ΚΟΣΜΟΣ
Τρόμος στο Καζακστάν – Ομάδες στρατιωτών συλλαμβάνουν πολίτες


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η κατάσταση στο Καζακστάν έχει ως εξής: Δεκάδες νεκροί διαδηλωτές, 18 νεκροί αστυνομικοί (οι δυο αποκεφαλισμένοι) και ομάδες του στρατού και της αστυνομίας να περιπολούν στους άδειους πλέον δρόμους και να πυροβολούν όποιον τους φαίνεται ύποπτος.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Την ίδια στιγμή η Ρωσίa έχει στείλει στη χώρα επίλεκτες δυνάμεις και αλεξιπτωτιστές, που έχουν ακροβολιστεί σε κομβικά σημεία της οικονομικής πρωτεύουσας Αλμάτι και στόχο έχουν μετά το αεροδρόμιο που επανήλθε στα χέρια των κυβερνητικών, να πιάσουν και να φυλάξουν τα κομβικά κτίρια της πόλης.
Συλλαμβάνουν οποίον κινείται
Το αεροδρόμιο στην πόλη Αλμάτι παραμένει κλειστό και φυλάσσεται από στρατιώτες και αστυνομικούς, οι οποίοι συλλαμβάνουν οποιονδήποτε τους φανεί ύποπτος, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου Tass.
Η κίνηση γύρω από το αεροδρόμιο είναι μεγάλη, όμως οι αστυνομικοί σταματούν και ελέγχουν όλα τα οχήματα. Ο δημοσιογράφος είπε ότι είδε να συλλαμβάνονται τέσσερις «ύποπτοι» και να μεταφέρονται σε ένα μικρό λεωφορείο, με τα χέρια τους δεμένα στον σβέρκο.
Το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 9 Ιανουαρίου. Περισσότερες από 20 διεθνείς πτήσεις, από το Αλμάτι και την πόλη Ακτομπέ, έχουν ακυρωθεί, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης Υποδομών. Η κρατική τηλεόραση Khabar-24 μετέδωσε πάντως ότι το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Νουρ-Σουλτάν λειτουργεί και εκτελούνται κανονικά όλες οι πτήσεις εσωτερικού. Νωρίτερα, η τηλεόραση ανέφερε ότι τα αεροδρόμια του Καζακστάν θα ξαναρχίσουν τις διεθνείς πτήσεις προς Μόσχα και Ντουμπάι από τις 15.00, τοπική ώρα.
Στο μεταξύ, από τη Μόσχα, ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι δώδεκα μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου Il-76 και An-124, που μετέφεραν εξοπλισμό και στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του CSTO (Οργανισμός Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας) αναχώρησαν από τη Ρωσία με προορισμό αεροπορικές βάσεις στο Αλμάτι και το Ζέτιγκεν.
Αμέσως μετά την άφιξή τους οι μονάδες της ρωσικής δύναμης θα αρχίσουν «να εκτελούν τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί», πρόσθεσε το πρακτορείο, επικαλούμενο τον ίδιο, μη κατονομαζόμενο, αξιωματούχο.
Police in the city Almaty said they killed dozens of rioters overnight as fresh violence raged in Kazakhstan. More than 2,000 protesters were detained as Russia rushed in paratroopers to stop a countrywide uprising in the former Soviet state https://t.co/gHDEvrDRGl pic.twitter.com/uY2UpIG5Uc
— Reuters (@Reuters) January 7, 2022
Ο πρόεδρος του Καζακστάν ζήτησε πριν από δύο ημέρες τη στρατιωτική συνδρομή του CSTO, λόγω των ταραχών που σημειώνονταν σε πολλές περιοχές της χώρας και σήμερα η κυβέρνηση ανέφερε ότι έχει αποκατασταθεί η τάξη, αλλά η κατάσταση παραμένει δύσκολη στο Αλμάτι, την οικονομική πρωτεύουσα.
