ΚΟΣΜΟΣ
Τροχονόμοι στη Βουλγαρία επιχείρησαν να εκβιάσουν συνεργάτες του Ρόμπι Γουίλιαμς

Δύο Βούλγαροι τροχονόμοι συνελήφθησαν και έχασαν τη δουλειά τους, μετά από καταγγελία για εκβιασμό που έκαναν εις βάρος τους, συνεργάτες του Βρετανού τραγουδιστή Ρόμπι Γουίλιαμς.
Ειδικότερα, οι δύο δημόσιοι υπάλληλοι, ζήτησαν χρήματα κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου τροχονομικού ελέγχου, από τους Βρετανούς οδηγούς των φορτηγών που μετέφεραν τον εξοπλισμό για τη συναυλία του τραγουδιστή.
«Χρησιμοποίησαν το Google Translate» για να δώσουν στους Βρετανούς οδηγούς να καταλάβουν τι ζητούσαν, ανέφερε τη Δευτέρα (29/9) σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Σόφιας, Λιουμπομίρ Νικόλοφ. «Έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν από εκείνους που δεν είχαν μετρητά επάνω τους να πάνε στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης» για να συμπληρώσουν το ποσό των 500 ευρώ, πρόσθεσε, αναφερόμενος στο επεισόδιο που σημειώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη κοντά στη βουλγαρική πρωτεύουσα.
Οι συνεργάτες του Βρετανού τραγουδιστή, που δεν ήταν συνηθισμένοι σε τέτοιες πρακτικές στις περιοδείες όπου συμμετείχαν, κατήγγειλαν αμέσως τον εκβιασμό.
Ο υπουργός Μεταφορών Γκρόζνταν Καρατζόφ ανέφερε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι δύο άνδρες, που υπηρετούσαν στο δημόσιο εδώ και πολλά χρόνια, απολύθηκαν. Σύμφωνα με την αντεισαγγελέα της Σόφιας Ντεσισλάβα Πετρόβα, τέθηκαν επίσης υπό κράτηση την Κυριακή και σε βάρος τους ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.
«Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι πιο αποτελεσματικός από τους βουλγαρικούς θεσμούς στην καταπολέμηση της διαφθοράς» ειρωνεύτηκε στο διαδίκτυο ένας χρήστης, σχολιάζοντας την ενδημική δωροδοκία στη φτωχότερη χώρα της ΕΕ. «Η οδική κυκλοφορία είναι χρυσωρυχείο» επιβεβαίωσε ο Τιχομίρ Μπέζλοφ, ειδικός σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος στο ινστιτούτο μελετών CSD που εδρεύει στη Σόφια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

-
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες ago
Δύο τραυματίες από σύγκρουση αυτοκινήτου και μηχανής
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ15 ώρες ago
Τροχαίο στη Λάρισα: Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό – Νεκρός 45χρονος
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 ώρες ago
Χ. Κέλλας στο ΕΡΤnews Radio105.8: Ισχύει ότι καθυστερούν οι επιδοτήσεις αγροτών – Ζητάμε την υπομονή τους (audio)
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 ώρες ago
Ανακοινώθηκαν τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών – Αφορά τα οικονομικά έτη 2022 και 2023
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 ώρες ago
Ανακοινώθηκαν τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών -Τι δήλωσαν για τα οικονομικά έτη 2022 και 2023
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 ώρες ago
Live ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην Επιτροπή της Βουλής για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες ago
19χρονες στο χακί για 12 μήνες και νέο μισθολόγιο
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες ago
Βοιωτία: Βγήκε το πόρισμα ανθρωπολόγου για τον θάνατο της μητέρας της 62χρονης