Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Ερντογάν και αντοπολίτευεση γιορτάζουν και στο Twitter

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τα δικά της μηνύματα για την επέτειο της εισβολής της Τουρκίας στην Κυπριακή Δημοκρατία στις 20 Ιουλίου 1974 έστειλε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της γείτονος. Και αν η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση της Τουρκίας διαφωνούν σε πολλά, ακόμα και στη διαχείριση των υποτιθέμενων «ελληνικών προκλήσεων», συμφωνούν στην «ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο», όπως αποκαλούν τον «Αττίλα».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Και τον γιόρτασαν ο καθένας με ένα tweet…

Διαβάστε επίσης: 20 Ιουλίου 1974: Η αποφράδα ημέρα για τη Μεγαλόνησο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο τούρκος πρόεδρος εκτός από το μήνυμα που έστειλε στις φιέστες στα κατεχόμενα, ανέβασε και ένα τουίτ με «ευχές» στην κατοχή. «Συγχαρητήρια για την 48η επέτειο της Ειρηνευτικής μας Επιχείρησης στην Κύπρο, η οποία έθαψε κάθε απόπειρα ενάντια στα δικαιώματα, τα δίκαια, την ύπαρξη και την κυριαρχία του Τουρκοκυπριακού λαού, κυρίαρχου και ισότιμου συνιδιοκτήτη του νησιού. Τιμή στη μνήμη των μαρτύρων μας και ευγνωμοσύνη στους βετεράνους μας».

Εκπρόσωπος Ερντογάν, Ιμπραχήμ Καλίν

Στην ίδια γραμμή και ο Ιμπραχήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έγραψε: «Πριν 48 χρόνια σαν σήμερα οι στρατιώτες μας απάντησαν στην καταπίεση και διασφάλισαν την ειρήνη στην Κύπρο. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των τουρκοκυπρίων, με την ίδια αποφασιστικότητα, καθώς αποτελεί εθνικό μας θέμα. Στην επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο τιμούμε τους μάρτυρες μας και ευγνωμονούμε τους βετεράνους μας».

Διευθυντής Επικοινωνιών της προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν

Ο διευθυντής Επικοινωνιών της Τουρκικής προεδρίας και στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπεύθυνος για σειρά ρητορικών επιθέσεων στην Ελλάδα έγραψε στην ανάρτηση το:υ «Στην 48η επέτειο της επιχείρησης, θυμόμαστε με έλεος Θεού και ευγνωμοσύνη τους μάρτυρες και τους βετεράνους μας που πολέμησαν ηρωικά για να σταματήσουν τις συστηματικές εξοντωτικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν στους ‘Τ/Κ’, και εξασφάλισαν την ανεξαρτησία της Κύπρου».

Εκπρόσωπος AKP Ομέρ Τσελίκ

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε: «Βρισκόμαστε στην 48η επέτειο της ‘Ειρηνευτικής Επιχείρησης’ στην Κύπρο. Αυτή η επιχείρηση ενάντια στα δίκτυα της καταπίεσης και της σφαγής ήταν πάντα η εγγύηση της ειρήνης. Καλή ‘Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας’ των ‘Τ/Κ’… Ζήτω η ‘ΤΔΒΚ’… Θυμόμαστε τους μάρτυρες μας με έλεος και τους βετεράνους μας με ευγνωμοσύνη. Ο αδιάλλακτος αγώνας μας ενάντια σε όσους προσπαθούν να αγνοήσουν την ‘Τ/Κ’ παρουσία και τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της ‘ΤΔΒΚ’, και η αποφασιστικότητά μας υπέρ της ειρήνης και του δικαίου συνεχίζονται όλο και περισσότερο. Οι ‘Τ/Κ’ θα συνεχίσουν να ζουν ελεύθερα και ανεξάρτητα».

Πρόεδρος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεάμλ Κιλιτσντάρογλου στην ανάρτηση του αναφέρει: «Γιορτάζω την επέτειο της ‘Ειρηνευτικής Επιχείρησης’ στην Κύπρο, μια από τις πιο σημαντικές ημέρες του αγώνα ύπαρξης για τους ‘Τ/Κ’, και την ‘Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας’ της ‘ΤΔΒΚ’ στις 20 Ιουλίου, και μνημονεύω τους μάρτυρες και τους βετεράνους μας που πέρασαν στην αιωνιότητα με έλεος Θεού και τους εν ζωή βετεράνους μας. Τιμώ με σεβασμό τον τότε Π/Θ, τον Πρόεδρό μου Μπουλέντ Ετζεβίτ, τον τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Νετζμεντίν Ερμπακάν και τον πρώτο Πρόεδρο της ‘ΤΔΒΚ’, Ραούφ Ντεκτάς, που αγωνίστηκαν να εξαλείψουν την καταπίεση που υπέστησαν οι ‘Τούρκοι στην Κύπρο’ και να φέρουν την ειρήνη στο νησί».

Προέδρος Κόμματος Μέλλοντος Αχμέτ Νταβούτογλου

Ο πρώην ΥΠΕΞ της Τουρκίας και τώρα πολέμιος του Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου, στη δική του ανάρτηση σημειώνει: «Ευτυχισμένη 20η Ιουλίου ‘Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας’. Στην 48η επέτειο της ‘Ειρηνευτικής Επιχείρησης’ στην Κύπρο που προστάτεψε την εθνική μας ύπαρξη στο νησί, μνημονεύω τους μάρτυρες μας με έλεος Θεού και τους βετεράνους μας με ευγνωμοσύνη».

Πρόεδρος Καλού Κόμματος (IYI) Μεράλ Ακσενέρ

Η πρόεδρος του εθνικιστικού ακροδεξιού κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ ανέφερε: «Στην επέτειο της ‘Ειρηνευτικής Επιχείρησης’ στην Κύπρο, στην οποία όλοι είπαμε «Υπάρχουμε»! Εναντίον όσων προσπάθησαν να σβήσουν το όνομα του Τούρκου, μνημονεύω με ευγνωμοσύνη τους αγίους μάρτυρες μας που θυσίασαν τη ζωή τους για τη νεογέννητη πατρίδα μας και τους βετεράνους μας. Όπως πάντα, η Κύπρος είναι τουρκική, θα παραμείνει τουρκική!».

Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και δηλωμένος θαυμαστής του Ντεκτάς, Εκρέμ Ιμάμογλου έγραψε: «Στην 48η επέτειο της ‘Ειρηνευτικής Επιχείρησης’ στην Κύπρο, μνημονεύω με έλεος Θεού τους αγαπημένους μας μάρτυρες και εκφράζω το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μου στους βετεράνους μας. Θα θυμόμαστε πάντα με πλήρη σεβασμό και ευγνωμοσύνη όσους πολέμησαν για την Κύπρο και τους ‘Τ/Κ’».

Δήμαρχος Αγκύρας Μανσούρ Γιαβάς

Ο δήμαρχος της Άγκυρας και επίσης αντίπαλος του Ερντογάν, Μανσούρ Γιαβάς έγραψε: «Στην επέτειο της ‘Ειρηνευτικής Επιχείρησης’ στην Κύπρο, μνημονεύω τους μάρτυρες μας με έλεος Θεού, τους βετεράνους μας με ευγνωμοσύνη, και γιορτάζω την Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας της ‘ΤΔΒΚ’».

Πρόεδρος Κόμματος Πατρίδας Μουχαρέμ Ιντζέ

Ο πρόεδρος του Κόμματος Πατρίδας και παλαιότερα ανθυποψήφιος του Ερντογάν με τη στήριξη του CHP, Μουχαρέμ Ιντζέ ανέφερε: «Στην 48η επέτειο της ‘Ειρηνευτικής Επιχείρησης’ στην Κύπρο, τιμώ με έλεος Θεού τον κ. Bülent Ecevit, τον κ. Necmettin Erbakan, τον κ. Rauf Denktaş και όλους τους μάρτυρες μας. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στους βετεράνους μας και σε όσους συνέβαλαν στην ειρήνη. Η Μητέρα Πατρίδα, ‘Μικρή Πατρίδα’ [σσ. Κύπρος], ‘Γαλάζια Πατρίδα’, ‘Πατρίδα των Αιθέρων’ είναι ένα σύνολο».

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Δεν θα μείνει η παραμικρή σκιά

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο υπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν έχει προμηθευτεί τέτοιου είδους συστήματα και πως «οι ελληνικές αρχές ασφαλείας δεν χρησιμοποιούν αυτά τα κακόβουλα λογισμικά».

«Είμαστε εδώ για να πέσει άπλετο φως και να μην μείνει η παραμικρή σκιά  στο ζήτημα της νόμιμης επισύνδεσης του τηλέφωνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στο ερώτημα εάν θα απαντηθεί στη Βουλή το ερώτημα για ποιο λόγο παρακολουθήθηκε το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη, τόνισε ότι απαντήσεις για τέτοια ζητήματα δεν μπορούν να δοθούν στο δημόσιο διάλογο και πως όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, είτε δεν γνωρίζει, είτε υποκρίνεται.

Για το λογισμικό Predator, επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν έχει προμηθευτεί τέτοιου είδους συστήματα και πως «οι ελληνικές αρχές ασφαλείας δεν χρησιμοποιούν αυτά τα κακόβουλα λογισμικά», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Στραμμένα τα βλέμματα στο τουρκικό γεωτρύπανο

Ερωτηθείς για το  τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας «Αμντουλ Χαμίτ Χαν» που αναμένεται να αποπλεύσει το μεσημέρι από το λιμάνι Τασούκου της Μερσίνης, ο κ. Οικονόμου τόνισε θα παρακολουθήσουμε προσεκτικά τις  κινήσεις του, θα είμαστε σε εγρήγορση αλλά δεν έχουμε λόγο να μας πιάσει πανικός.

