Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Τρινιντάντ και Τομπάγκο: Σε αυξημένη επιφυλακή τέθηκαν οι ένοπλες δυνάμεις, με φόντο την κρίση μεταξύ ΗΠΑ και Βενεζουέλας

Published

on

000 82jm77q 1 scaled.jpg

Το Τρίνινταντ και Τομπάγκο έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις του σε αυξημένη επιφυλακή, καλώντας όλους τους στρατιωτικούς να επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις τους, με φόντο την κρίση μεταξύ ΗΠΑ και Βενεζουέλας.

«Γενική επιφυλακή: Με άμεση ισχύ, οι ένοπλες δυνάμεις του Τρίνινταντ και Τομπάγκο (TTDF) τίθενται σε ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ ΕΝΑ. Όλα τα μέλη οφείλουν να παρουσιαστούν στις βάσεις τους», αναφέρει το μήνυμα που έστειλε στους ένστολους η στρατιωτική ηγεσία, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε «ανάκληση όλων των αδειών», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Η κινητοποίηση σημειώνεται σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ εξαπολύουν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον σκαφών που φέρονται να διακινούν ναρκωτικά σε Καραϊβική και Ειρηνικό, ενώ αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής χερσαίων επιχειρήσεων στη Βενεζουέλα.

Η αυξημένη επιφυλακή στην οποία τέθηκαν οι ένοπλες δυνάμεις του Τρίνινταντ και Τομπάγκο προκάλεσε πανικό στην πρωτεύουσα Πορτ οφ Σπέιν, όπου πολλοί κάτοικοι έσπευσαν να προμηθευτούν τρόφιμα και καύσιμα, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του AFP.

Η κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, δηλώνοντας ότι «βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πορτ οφ Σπέιν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Συνεπώς, όλοι οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν ήρεμοι».

Advertisement

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει επιθέσεις στο έδαφος της Βενεζουέλας. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο διέψευσε δημοσίευμα της Miami Herald που ανέφερε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις ετοιμάζονταν να πλήξουν τη Βενεζουέλα.

Ο Aμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι ενέκρινε μυστικές επιχειρήσεις της CIA στη Βενεζουέλα, αναφέρθηκε πρόσφατα σε ενδεχόμενο χερσαίων επιχειρήσεων εναντίον «ναρκοτρομοκρατών».

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπολύουν αεροπορικές επιθέσεις σε Καραϊβική και Ειρηνικό εναντίον πλοίων που φέρονται να ανήκουν σε διακινητές ναρκωτικών. Μέχρι σήμερα, η Ουάσινγκτον έχει αναλάβει την ευθύνη για 15 πλήγματα που προκάλεσαν τον θάνατο 62 ανθρώπων.

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει στην Καραϊβική μεγάλη στρατιωτική δύναμη, η οποία θα ενισχυθεί προσεχώς με το αεροπλανοφόρο Gerald Ford – το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τον πρόεδρο της Βενεζουέλας ότι εμπλέκεται άμεσα στη διακίνηση ναρκωτικών, κάτι που ο Νικολάς Μαδούρο διαψεύδει κατηγορηματικά. Σύμφωνα με το Καράκας, η Ουάσινγκτον χρησιμοποιεί το λαθρεμπόριο ναρκωτικών ως πρόσχημα «για να επιβάλει αλλαγή του καθεστώτος» και να αρπάξει τα τεράστια πετρελαϊκά αποθέματα της χώρας.

Advertisement

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber



Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο