Η Τρίπολη και συγκεκριμένα η κεντρική της πλατεία αλλάζει μορφή με την ανάπλαση που επιχειρείται από την Δημοτική Αρχή.

Για την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της πλατείας Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη και τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν, αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, την Πέμπτη (3/2/2022), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Δήμαρχος μίλησε για εμβληματικό έργο και ιστορική επέμβαση, αναφέροντας τα εξής: «Το κέντρο της Τρίπολης, η πλατεία Γεωργίου Β´, γνωστότερη ως Κεντρική ή Αγίου Βασιλείου, αλλάζει ριζικά μορφή και λειτουργικότητα.

Η ανάπλασή της ξεκίνησε, ένα φιλόδοξο έργο, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, Μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η σύνδεση της πλατείας με το Ανοιχτό Οικονομικό Κέντρο (παλιά Κλωνατζίδικα), με τις κεντρικές της πόλης αρτηρίες και με τους γύρω από αυτήν μικρούς πεζοδρόμους δημιουργεί έναν νέο, έναν διαφορετικό και, προπαντός, σύγχρονο χώρο και πνεύμονα κίνησης, δημιουργίας, οικονομικής δραστηριότητας, ευχάριστης περιδιάβασης. Όλα θα είναι καλύτερα και λειτουργικότερα, σύντομα.

Με σεβασμό στην παράδοση – συντριβάνι, πράσινο, καθιστικά -, με τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου να δεσπόζει πάντα, με μια νέα, ελκυστική, εικόνα της ιστορικής πλατείας.

Ζητούμε την βοήθεια, την συνεργασία και την κατανόηση των συνδημοτών μας, ιδιαίτερα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο κέντρο. Γνωρίζουμε ότι η αλλαγή, η ανατροπή του καθιερωμένου, της καθημερινότητας και της συνήθειας, δυσκολεύει ή και στεναχωρεί πολλούς συνανθρώπους μας. Το σεβόμαστε. Στο τέλος όμως, το 2023, όλοι οι Τριπολίτες θα είμαστε ικανοποιημένοι, χαρούμενοι και υπερήφανοι για το κέντρο της ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.»

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Αυτή είναι η ιδανική ηλικία για να παντρευτείς αν δε θες να χωρίσεις