Πρόσθεσε ότι τα αντανακλαστικά μας και οι αντοχές μας έχουν δοκιμαστεί και στο παρελθόν και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να είμαστε πολύ αποτελεσματικοί για την προάσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων και της  κυριαρχίας μας.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμπντούλ Χαμίντ Χαν: Με ελικόπτερο προσγειώθηκε ο Ερντογάν – Αναμένονται οι ανακοινώσεις

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στο «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» προσγειώθηκε λίγο μετά τη 1:30 το Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να είναι παρών και δώσει το σήμα για τον απόπλου του τέταρτου και πλέον σύγχρονου πλωτού γεωτρύπανου της Τουρκίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Ερντογάν αναμένεται κατά τη διάρκεια της φιέστας και αφού επιθεωρήσει το «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν», όπως σημειώνει το Anadolu, να δώσει τις λεπτομέρειες την πορεία που θα ακολουθήσει το γεωτρύπανο και τον προορισμό του.

Διαβάστε επίσης: Ελληνοτουρκικά: Απειλή Ακάρ για το Καστελόριζο -«Αν θέλει ο Θεός, θα έρθουμε»

Σενάρια και στοχεύσεις

Στο παιχνίδι που παίζει ο Ερντογάν οι επιλογές για το ταξίδι του Αμπντούλ Χαμίντ εμφανίζονται σε τρία σενάρια. Το πρώτο που είναι και αυτό που θεωρείται ότι έχει τις λιγότερες πιθανότητες αλλά θα ανεβάσει την ένταση κατακόρυφα είναι να ακολουθήσει το τουρκικό γεωτρύπανο την πορεία του Ορούτς Ρέις.

Μία ευθεία πρόκληση – αμφισβήτηση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, μίας χώρας – μέλους του ΝΑΤΟ από έναν σύμμαχο της στο ΝΑΤΟ.

Τα άλλα σενάρια αφορούν το ενδεχόμενο το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν να βάλει πλώρη για την κυπριακή ΑΟΖ. Και είτε να κινηθεί σε περιοχές όπου η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αδειοδοτήσει για έρευνες, όπως το οικόπεδο 6 για το οποίο υπάρχουν και πληροφορίες περί εντοπισμού μεγάλου κοιτάσματος, είτε να κινηθεί στην περιοχή ανάμεσα στην Μερσίνα και την Κερύνεια, που είναι η πλέον «ανώδυνη».

Η Γαλάζια Πατρίδα

Στόχος της Τουρκίας θα είναι σε όλες τις περιπτώσεις να αποδείξει ότι υπερασπίζεται το «δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας» ακόμα και σε περιόδους που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να αποφεύγει τις προκλήσεις.

Με το ερώτημα που μπαίνει εμφατικά πλέον από αναλυτές πέραν των αντιδράσεων Αθήνας και Λευκωσίας να αφορά και τις αντιδράσεις των συμμάχων και της Δύσης.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ8 λεπτά ago

Αίγιο: Μάχη για τη ζωή της δίνει 23χρονη που έπεσε από τον 5ο όροφο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14 λεπτά ago

Φαβορί για Ντεπάι η Γιουβέντους

OIKONOMIA16 λεπτά ago

Χρέη: Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον «Τειρεσία» του Δημοσίου

ΘΕΣΣΑΛΙΑ18 λεπτά ago

Λάρισα: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε προπορευόμενο όχημα στην Ηρώων Πολυτεχνείου κι λίγο έλειψε να “προσγειωθεί” σε καφετέρια

ΕΛΛΑΔΑ28 λεπτά ago

Κοροναϊός: Σε ποια νησιώτικα σοκάκια… συχνάζει – «Σαρώνει» η Όμικρον 5

ΜΠΑΣΚΕΤ33 λεπτά ago

Συνάντησε τον Γιώργο Παπαπέτρου ο Πιτίνο (ΦΩΤΟ)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ34 λεπτά ago

“Τσεκάρει” Φοφανά ο ΠΑΣ – www.ertsports.gr

ΘΕΣΣΑΛΙΑ38 λεπτά ago

«Η Δολίχη Ελασσόνας, στηρίζει τον Πολιτισμό και Αθλητισμό» –

LIFESTYLE41 λεπτά ago

Joker 2: Η Ζαζί Μπιτζ θα εμφανιστεί στο «Joker: Folie à Deux»

MEDIA45 λεπτά ago

Κόβει την ανάσα στα 55 της: Η Κατερίνα Λέχου μόλις ανέβασε τη φωτό που στέλνει στο ταμείο… ανεργίας τις instagrammers (Pic)

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Έφυγε από την ζωή ο Bengaj Altin(Αλέκος ) μαρμαράς στην Σκιαθο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

LIFESTYLE3 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Την Πέμπτη 4/8 στις 11 η απολογία του Υποδ.Πυροσβεστικής Δικηγόρος των ανηλίκων ο Σάκης Κοκκίνης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αλμυρός Μαγνησίας από τον θάνατο του Παναγιώτη Αναστασίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Τραγωδία στα νερά του Παγασητικού- Στην παραλία Σάρες κοντά στις Νηές Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρός 35χρονος ψαροντουφεκάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλιψη για την 56χρονη Αναστασία Μήσια από Βελεστίνο

Δημοφιλή