ΚΟΣΜΟΣ
Τραμπ: Επικοινωνία με τον Εμίρη του Κατάρ για το ειρηνευτικό σχέδιο στη Γάζα – Πιέσεις σε Νετανιάχου για την αποδοχή του, παρέμβαση και από τα ΗΑΕ

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έφτασε στον Λευκό Οίκο για τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έχει ήδη ετοιμάσει ειρηνευτικό σχέδιο για τη Γάζα, ενώ η αμερικανική διπλωματία πήρε «φωτιά». Υπήρξε νωρίτερα επικοινωνία του Τραμπ με τον Εμίρη του Κατάρ, ενώ παράλληλα, ο Νετανιάχου δέχεται πιέσεις για να δεχθεί το αμερικανικό σχέδιο και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Το Ισραήλ και η Χαμάς βρίσκονται «πολύ κοντά» στην επίτευξη συμφωνίας-πλαισίου για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και τη διασφάλιση μιας διαρκούς ειρήνης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λίβιτ. Η Λίβιτ, μιλώντας στην εκπομπή «Fox and Friends» του Fox News, τόνισε πως, «προκειμένου να επιτευχθεί μια λογική συμφωνία και για τις δύο πλευρές, και οι δύο πλευρές πρέπει να δώσουν κάτι λίγο και μπορεί να φύγουν από το τραπέζι λίγο δυσαρεστημένες, αλλά αυτό είναι στην τελική το πώς πρόκειται να τερματίσουμε αυτή τη σύγκρουση».
Το σχέδιο Τραμπ ωστόσο, έχει πολλά ακανθώδη σημεία. Τα πιο σημαντικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, είναι αφενός ο ρόλος της Παλαιστινιακής Αρχής την επόμενη μέρα, για την οποία ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απαιτεί πλήρη αναδιάρθρωση και αλλαγή καταστατικού χάρτη, κάτι το οποίο ο ίδιος θεωρεί ότι είναι αδύνατο.
Όπως επίσης, μεγάλο «αγκάθι» είναι και η μελλοντική δημιουργία παλαιστινιακού κράτους, κάτι το οποίο ο Νετανιάχου αποκλείει.
Ο κυβερνητικός του εταίρος και υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Μπεζαλέλ Σμότριτς, έθεσε επιπλέον σήμερα τις κόκκινες γραμμές του δικού του εθνικιστικού κόμματος, που πέρα των παραπάνω, περιλαμβάνουν επιπλέον και μεταξύ άλλων, την παραμονή των ισραηλινών στρατευμάτων στην περίμετρο της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένου του Διαδρόμου Φιλαδέλφεια στη μεθόριο με την Αίγυπτο, αλλά και την ελευθερία κινήσεων του στρατού μέσα στη Γάζα, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ10 ώρες ago
Τροχαίο στη Λάρισα: Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό – Νεκρός 45χρονος
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 ώρες ago
Ανακοινώθηκαν τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών – Αφορά τα οικονομικά έτη 2022 και 2023
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ώρες ago
Live ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην Επιτροπή της Βουλής για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
-
ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες ago
19χρονες στο χακί για 12 μήνες και νέο μισθολόγιο
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 ώρες ago
Χ. Κέλλας στο ΕΡΤnews Radio105.8: Ισχύει ότι καθυστερούν οι επιδοτήσεις αγροτών – Ζητάμε την υπομονή τους (audio)
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 ώρες ago
Ανακοινώθηκαν τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών -Τι δήλωσαν για τα οικονομικά έτη 2022 και 2023
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ8 ώρες ago
Θανατηφόρο τροχαίο με 20χρονο τα ξημερώματα στη Σκόπελο
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ21 ώρες ago
Μεγάλη ζημιά για Μπελότι, τελείωσε η σεζόν από Σεπτέμβρη μήνα!