδώ και 20 χρόνια. Έχει ανακατασκευαστεί η αγορά με νέα καταστήματα, σύγχρονα, όπως πρέπει και όπως μας αξίζει», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης χαιρετίζοντας πωλητές κατά τη διάρκεια της αυτοψίας στην ιστορική αλλά και πλέον σύγχρονη Βαρβάκειο Αγορά.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ρωσία: Μαινόμενη Ζαχάροβα κατά Μητσοτάκη για τις δηλώσεις στις ΗΠΑ


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Πυρά» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Μαρία Ζαχαρόβα, υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας μετά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μάλιστα, η Ρωσίδα ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «η Αθήνα προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή της να ενταχθεί από τους πρώτους στο αντιρωσικό μέτωπο».
Την ίδια ώρα χαρακτήρισε τουλάχιστον «ατυχή» την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαριούπολη, όταν παρομοίασε τους υπερασπιστές της πόλης με το Μεσολόγγι.
«Ο Μητσοτάκης έδωσε ένα περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών», είπε η Μαρία Ζαχάροβα, όπως μεταδίσει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
«Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων πριν από διακόσια χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν ισοδύναμος με τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο επί οκτώ χρόνια πολέμησε εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς.
Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ήρωες στην υπεράσπιση του ελληνικού φρουρίου του Μεσολογγίου το 1825 τοποθετήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους Ναζί από το Τάγμα Αζόφ».
Η δήλωση Μητσοτάκη στο Κογκρέσο
«Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία, θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα. Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Υπενθυμίζεται ότι ενοχλημένος από την ομιλία Μητσοτάκη είναι και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει πια γι’ αυτόν ο Έλληνας πρωθυπουργός» μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Τουρκία.
Περισσότερα σε λίγο…

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ11 ώρες ago
Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Τροχαίο ατύχημα επί της Πολυμέρη τα ξημερώματα