Τι είπαν Πούτιν – Τοκάγεφ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαμίντιρ Πούτιν συζήτησε για την κατάσταση στο Καζακστάν σε αρκετά τηλεφωνήματα που είχε με τον Καζάκο ομόλογό του Κάσιμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το Κρεμλίνο.
Ο Πούτιν μίλησε επίσης με τους ηγέτες άλλων χωρών του Οργανισμού της Συλλογικής Συνθήκης Ασφαλείας (ΟΣΣΑ), στρατιωτικής συμμαχίας, χθες και σήμερα, Παρασκευή, μετέδωσαν τα πρακτορεία επικαλούμενα τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Οι δυνάμεις ασφαλείας φαίνεται να ανέκτησαν σήμερα τον έλεγχο στους δρόμους της κύριας πόλης του Καζακστάν έπειτα από ημέρες βίας και ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία πρόεδρος είπε ότι είχε δώσει εντολή στα στρατεύματά του να πυροβολούν εν ψυχρώ ώστε να καταστείλουν την εξέγερση σε όλη τη χώρα.
Η στάση της Κίνας
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ χαρακτήρισε σήμερα «πολύ υπεύθυνη» την εφαρμογή «ισχυρών» μέτρων εναντίον των διαδηλωτών από την κυβέρνηση του Καζακστάν, σε μήνυμα που απηύθυνε στον πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ, μετέδωσαν τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης.
Protesters now storming the main government building in Kazakhstan’s largest city Almaty. pic.twitter.com/lemKcpILL8
— Patrick Reevell (@Reevellp) January 5, 2022
«Πήρατε με αποφασιστικό τρόπο ισχυρά μέτρα σε κρίσιμες στιγμές και ηρεμήσατε γρήγορα την κατάσταση, δείχνοντας έτσι την υπευθυνότητά σας και αίσθηση καθήκοντος ως πολιτικός άνδρας (…)», δήλωσε ο κινέζος πρόεδρος, εκτιμώντας πως ο ομόλογός του τήρησε «πολύ υπεύθυνη στάση έναντι της χώρας του και του λαού του», σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
«Χτυπήστε στο ψαχνό»
Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κάσιμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ απέρριψε σήμερα οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους διαδηλωτές και έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να ανοίγουν πυρ χωρίς προειδοποίηση εναντίον των «οπλισμένων συμμοριτών» που προκαλούν τις ταραχές.
«Έδωσα εντολή στις δυνάμεις της τάξης και στον στρατό να ανοίγουν πυρ χωρίς προειδοποίηση», δήλωσε ο Τοκάγεφ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, προσθέτοντας ότι οι «τρομοκράτες συνεχίζουν να προκαλούν ζημιές σε αγαθά» και να «χρησιμοποιούν όπλα κατά των πολιτών».
Ο Τοκάγεφ χαρακτήρισε «παράλογα» τα αιτήματα, κύριως από το εξωτερικό, για διαπραγματεύσεις με τους διαδηλωτές για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στην κρίση.
«Τι είδους διαπραγματεύσεις μπορεί να έχει κανείς με εγκληματίες, με δολοφόνους; Έχουμε να κάνουμε με ένοπλους και εκπαιδευμένους συμμορίτες (…) Πρέπει να καταστραφούν και αυτό θα γίνει σύντομα», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, «20.000 συμμορίτες» επιτέθηκαν στην Αλμάτι, την μεγαλύτερη πόλη και οικονομική πρωτεύουσα του Καζακστάν, όπου οι ταραχές που ξέσπασαν ήταν οι πιο χαοτικές και πιο βίαιες.
Αυτοί είχαν «σαφές σχέδιο επίθεσης, καλά συντονισμένες ενέργειες και υψηλό βαθμό προετοιμασίας για μάχη», συνέχισε ο Τοκάγεφ, αναφερόμενος σε «εξειδικευμένους δολιοφθορείς».
«Τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης και κάποια άτομα στο εξωτερικό παίζουν τον ρόλο του υποκινητή» αυτής της κρίσης, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Καζακστάν.
«Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση συνεχίζεται, οι μαχητές δεν έχουν καταθέσει τα όπλα. Αυτοί που δεν παραδίδονται θα εξαλειφθούν», σημείωσε επίσης, αναγνωρίζοντας ότι «υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για να αντληθούν τα διδάγματα από αυτήν την τραγωδία».
Το Καζακστάν, η μεγαλύτερη χώρα της κεντρικής Ασίας, συγκλονίζεται από ένα κύμα διαμαρτυριών που ξέσπασε την Κυριακή στην επαρχία έπειτα από αύξηση των τιμών των καυσίμων προτού εξαπλωθεί σε άλλες πόλεις και κυρίως στην Αλμάτι, όπου οι διαδηλώσεις εκτραχύνθηκαν με το ξέσπασμα χαοτικών και φονικών επεισοδίων.
Απόσπασμα δυνάμεων από τη Ρωσία κι άλλες συμμαχικές χώρες της Μόσχας έφτασε χθες, Πέμπτη, στο Καζακστάν για να υποστηρίξει τις αρχές της χώρας, προστατεύοντας τα στρατηγικής σημασίας κτίρια και προσφέροντας υποστήριξη στις δυνάμεις της τάξης.
Ο Τοκάγεφ θέλησε σήμερα να «ευχαριστήσει ιδιαιτέρως» τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την αποστολή αυτής της στρατιωτικής δύναμης. «Ανταποκρίθηκε πολύ γρήγορα, και κυρίως με φιλικό τρόπο, στο αίτημά μου», είπε.
Εκτός του Πούτιν, ο πρόεδρος του Καζακστάν ευχαρίστησε επίσης τους ηγέτες της Κίνας, του Ουζμπεκιστάν και της Τουρκίας για τη βοήθειά τους.
Επίσης πρόσθεσε ότι οι ειρηνευτικές δυνάμεις που εστάλησαν από τη Ρωσία και γειτονικά κράτη έφτασαν στη χώρα κατόπιν αιτήματος του Καζακστάν και βρίσκονται εκεί σε προσωρινή βάση για να εγγυηθούν την ασφάλεια.
Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε γιατί το κράτος «κοιμόταν ενώ προετοιμάζονταν υπογείως τρομοκρατικές επιθέσεις, μυστικοί πυρήνες μαχητών», κατέληξε ο Τοκάγεφ.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέμειναν σήμερα ότι είναι ανάγκη για τους Ευρωπαίους να βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Ρώσους και τους Αμερικανούς για την ασφάλεια στην Ευρώπη.
«Όποια κι αν είναι η λύση, πρέπει να περάσει από την Ευρώπη (…) Δεν θα υπάρξει λύση παρά μόνο με την Ευρώπη», υπογράμμισε η φον ντερ Λάιεν αναφερόμενη στις εντάσεις γύρω από την Ουκρανία και στα διακυβεύματα της περιφερειακής ασφάλειας στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου.
«Όλη η γεωπολιτική κατάσταση της περιοχής επιβάλλει η Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, να μπορούν να προτείνουν τη δική τους άποψη για τα πράγματα, να δράσουν και να καθίσουν γύρω από το τραπέζι μαζί με το σύνολο των ενδιαφερόμενων πλευρών», τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν.
«Θα προτείνουμε μαζί το όραμά μας για μια αρχιτεκτονική της ευρωπαϊκής ασφάλειας», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος, η χώρα του οποίου ασκεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ.
Ο ίδιος δήλωσε πως πρότεινε μαζί με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να πραγματοποιηθεί μια νέα σύνοδος με την Ουκρανία, με το σχήμα της Νορμανδίας, «μέσα στις προσεχείς εβδομάδες».
