ΚΟΣΜΟΣ
Τρινιδάδ και Τομπάγκο: Λιμενικοί άνοιξαν πυρ εναντίον μεταναστών – Σκοτώθηκε βρέφος στην αγκαλιά της μητέρας του


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι λιμενικοί άνοιξαν πυρ εναντίον πλοίου που μετέφερε μετανάστες από τη Βενεζουέλα στα νησιά Τρινιδάδ και Τομπάγκο
Το βρέφος ενός έτους που σκοτώθηκε στην αγκαλιά της μητέρας του το Σάββατο προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τα σύνορα μιας χώρας για να βρουν μια καλύτερη τύχη. Το φρικιαστικό περιστατικό συνέβη στα νησιά Τρινιδάδ και Τομπάγκο, όπου λιμενικοί άνοιξαν πυρ εναντίον πλεούμενου που μετέφερε μετανάστες από τη Βενεζουέλα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το λιμενικό με ανακοίνωσή του παραδέχτηκε ότι οι άνδρες του άνοιξαν πυρ, προσπαθώντας ωστόσο να παρουσιάσει το γεγονός ως νόμιμη άμυνα με το επιχείρημα ότι το πλεούμενο προσπάθησε να τους ξεφύγει και στη συνέχεια να τους εμβολίσει.
Οι λιμενικοί, «φοβούμενοι για τη ζωή τους και σε νόμιμη άμυνα, πυροβόλησαν τις μηχανές για να προσπαθήσουν να σταματήσουν το πλεούμενο», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις»
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι μεταφέρονταν μετανάστες αφού επιβιβάστηκαν στο πλεούμενο. «Μια παράνομη μετανάστρια που κράταγε ένα βρέφος είπε πως αιμορραγούσε (…). Διακομίστηκε σε ιατρικό κέντρο. Δυστυχώς, το βρέφος δεν ανταποκρινόταν πλέον», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Το λιμενικό «εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια», αναφέρεται ακόμη στο δελτίο Τύπου, που τονίζει ότι «θα συνεχίσει» τις επιχειρήσεις με τις οποίες «εγγυάται την ασφάλεια των Τρινιδάδ και Τομπάγκο».
Το σκάφος με τους μετανάστες είχε αναχωρήσει το βράδυ του Σαββάτου από την ανατολική πολιτεία Δέλτα Αμακούρο της Βενεζουέλας, από όπου εκτιμάται ότι αναχωρούν από έξι ως δέκα πλεούμενα με μετανάστες καθημερινά, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ορλάντο Μορένο, υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Μία προαναγγελθείσα τραγωδία
«Το βλέπαμε να έρχεται αυτό, διότι (οι λιμενικοί) πυροβολούν στις μηχανές των πλεούμενων για να σταματούν. Σε αυτή την περίπτωση, το πρωτόκολλο τούς ξέφυγε», συνέχισε ο κ. Μορένο, που βρίσκεται σε επαφή με συγγενείς του μικρού αγοριού που σκοτώθηκε.
Από το 2018, πάνω από εκατό άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ναυάγια στη ζώνη αυτή. Τον Δεκέμβριο του 2020, περίπου τριάντα άνθρωποι χάθηκαν όταν ναυάγησε σκάφος που είχε αναχωρήσει από την Γκουίρια.
Αρκετά πλεούμενα κάνουν παράνομα δρομολόγια μεταξύ των δύο κρατών, που απέχουν περίπου εκατό χιλιόμετρα, μεταφέροντας κυρίως μετανάστες που θέλουν να εγκατασταθούν στα Τρινιδάδ και Τομπάγκο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στη Βενεζουέλα.
Σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική με το δόγμα Τραμπ περί «επίθεσης» των μεταναστών
Το Σκάρμπορο είναι το ένα από τα δύο σκάφη που παραδόθηκαν τον Νοέμβριο στα Τρινιδάδ και Τομπάγκο από την Αυστραλία για να καταπολεμηθεί η παράνομη αλιεία, το λαθρεμπόριο και η παράτυπη μετανάστευση.
Τους τελευταίες μήνες, οι αρχές στα Τρινιδάδ και Τομπάγκο σκλήρυναν την πολιτική τους έναντι των μεταναστών από τη Βενεζουέλα, προχωρώντας σε απελάσεις, υποστηρίζοντας πως οι πολίτες του αρχιπελάγους υφίστανται «επίθεση» από τους μετανάστες.
