ΕΛΛΑΔΑ
Τραγωδία στη Μήλο: Πώς πνίγηκε το ζευγάρι τουριστών Σαρακήνικο

Διαβάστε: Τραγωδία στη Μήλο: Νεκροί δύο τουρίστες που πνίγηκαν στο Σαρακήνικο – Η γυναίκα γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα, ο σύζυγος βούτηξε για να τη σώσει (Εικόνες)
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Θαλαμηγών, κ. Γιώργος Βάλλης, μίλησε στο ΕΡΤNews για το περιστατικό και επισήμανε την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων ασφαλείας στις παραλίες της Μήλου, ιδίως σε σημεία με δύσκολες καιρικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες όπως το Σαρακήνικο. Όπως τόνισε ο κ. Βάλλης, όταν επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι, οι λιμενικές αρχές θα πρέπει να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την προσωρινή απαγόρευση πρόσβασης στα επικίνδυνα σημεία. Αυτό σημαίνει όχι μόνο την απαγόρευση κολύμβησης αλλά και την αποτροπή των επισκεπτών από το να πλησιάζουν τους βράχους για να βγάλουν φωτογραφίες ή να πηδούν στη θάλασσα.
Επιπλέον, υπογράμμισε την έλλειψη υποδομών στην περιοχή, καθώς δεν υπάρχουν σκάλες, σημαδούρες ή άλλες οργανωμένες εγκαταστάσεις που να διασφαλίζουν την ασφάλεια των επισκεπτών. «Εφόσον το Σαρακήνικο αποτελεί πολυσύχναστο σημείο, πρέπει να τοποθετηθούν ειδικές σκάλες και να ληφθούν μέτρα ώστε ο κόσμος να μπορεί να κολυμπά ή να φωτογραφίζεται με ασφάλεια», επεσήμανε.
Καταλήγοντας, τόνισε πως, σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών, θα πρέπει να υπάρχει φύλαξη και επίσημη απαγόρευση πρόσβασης, ώστε να αποφεύγονται τέτοια τραγικά περιστατικά στο μέλλον. Η Μήλος χρειάζεται πλέον άμεσα μέτρα για να προστατεύσει κατοίκους και επισκέπτες από τους κινδύνους που κρύβουν τα φυσικά της τοπία.

-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες ago
Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, νέες ρυθμίσεις από την τροχαία
-
ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες ago
Βίντεο ντοκουμέντο με την αποκαρδιωτική εικόνα από το πύρινο μέτωπο
-
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες ago
Η τιτάνια προσπάθεια εθελοντών, πηδούν φράχτη προσπαθώντας να σώσουν σπίτι τις φλόγες
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες ago
Πολιτιστικό καλοκαίρι με άγριο ξύλο στην Κατούνα
-
LIFESTYLE13 ώρες ago
Στράτος Τζώρτζογλου: Η συγκινητική εξομολόγηση για τον θάνατο της μητέρας του – “Δεν απογαλακτίστηκα ποτέ, όταν έφυγε, έχασα κάθε νόημα να ζήσω
-
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες ago
Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει ένα γατάκι
-
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες ago
Εξετάστηκε από νευρολόγο στο Σισμανόγλειο που ζήτησε τη μεταφορά της στη νευρολογική κλινική του Ευαγγελισμού
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες ago
Μαίνεται η φωτιά στην Κερατέα: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις