Connect with us

OIKONOMIA

Τσακλόγλου: «Η υγεία του ασφαλιστικού εξαρτάται από την υγεία της οικονομίας»

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τις αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση και τις πιθανές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στο ασφαλιστικό σύστημα ανέλυσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σε συνέντευξή του στο euro2day, ο κ. Τσακλόγλου υποστήριξε ότι αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τελειώσει σύντομα, η ελληνική οικονομία θα πάει καλύτερα και κατά συνέπεια το ασφαλιστικό δεν θα επηρεαστεί μακροπρόθεσμα από τις συνέπειες στην ανάπτυξη.

«Το εγχείρημα της δημιουργίας ενός νέου θεσμού Κοινωνικής Ασφάλισης εκ του μηδενός είναι μία πολύπλοκη και σύνθετη διαδικασία, που απαιτεί συντονισμό ανθρώπων, οργανισμών και πληροφοριακών συστημάτων που εφαρμόζουν ασφαλιστικούς κανόνες. Από την ημέρα ίδρυσης του ΤΕΚΑ, οι ρυθμοί εργασίας τόσο στο Υπουργείο Εργασίας όσο και στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του υπήρξαν εξαιρετικά εντατικοί καθώς έπρεπε να γίνουν πολλές ενέργειες σε ελάχιστο χρόνο» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας.

Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι το νέο επικουρικό δεν θα επηρεαστεί, καθώς οι σωρευμένες εισφορές του ΤΕΚΑ είναι ακόμα, εκ των πραγμάτων, πάρα πολύ χαμηλές και κατά συνέπεια οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία αμελητέες.

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί μια ιστορική τομή στη γεωπολιτική ισορροπία της Ευρώπης και της Δύσης συνολικά, με απροσδιόριστες ακόμη επιπτώσεις στην παγκόσμια ασφάλεια και, φυσικά, στην παγκόσμια οικονομία» τόνισε ο υφυπουργός, συμπληρώνοντας: «Σε αυτή τη συγκυρία, η οποία ήταν ήδη εύθραυστη λόγω της ανάκαμψης από την άλλη εξωγενή κρίση -δηλαδή αυτή της πανδημίας- πλήττεται τόσο το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών όσο και οι επιχειρήσεις λόγω της εισαγόμενης ενεργειακής ακρίβειας. Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση επιχειρούν να απορροφήσουν μέρος του αυξημένου ενεργειακού κόστους, με στόχευση στις πλέον ευάλωτες ομάδες, παρά την υφιστάμενη υψηλή αναλογία δημόσιου χρέους προς ΑΕΠ».

«Η υγεία του ασφαλιστικού συστήματος εξαρτάται από την υγεία της οικονομίας και αντίστροφα. Οι επιπτώσεις του πολέμου -εφόσον αυτός οδηγεί σε χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης- είναι σίγουρα αρνητικές για την οικονομία και για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Ωστόσο τα μέτρα στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας κατάφεραν να θωρακίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον κόσμο της εργασίας και κατά συνέπεια το ασφαλιστικό σύστημα. Η ανεργία μειώνεται με γρήγορους ρυθμούς και βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ποσοστά που είχαμε να δούμε πάνω από μια δεκαετία» πρόσθεσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο κ. Τσακλόγλου ανέφερε ότι ότι μέσα στο 2022 θα ενταχθούν στο ΤΕΚΑ 50.000 – 60.000 νέα μέλη, τα οποία θα αυξάνονται με τα έτη. «Μέσα στο 2022 υπολογίζουμε ότι θα ενταχθούν στο ΤΕΚΑ γύρω στις 50.000-60.000 νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας με υποχρέωση επικουρικής ασφάλισης. Το 2023 αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά, διότι, πέραν των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασία στο 2023, θα ενταχθούν προαιρετικά στο ΤΕΚΑ και ασφαλισμένοι κάτω των 35 ετών που είτε είναι τώρα ασφαλισμένοι στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ είτε δεν έχουν υποχρέωση επικουρικής ασφάλισης» υποστήριξε ο κ. Τσακλόγλου.

Επίσης, ο κ. Τσακλόγλου αναφέρθηκε και στις εκκρεμείς συντάξεις, αλλά και την προσπάθεια της κυβέρνησης για τον περιορισμό τους.

«Δυόμισι χρόνια τώρα καταβάλλουμε μια ασταμάτητη προσπάθεια για την απομείωση του αριθμού των εκκρεμών συντάξεων. Οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της αλλαγής που έχει συντελεστεί. Από 123.000 αποφάσεις για κύριες συντάξεις το 2019, φτάσαμε στις 224.000 αποφάσεις το 2021. Αύξηση 83%. Αυτό είναι ρεκόρ στην έκδοση συντάξεων όλων των εποχών. Επιπλέον, έχουν μειωθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα οι προ του 2020 εκκρεμείς συντάξεις, εκτός των διεθνών» ανέφερε.

«Οι χρόνοι απονομής εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους πολίτες. Με την πρόσφατη ψήφιση του νόμου του υπουργείου Εργασίας «Δουλειές ξανά», προχωρούμε σε μια ακόμα πιο τολμηρή ρύθμιση με δύο σκέλη: τις «fast track» συντάξεις, που αλλάζουν τον τρόπο απονομής συντάξεων για τις νέες αιτήσεις και τις «συντάξεις εμπιστοσύνης», που αφορούν στις εκκρεμείς αιτήσεις» συμπλήρωσε και εξήγησε πως για τις νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης αυτό σημαίνει ότι ο e-ΕΦΚΑ θα έχει στη διάθεσή του τρεις μήνες περιθώριο για να ολοκληρώσει τον έλεγχο προκειμένου να εκδώσει την απόφαση συνταξιοδότησης. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό εντός αυτού του χρονικού διαστήματος, τότε η απόφαση θα πρέπει να εκδοθεί μόνο βάσει των στοιχείων που μπορούν να αντληθούν από το σύστημα ΑΤΛΑΣ και από τα στοιχεία που μπορεί να προσκομίσει ο ίδιος ο ασφαλισμένος.

«Στην ίδια λογική κινείται και η έκδοση των εκκρεμών συντάξεων. Για τους ασφαλισμένους που είναι ήδη σε αναμονή, η σύνταξη θα εκδίδεται με βάση τη δήλωση του ασφαλισμένου για το ασφαλιστικό του ιστορικό, χωρίς περαιτέρω έλεγχο σε αυτό το στάδιο. Φυσικά, και στις δύο περιπτώσεις, οι πολίτες θα λαμβάνουν άμεσα τη σύνταξή τους και ο e-ΕΦΚΑ θα προβαίνει στον έλεγχο της πλήρωσης των προϋποθέσεων σε δεύτερο χρόνο. Η πρόοδος στην απομείωση είναι σημαντική και τα όπλα που ρίχνουμε στη μάχη είναι όλο και πιο αποτελεσματικά. Πλήρως ικανοποιημένοι θα είμαστε μόνο όταν ο χρόνος απονομής σύνταξης μειωθεί σε τέτοιο επίπεδο, που δεν θα αποτελεί είδηση η έκδοσή της» κατέληξε.

Παράλληλα, ο κ. Τσακλόγλου αναφέρθηκε και στο δεύτερο πυλώνα ασφάλισης, τα Επαγγελματικά Ταμεία, που αναμένεται να είναι η επόμενη μεγάλη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση αναγνωρίζει τη σημασία και τον κρίσιμο οικονομικό και κοινωνικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο δεύτερος πυλώνας ασφάλισης, τόσο για την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης του εισοδήματος των συνταξιούχων όσο και για την αύξηση των αποταμιεύσεων που χρηματοδοτούν επενδύσεις προς όφελος της ελληνικής οικονομίας συνολικά. Γι’ αυτό τον λόγο, το Υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο, που θα προωθήσει την ανάπτυξη του θεσμού της Επαγγελματικής Ασφάλισης, με βάση τις αρχές της καλής διακυβέρνησης, της διαφάνειας και της αποτελεσματικής εποπτείας των επαγγελματικών ταμείων» τόνισε.

«Η ανάπτυξη ενός τόσο σημαντικού θεσμού πρέπει να στηρίζεται σε αρχές, κανόνες, δεσμούς εμπιστοσύνης και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους, και όχι σε εφήμερα φορολογικά κίνητρα. Σε όλο τον δυτικό κόσμο, ο κανόνας είναι ότι τα Επαγγελματικά Ταμεία προσφέρουν κυρίως συμπληρωματικό μηνιαίο εισόδημα -δηλαδή, σύνταξη. Στην Ελλάδα, ο σχεδόν καθολικός κανόνας είναι η παροχή αποκλειστικά και μόνο εφάπαξ και μάλιστα αφορολόγητου. Αυτό αντίκειται στην οικονομική λογική τόσο από την άποψη της επιθυμητής διαφοροποίησης συντάξεων και εφάπαξ όσο και από την άποψη της ευημερίας του πληθυσμού συνολικά» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπογράμμισε ότι η ενοποίηση κανόνων στο συνταξιοδοτικό σύστημα αποτελεί προτεραιότητα για την παρούσα κυβέρνηση.

«Ως προς το δικαίωμα της πρόωρης συνταξιοδότησης στο Δημόσιο με μειωμένη παροχή -που αφορά όσους είχαν συμπληρώσει εικοσιπενταετία κατά την περίοδο 2010-2012-, θέλω να επισημάνω ότι δεν πρόκειται να αλλάξουμε τους κανόνες αυθαίρετα και εν θερμώ» εξήγησε, τονίζοντας ότι έχει γίνει σχετικό ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους» συμπλήρωσε, εξηγώντας ωστόσο ότι «ανεξαρτήτως της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, δεν πρόκειται να αφήσουμε μετέωρους όσους έχουν κάνει ή πρόκειται να κάνουν αίτηση συνταξιοδότησης».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Η κυβέρνηση στερείται μιας ολιστικής προσέγγισης και πολιτικής για την επιχειρηματικότητα, τις ΜμΕ και την οικονομία»

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

«Η αυθαιρεσία, οι πελατειακές σχέσεις, η έλλειψη σχέσεων εμπιστοσύνης και ένας ολιστικός τρόπος αντιμετώπισης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας είναι τα προβλήματα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και όχι «το μέγεθος των επιχειρήσεων στην Ελλάδα που υποστηρίζει η κυβέρνηση».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου για τα «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών», ανέφερε πως το βασικό αίτιο για το γεγονός ότι έχουμε πολύ μικρές επιχειρήσεις σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, είναι η διαχρονική ύπαρξη  αυθαιρεσίας Δηλαδή, ενός πλαισίου όπου δεν υπήρχαν κανόνες και σχέσεις εμπιστοσύνης εσκεμμένα, προκειμένου να υπάρχει η ανάγκη των πελατειακών σχέσεων. Αυτά συνετέλεσαν ώστε να είναι πολύ δύσκολο οι επιχειρήσεις να μεγαλώσουν».

Παρατήρησε πως, στην εποχή του νεοφιλελευθερισμού, το κλειδί, μακροπρόθεσμα, στην ευημερία δεν είναι η παραγωγικότητα, όπως ήταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια, καθώς τώρα μπορεί να αυξάνεται η παραγωγικότητα, αλλά δεν αυξάνονται οι μισθοί. Τόνισε πως δεν προκύπτει ότι ο ανταγωνισμός είναι το «κλειδί» για την ευημερία, ούτε καν από τη νεοκλασική θεωρία των οικονομικών.

Ο ανταγωνισμός, σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος, είναι ένα ιδεολογικό κατασκεύασμα, το οποίο προσπαθεί να πείσει ότι πρέπει να συγκρατούμε, να μειώνουμε τους μισθούς. Η  παραγωγικότητα όμως αυξάνεται από την τεχνολογία, την οργάνωση της παραγωγής και μια σειρά από ποιοτικά στοιχεία. «Δυστυχώς, όμως, έχουμε μια κυβέρνηση που αυτό δεν το έχει καταλάβει, καθώς δεν έχει καταλάβει τη σύγχρονη οικονομική σκέψη», όπως είπε.

Το νομοσχέδιο, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί τη μεγέθυνση «μέσω φορολογικών κινήτρων, που θα μπορούσε να ήταν ένα μέρος μιας γενικότερης όμως στρατηγικής, όπου θα υπάρχει η κλαδική διάσταση, η περιφερειακή διάσταση, η προστασία των θέσεων εργασίας. Με μια άλλη διάσταση για την συνεταιριστική οικονομία. Τη βοήθεια των επιχειρήσεων για το πώς μπορούν να κάνουν ένα business plan».

«Η κυβέρνηση, όμως, τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, «έδειξε τις διαθέσεις της και με τον πτωχευτικό νόμο, που ο στόχος της ήταν η ρευστοποίηση».

«Ο σχεδιασμός είναι ξένη λέξη για εσάς», σημείωσε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα. Και προσέθεσε: «Δεν έχετε προτεραιότητες, γιατί δεν σας ενδιαφέρει να έχετε ένα σχέδιο για την ελληνική οικονομία, γιατί θεωρείτε ότι η ελληνική οικονομία θα αποφασιστεί, όχι από έναν σχεδιασμό με όλη την κοινωνία, με όλους τους φορείς, τα κινήματα και τη γνώση που υπάρχει διάσπαρτη στην οικονομία, αλλά θα είναι το αποτέλεσμα από χιλιάδες ατομικές αποφάσεις. Θα έπρεπε να έχετε ένα ολιστικό σχέδιο, αλλά το μεγάλο πρόβλημά σας είναι η  έλλειψη μιας ολιστικής σκέψης, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Τράπεζα της Αγγλίας: Η πράσινη μετάβαση θα κοστίσει δισεκατομμύρια σε τράπεζες και ασφαλιστικές

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τεράστια θα είναι η οικονομική επιβάρυνση της κλιματικής μετάβασης για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, τις τράπεζες αλλά και τις ασφαλιστικές εταιρείες, τόνισε η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), σαν αποτέλεσμα των στοιχείων που προέκυψαν από τα πρώτα stress tests που επικεντρώνονταν στοχευμένα στις επιπτώσεις από την απεξάρτηση της οικονομίας από τα ορυκτά καύσιμα και την στροφή της σε καθαρότερες μορφές ενέργειας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συγκεκριμένα υποστήριξε πως οι συνδεόμενες με την κλιματική αλλαγή και την πράσινη μετάβαση απώλειες μπορεί να κυμανθούν στα 209 έως και στα 334 δισ. στερλίνες μέσα στις επόμενες τρεις δεκαετίες, αναλόγως και με το πόσο γρήγορα θα δράσει η κυβέρνηση για την στροφή της οικονομίας σε πολιτικές μηδενικών ρύπων.

Κατά την βρετανική κεντρική τράπεζα, το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι αρκετά ισχυρό για να απορροφήσει τις ζημιές αυτές, αν και στην περίπτωση του πιο δυσμενούς σεναρίου κάποιες από τις απώλειες θα επιβαρύνουν τελικά τους καταναλωτές.

Σημαντικές απώλειες

«Η κλιματική αλλαγή αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε απώλειες για τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες, ακόμη και στο σενάριο βάσει του οποίου οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα αναλάβουν ριζική και έγκαιρη δράση» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Σαμ Γουντς, επικεφαλής της Prudential Regulation Authority (που εποπτεύει τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες) της Τράπεζας της Αγγλίας.

Τα αποτελέσματα των stress tests έχουν σαν στόχο επίσης να ενθαρρύνουν τους κυβερνώντες να καταστήσουν πιο σαφείς και τους κανονισμούς που θα οδηγήσουν την οικονομία προς την κατεύθυνση του μηδενικού αποτυπώματος, κάτι που απαιτεί μια ριζική μεταστροφή των επενδύσεων από ρυπογόνες εταιρείες σε λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ή και πυρηνικής ενέργειας.

Το πόρισμα της Τράπεζας της Αγγλίας επισημαίνει πως οι απώλειες για το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα είναι πολύ χαμηλότερες, εάν η μετάβαση στην πράσινη οικονομία γίνει πιο οργανωμένα και με ένα σαφέστερο θεσμικό πλαίσιο.

Η BoE απέφυγε να ανακοινώσει τα στοιχεία που αφορούσαν μεμονωμένα τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες. Στόχος, εξάλλου, της άσκησης ήταν να εντοπιστούν και να διορθωθούν τα κενά.

Πάντως, σύμφωνα με τον οίκο αξιολογήσεων της Fitch Ratings, τα πράσινα βρετανικά stress tests ήταν από τα πιο σκληρά παγκοσμίως, θέτοντας πολύ απαιτητικά στάνταρ, σε σχέση για παράδεγειγμα με αυτά που διεξήγαγε πέρυσι η Γαλλία.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
OIKONOMIA5 λεπτά ago

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Η κυβέρνηση στερείται μιας ολιστικής προσέγγισης και πολιτικής για την επιχειρηματικότητα, τις ΜμΕ και την οικονομία»

ΚΟΣΜΟΣ6 λεπτά ago

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία λέει το 82% των κατοίκων

VIDEO15 λεπτά ago

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στο Συμβαίνει Τώρα με την Βάσω Σαμακοβλή 24/05/2022

ΕΛΛΑΔΑ17 λεπτά ago

Χρήστος Συριώτης: «Η πρώτη μου σκέψη ήταν να δώσω τέλος στη ζωή μου»

OIKONOMIA24 λεπτά ago

Τράπεζα της Αγγλίας: Η πράσινη μετάβαση θα κοστίσει δισεκατομμύρια σε τράπεζες και ασφαλιστικές

ΚΟΣΜΟΣ25 λεπτά ago

ΠΟΥ: Για δεύτερη πενταετή θητεία στο τιμόνι του Οργανισμού ο Τέντρος Γκεμπρεγέσους

VIDEO34 λεπτά ago

Τι λένε οι δάσκαλοι για τις καταγγελίες γονέα για τραυματισμό του παιδιού της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ35 λεπτά ago

Παναγιωτόπουλος: Δεν αποδυναμώνεται η Ελλάδα από την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία

ΕΛΛΑΔΑ36 λεπτά ago

Αλεξανδρούπολη: Οχιά έκοβε βόλτες στο κέντρο της πόλης

ΘΕΣΣΑΛΙΑ42 λεπτά ago

Ακόμη ένας δωρεάν χώρος στάθμευσης στα Τρίκαλα

ληστεία
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

ηλικιωμένος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

Δημοφιλή