Κατά υπολογισμούς του ΟΗΕ, περίπου 5 εκατ. πολίτες της Βενεζουέλας έχουν εγκαταλείψει τη χώρα των 30 εκατ. κατοίκων από το 2015. Περίπου 25.000 επέλεξαν ως προορισμό τα Τρινιδάδ και Τομπάγκο, χώρα 1,3 εκατ. κατοίκων, όπου οι αρχές λένε πως έχουν καταγράψει την άφιξη 16.000 πολιτών της Βενεζουέλας.
Γράψτε το σχόλιό σας


Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Twitter: Πρώην υπάλληλος κρίνεται ένοχος για κατασκοπεία υπέρ της Σαουδικής Αραβίας


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Πρώην υπάλληλος της εταιρείας Twitter Inc. κρίθηκε ένοχος χθες Τρίτη για κατασκοπεία σε βάρος χρηστών του ομώνυμου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης για λογαριασμό της Σαουδικής Αραβίας, οποία ήθελε να μάθει την ταυτότητα και άλλα στοιχεία για πρόσωπα που επέκριναν το βασίλειο ή τη βασιλική οικογένεια.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σώμα ενόρκων δικαστηρίου του Σαν Φρανσίσκο αποφάνθηκε ότι ο Άχμαντ Αμπουάμο πράγματι πούλησε προσωπικά δεδομένα (θεωρητικά) ανώνυμων χρηστών της πλατφόρμας στο Ριάντ έναντι δεκάδων χιλιάδων δολαρίων.
Διατρέχει κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή 20 ετών κάθειρξης διότι ενήργησε για λογαριασμό ξένης κυβέρνησης, για ξέπλυμα χρήματος, απάτη και παραχάραξη εγγράφων.
Η ποινή του θα ανακοινωθεί μεταγενέστερα.
Η ετυμηγορία
«Τα αποδεικτικά στοιχεία έδειξαν ότι, έναντι χρημάτων και ενώ νόμιζε πως ήταν προστατευμένος από αδιάκριτα βλέμματα, ο κατηγορούμενος πούλησε τη θέση του (σ.σ.: του υπαλλήλου της Twitter) σε πρόσωπο προσκείμενο» στη σαουδαραβική βασιλική οικογένεια, είπε την περασμένη εβδομάδα ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Κόλιν Σάμσον απευθυνόμενος στο σώμα των ενόρκων, στο κλείσιμο της ακροαματικής διαδικασίας που διήρκεσε δύο εβδομάδες.
Η ετυμηγορία απαγγέλθηκε εν μέσω των επικρίσεων υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον του Τζο Μπάιντεν και του Εμανουέλ Μακρόν για την προσέγγισή τους με τον σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που είχε τεθεί για καιρό στο περιθώριο σε διεθνές επίπεδο μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη το 2018.
Αρκετές ΜΚΟ κατηγορούν τον πρίγκιπα, γνωστό και ως «MbS» και το καθεστώς του για συστηματική κατασκοπεία, απαγωγές και βασανισμούς αντιφρονούντων. Το Ριάντ το διαψεύδει.
Ο Άχμαντ Αμπουάμο συνελήφθη στο Σιάτλ τον Νοέμβριο του 2019. Η εισαγγελία του πρόσαπτε, όπως και σε άλλον έναν πρώην υπάλληλο της Twitter, τον Αλί Αλζαμπάρα, πως αφού προσεγγίστηκαν από το Ριάντ στα τέλη του 2014 και στις αρχές του 2015, άρχισαν να στέλνουν στη Σαουδική Αραβία δεδομένα χρηστών προσβάσιμα μόνο από τα συστήματα της εταιρίας (διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς τηλεφώνων, ημερομηνίες γέννησης κ.λπ.).
Ο κ. Αμπουάμο εγκατέλειψε την εταιρεία το 2015. Ο Αλί Αλζαμπάρα, Σαουδάραβας, έφυγε από τις ΗΠΑ.
Η Άντζελα Τσουάνγκ, η συνήγορος υπεράσπισης του Άχμαντ Αμπουάμο, αναγνώρισε ότι πιθανόν διεξήχθη σαουδαραβική επιχείρηση πριν από επτά χρόνια με σκοπό την εξασφάλιση πληροφοριών για αντιπάλους του καθεστώτος στην οποία ενέχονταν υπάλληλοι της εταιρείας Twitter.
