ΚΟΣΜΟΣ
Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Συμφωνίες για LNG και πυρηνικούς αντιδραστήρες με τις ΗΠΑ

Η ενεργειακή συνεργασία της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες επεκτείνεται στην εισαγωγή αμερικανικού υγροποιημένου αερίου LNG και σε μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ.
Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης
Μιλώντας στον ενημερωτικό δικτυακό τόπο Ensonhaber.com, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται συνοδεύοντας τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ ανέφερε ότι η ενεργειακή συνεργασία της Τουρκίας με τις ΗΠΑ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς για να καταστεί ο κύριος παράγοντας στις εμπορικές σχέσεις που βασίζονται μέχρι σήμερα στην αμυντική βιομηχανία.
«Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ επικεντρώνονται σε τρεις τομείς. Ένας από αυτούς είναι ο τομέας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Αυτή τη στιγμή, πραγματοποιούμε τέσσερις έρευνες από κοινού στο Ντιγιαρμπακίρ. Ταυτόχρονα, συζητάμε για έργα με τρίτες χώρες, με σκοπό την από κοινού αναζήτηση πετρελαίου.
»Εκτός από αυτό, υπογράψαμε πολύ σημαντικές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συμφωνίες για την εισαγωγή φυσικού αερίου στην Τουρκία σε υγροποιημένη μορφή (LNG). Υπογράψαμε συμφωνίες που θα ισχύουν μέχρι το 2045 και θα συμβάλουν στην ασφάλεια του εφοδιασμού της χώρας μας με φυσικό αέριο, παρέχοντας φυσικό αέριο σε ανταγωνιστικές τιμές» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, τονίζοντας ότι αναμένονται σχετική ανακοίνωση των προέδρων Ερντογάν και Τραμπ κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη.
Ο ίδιος είπε επίσης ότι η χώρα του μελετά τη συνεργασία με τις ΗΠΑ και στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, όσον αφορά μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο της υπογραφής συμφωνίας.
«Ένας άλλος τομέας που είναι πολύ σημαντικός είναι η πυρηνική ενέργεια. Είναι σίγουρα ένας από τους τομείς που είναι απολύτως απαραίτητοι. Και εδώ μπορεί να υπάρξουν συνεργασίες με αμερικανικές εταιρείες. Μελετάμε μικρούς αρθρωτούς αντιδραστήρες. Την Πέμπτη μπορεί να υπογράψουμε και πάλι μια συμφωνία σε αυτό το πλαίσιο» σημείωσε ο Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ.
Τέλος, ανέφερε ότι «το θέμα των ορυκτών είναι επίσης ένα από τα πεδία συνεργασίας των δύο χωρών».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

-
VIDEO2 ώρες ago
Σοκ στον Βόλο: Αιφνίδιος Θάνατος 40χρονου 💔
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ24 ώρες ago
«Ο κ. Αχιλλέας Μπέος μέσα σε λίγες ημέρες μας έστησε νέο σπιτικό μακριά από τον εφιάλτη, εξασφαλισμένο και το μάρκετ»
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες ago
Πάνος Ρούτσι: Ξεκίνησε να μην μιλά σχεδόν καθόλου, η προειδοποίηση των γιατρών
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες ago
21χρονος φοιτητής έπεσε σε φωταγωγό και σκοτώθηκε
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ16 ώρες ago
Aυξήσεις σε ενστόλους
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες ago
Σύλληψη 53χρονου για πυροβολισμούς σε εκσκαφέα στη Νέα Εθνική Οδό
-
VIDEO1 ώρα ago
🔴 Σε Εξέλιξη Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για Κοινοτικό Χρήμα Αποζημιώσεων του «Ντάνιελ»
-
VIDEO11 ώρες ago
Υπόθεση υπεξαίρεσης σύνταξης 94χρονης στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Βόλου