Η Ρωσία απορρίπτει εδώ και μήνες αυτό το σχήμα με τέσσερα μέρη (Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Ουκρανία) και προτιμά να συζητεί απ’ ευθείας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που ενισχύει το στάτους της ως διεθνούς δύναμης.
Ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την «ικανοποίησή» του για τις απ’ ευθείας ανταλλαγές ανάμεσα στους ομολόγους του Βλαντίμιρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν -«πιστεύω ότι είναι κάτι καλό», δήλωσε- και για τον «υποδειγματικό συντονισμό» μεταξύ Ευρωπαίων και Αμερικανών στο θέμα αυτό.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει διάλογο με τη Ρωσία», επέμεινε επίσης, αναφερόμενος σε ένα θέμα που προκαλεί συζητήσεις μεταξύ των κρατών μελών.
«Το να κάνεις διάλογο δεν σημαίνει να κάνεις υποχωρήσεις, σημαίνει κατ’ αρχάς να μπορείς να επισημαίνεις τις ασυμφωνίες μας, αλλά και να προσπαθείς να οικοδομήσεις το μέλλον», δήλωσε ζητώντας να διεξαχθεί ένας «διάλογος ειλικρινής, απαιτητικός, συντονισμένος» και διευκρινίζοντας πως θα συζητήσει ο ίδιος και πάλι «μέσα στις προσεχείς ημέρες» με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Η πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος της Γαλλίας ζήτησαν επίσης «να μπει ένα τέλος στη βία» και να υπάρξει αυτοσυγκράτηση στο Καζακστάν, όπου μαίνονται ταραχές και ο πρόεδρος της χώρας αποκλείει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους διαδηλωτές.
«Απευθύνω έκκληση για να μπει ένα τέλος στη βία και για αυτοσυγκράτηση», τα «δικαιώματα και η ασφάλεια των πολιτών είναι πρωταρχικής σημασίας και πρέπει να είναι εγγυημένα», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν δίπλα στον Μακρόν, ο οποίος προσυπέγραψε τις δηλώσεις της.
Οι Ρώσοι
Οι κυβερνητικές δυνάμεις φαίνεται ότι έχουν ανακτήσει τα περισσότερα κομβικά σημεία, αλλά αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες. Οι ρώσοι στρατιώτες δεν έχουν εμπλακεί – ακόμη- και μέχρι στιγμή φυλάνε κυβερνητικά κτίρια.
Η Ρωσία πάντως εάν η κρίση περάσει κατά πως το θέλει, πλέον θα μπορεί να αισθάνεται κερδισμένη αφού το Καζακστάν θα είναι υπό τον έλεγχο της πολιτικά και δεν θα έχει αφήσει τη Δύση να παρεισφρήσει στη χώρα που έχει το 40% του ουρανίου στον κόσμο.
Γράψτε το σχόλιό σας


https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Πούτιν: Επισκέφθηκε τραυματίες στρατιώτες στη Μόσχα – Μαζί του και ο Σοϊγκού


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε με τραυματίες στρατιώτες.
Τραυματίες στρατιώτες που συμμετείχαν στην εισβολή στην Ουκρανία επισκέφθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Ρώσος πρόεδρος είχε χειραψίες με γιατρούς και ασθενείς στο Στρατιωτικό Κλινικό Νοσοκομείο Μάντρικ στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.
Μαζί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν ο Σεργκέι Σοϊγκού, υπουργός Άμυνας της Ρωσίας.
Τόσο ο Πούτιν όσο και ο Σοϊγκού έδειχναν καλά στην υγεία τους παρά τις αναφορές και τα ρεπορτάζ που υπάρχουν στα Δυτικά ΜΜΕ σε σχέση με την τωρινή φυσική κατάστάση τους.
Το σχετικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας μέσω της εφαρμογής Telegram.
Δείτε το βίντεο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Ουκρανία: Η Wagner κατηγορείται για δολοφονίες αμάχων


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δύο φερόμενοι ως μαχητές της ομάδας Wagner από τη Λευκορωσία κατηγορούνται για τη δολοφονία αμάχων κοντά στο Κίεβο, πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Αυτό τους καθιστά τους πρώτους διεθνείς μισθοφόρους που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.
Στο χωριό Μοτίζιν
Οι Ουκρανοί εισαγγελείς έδωσαν αργά την Τρίτη στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες οκτώ ανδρών που καταζητούνται για φερόμενα εγκλήματα πολέμου – συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών και βασανιστηρίων – στο χωριό Μοτίζιν. Αρκετοί πιστεύεται ότι έχουν πολεμήσει στη Συρία, σημειώνει ο Guardian.
Λένε ότι πέντε είναι Ρώσοι στρατιώτες, ένας είναι Ρώσος μισθοφόρος της ομάδας Wagner και οι δύο τελευταίοι είναι μισθοφόροι από τη Λευκορωσία.
Ο Guardian έχει αναφερθεί στο παρελθόν στη φερόμενη εμπλοκή των στρατιωτών που κατονομάστηκαν από τους εισαγγελείς την Τρίτη στα συστηματικά βασανιστήρια και τις δολοφονίες αμάχων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της επικεφαλής του συμβουλίου του χωριού, του συζύγου και του γιου της.
Πηγή φωτογραφίας: Alessio Mamo / The Guardian
Υπήρχαν αναφορές για μαχητές της ομάδας Wagner στο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά αυτές είναι οι πρώτες κατηγορίες εναντίον μισθοφόρων που φέρονται να υπηρετούν και οι πρώτοι μη Ρώσοι που κατηγορούνται.
Η δράση της ομάδας Wagner
H ομάδα Wagner ιδρύθηκε το 2014 για να στηρίξει τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και φέρεται να χρηματοδοτείται από τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, έναν ισχυρό επιχειρηματία που συνδέεται στενά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και έχει αντιμετωπίσει Δυτικές κυρώσεις.
Η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει πληρωμένους μαχητές για την ενίσχυση των δυνάμεών της από την έναρξη του πολέμου. Εκτιμάται ότι έχει αναπτύξει μεταξύ 10.000 και 20.000 μισθοφόρους από τη Συρία, τη Λιβύη και αλλού, συμπεριλαμβανομένων των μαχητών της ομάδας Βάγκνερ, στην επίθεσή της στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας, όπως δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος τον περασμένο μήνα.
Ποιοι κατηγορούνται
Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Σεργκέι Βλαντιμίροβιτς Σαζάνοφ, 51 ετών, γεννημένος στην πόλη Ρετσίτσα της Λευκορωσίας, ήταν ένας από τους περίπου 300 μισθοφόρους της Wagner που συμμετείχαν σε μια επίθεση τον Φεβρουάριο του 2018 στη συριακή επαρχία Ντέιρ Εζ-Ζορ. Οι εισαγγελείς επικαλέστηκαν την ερευνητική ομάδα ανοικτού κώδικα InformNapalm.
Ένας άλλος άνδρας, ο Αλεξάντερ Αλεξάντροβιτς Στουπνίτσκι, 32 ετών, με καταγωγή από την Όρσα της Λευκορωσίας, ταυτοποιήθηκε ως ο σύνδεσμος της διμοιρίας εφόδου του 1ου λόχου αναγνώρισης και εφόδου της ομάδας Wagner.
Ο τρίτος άνδρας που ταυτοποιήθηκε ως μέλος της Wagner, ο Σεργκέι Σεγκέεβιτς Σαζόνοφ, 33 ετών, γεννήθηκε στο Καλίνιγκραντ και φέρεται να είναι ο οδηγός του οχήματος διοίκησης της ομάδας Wagner.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ10 ώρες ago
Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Τροχαίο ατύχημα επί της Πολυμέρη τα ξημερώματα