Όμως, σύμφωνα με την ίδια, ο εντολέας της δικάζεται στη θέση του κ. Αλζαμπάρα. «Είναι προφανές ότι ο κατηγορούμενος που αναζητούσε η κυβέρνηση δεν είναι εδώ», είπε.
Τι λέει η εταιρεία
Η εταιρεία Twitter, ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν θέλησε να σχολιάσει τη δικαστική απόφαση.
Η πλατφόρμα κατηγορεί τον πρώην υπάλληλό της ότι παραβίασε τους κανόνες της εταιρείας, διότι δεν ενημέρωσε την ιεραρχία της ότι έλαβε 100.000 δολάρια κι ένα ρολόι αξίας 40.000 δολαρίων και πλέον από πρόσωπο προσκείμενο στη σαουδαραβική μοναρχία.
Αυτά ήταν απλά «ψιλά» για τους Σαουδάραβες, που είναι συνηθισμένοι στη χλιδή, αντέτεινε η κυρία Τσουάνγκ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Κίνα: Γαμπρός έδειξε βίντεο της άπιστης νύφης με τον άντρα της αδελφής της στη γαμήλια δεξίωση


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ένας γαμπρός αποφάσισε να ξεμπροστιάσει τη, μόλις λίγων ωρών, σύζυγό του στο τραπέζι του γάμου τους, όπου αποκάλυψε μέσα από βίντεο ότι τον απατούσε με τον άντρα της εγκύου αδερφής της.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το βίντεο από το τραπέζι του γάμου έχει προκαλέσει σοκ στο διαδίκτυο. Οι καλεσμένοι των νεόνυμφων στην Κίνα κοιτούν με τρόμο μια σκηνή με τη νύφη και τον άντρα της αδερφής σε κρεβατοκάμαρα. Στη συνέχεια, η ντροπιασμένη νύφη έριξε την ανθοδέσμη στον σύζυγό της καθώς εκείνος φωνάζει: «Νομίζατε ότι δεν το ήξερα αυτό;»
Το βίντεο έγινε αρχικά viral το 2019, αλλά πρόσφατα κοινοποιήθηκε ξανά στο TikTok, όπου συγκέντρωσε σχεδόν έξι εκατομμύρια προβολές και χιλιάδες σχόλια από εξοργισμένους θεατές.
Ωστόσο, η πράξη εκδίκησης του γαμπρού έχει διχάσει τους χρήστες των social media. Οι περισσότεροι ήταν στο πλευρό του άνδρα, λέγοντας ότι η νύφη «πήρε αυτό που της άξιζε».
«Η καλύτερη εκδίκηση – μπροστά σε όλη την οικογένεια και τους φίλους τους», σχολίασε ένας χρήστης. «Ο άνθρωπος στάθηκε εκεί γνωρίζοντας την καταστροφή που πρόκειται να προκαλέσει», έγραψε κάποιος άλλος.
Άλλοι, αναρωτήθηκαν γιατί ο άντρας προχώρησε στο γάμο. «Γιατί έκανε τον γάμο;» ρώτησε ένας.
«Λοιπόν γιατί σπατάλησε όλα αυτά τα χρήματα για τον γάμο;» έγραψε ένας άλλος.
Το ζευγάρι ήταν μαζί για δύο χρόνια και αρραβωνιάστηκε έξι μήνες πριν από τη μεγάλη τους μέρα, ανέφερε το Asia One.
Αναφέρθηκε, επίσης, ότι η νύφη «υπέστη ενδοοικογενειακή βία» από τα χέρια του γαμπρού και είχε ζητήσει παρηγοριά στον σύζυγο της αδερφής της.
Ωστόσο, με τον καιρό, τα πράγματα εξελίχθηκαν σε παράνομη σχέση και μόλις ο γαμπρός το έμαθε αποφάσισε να «ταπεινώσει» τη νύφη.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο
-
LIFESTYLE3 ημέρες ago
ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ17 ώρες ago
Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ16 ώρες ago
Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ και Τράπεζες
-
MEDIA15 ώρες ago
Κόβει την ανάσα στα 55 της: Η Κατερίνα Λέχου μόλις ανέβασε τη φωτό που στέλνει στο ταμείο… ανεργίας τις instagrammers (Pic)
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ21 ώρες ago
36χρονος απείλησε τη γυναίκα του με κατσαβίδι – «θα πάθεις ό,τι και οι άλλες γυναίκες που δείχνουν οι ειδήσεις»