

ΚΟΣΜΟΣ
Τρεις φορές πάνω οι νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο στη Βραζιλία
Η οικονομία της Βραζιλίας δημιούργησε τον Ιανουάριο σχεδόν τριπλάσιο αριθμό επίσημων θέσεων εργασίας από τον αναμενόμενο, αψηφώντας τους πρόσφατους οικονομικούς δείκτες που έδειχναν επιβράδυνση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής δημιούργησε καθαρά 137.303 επίσημες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις 48.000 που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων.
Το αποτέλεσμα προήλθε από τον βιομηχανικό τομέα, ο οποίος μόνος του δημιούργησε 70.428 θέσεις εργασίας, ξεπερνώντας τον τομέα των υπηρεσιών, ο οποίος παραδοσιακά κατέχει την πρώτη θέση ως ο μεγαλύτερος δημιουργός θέσεων εργασίας στη χώρα.
Τα αδύναμα στοιχεία για τον τομέα των υπηρεσιών, τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις για τον Δεκέμβριο είχαν υποδηλώσει οικονομική επιβράδυνση, η οποία αν επιβεβαιωθεί θα μπορούσε να ωθήσει την κεντρική τράπεζα να υιοθετήσει λιγότερο επιθετική στάση για την τιθάσευση του πληθωρισμού.
Επιτόκια
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν αυξήσει τα επιτόκια κατά 275 μονάδες βάσης από την έναρξη του κύκλου περιορισμού τον Σεπτέμβριο, ανεβάζοντάς τα στο 13,25%, και έχουν ήδη σηματοδοτήσει αύξηση κατά 100 μονάδες βάσης για την προσεχή συνεδρίαση πολιτικής του Μαρτίου.
Οι οικονομολόγοι που ερωτώνται από την κεντρική τράπεζα σε εβδομαδιαία βάση προβλέπουν ότι τα επιτόκια θα κλείσουν φέτος στο 15%.
Παρά τη θετική έκπληξη στη δημιουργία επίσημων θέσεων εργασίας, το αποτέλεσμα του Ιανουαρίου ήταν χαμηλότερο από τις 173.233 θέσεις εργασίας που προστέθηκαν τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με την προσαρμοσμένη σειρά.
Η βιομηχανική παραγωγή της Βραζιλίας αυξήθηκε για πέμπτο συνεχή μήνα τον Δεκέμβριο, όπως έδειξαν τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Βραζιλιας (IBGE) στις αρχες του μήνα , ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς και ξεπερνώντας τελικά τα προ της πανδημίας επίπεδα.
Στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,1% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ανέφερε η IBGE, σημειώνοντας τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης από τον Μάρτιο.
Πηγή: ΟΤ

-
ΒΟΛΟΣ4 ώρες ago
Θλίψη στην τοπική κοινωνία προκαλεί η είδηση του θανάτου του Γεώργιου Ζέρβα..
-
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες ago
Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε ο Μανώλης Λιδάκης
-
VIDEO4 ώρες ago
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟΝ ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΤΟΥ ΑΝΑΥΡΟΥ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ώρες ago
Το Sporades star αντικαθιστά το super star από 1/3 έως 18/3 στην γραμμή Βόλος Σποραδες από την Seajet
-
ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες ago
Μανώλης Λιδάκης: Το airbnb που βρέθηκε νεκρός και τα πρώτα λόγια του αδερφού του Γιάννη
-
LIFESTYLE2 ώρες ago
Οδηγός αποκαλύπτει – Γιατί δεν πρέπει ποτέ να καθόμαστε στα καθίσματα των ΜΜΜ
-
ΒΟΛΟΣ13 ώρες ago
Ο μαθητής από το Πήλιο που κάρφωσε με στυλό συμμαθήτριά του μεταφέρθηκε σε Γυμνάσιο του Βόλου – Σε αναβρασμό βρίσκονται οι γονείς μαθητών του σχολείου
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες ago
Θεσσαλονίκη: Σοβαρός τραυματισμός 33χρονου εργαζόμενου στον σιδηρόδρομο σε αφύλακτη διάβαση