Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβούσογλου κατά ΝΑΤΟ: Πού ήσασταν όταν η Ελλάδα εμπόδιζε την ένταξη της «Μακεδονίας»;

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Επίθεση στο ΝΑΤΟ με αναφορές στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μιλώντας για τα αιτήματα ένταξης στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας, όπως μεταδίδει το Anadolu, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών έφερε για ακόμη μια φορά ως επιχείρημα την αρνητική στάση της Ελλάδας όσον αφορά στη Βόρεια Μακεδονία.

«Εμείς δεν λέμε όπως κάποιες χώρες, σαν την Ελλάδα στη «Μακεδονία», να αλλάξουν το όνομά τους. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι για ένα έθνος να αλλάξει το όνομά του, ξέρετε; Όταν η Ελλάδα είχε αυτή την κακομαθημένη συμπεριφορά για 12 χρόνια και εμπόδιζε την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, που ήσασταν;» διερωτήθηκε.

Πρόκειται για έναν ισχυρισμό που προβάλλει συνεχώς η Αγκυρα το τελευταίο διάστημα.

Πρόσφατα, το «δεξί χέρι» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, χρησιμοποίησε την Ελλάδα σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την άρνηση της Αγκυρας να ενταχθούν Σουηδία και Νορβηγία στο ΝΑΤΟ.

«Η Ελλάδα ασκούσε βέτο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας επί 11 χρόνια. Η Μακεδονία έπρεπε να αλλάξει το όνομα της χώρας. Μετά την ολοκλήρωση κάποιων βημάτων, η Ελλάδα είπε «ναι» στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Το να είσαι μέλος της συμμαχίας είναι ένα σημαντικό βήμα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Σουηδία και η Φινλανδία να εγκαταλείψουν αυτή την πολιτική. Θα επανεξετάσουν κανόνες ασφαλείας και θα ψηφίσουν νέους νόμους. Όσο πιο γρήγορα κάνουν βήματα, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η διαδικασία. Θα το δούμε μαζί τις επόμενες μέρες» είχε πει χαρακτηριστικά ο Καλίν.

Πώς το τουρκικό παζάρι μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ

Η στρατηγική της Άγκυρας να καθυστερήσει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ προκειμένου να αποσπάσει παραχωρήσεις από το Ελσίνκι και τη Στοκχόλμη, πάντως, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο συμφωνίες για εξοπλιστικά και πακέτα βοήθειας για την Τουρκία από κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ.

Ο τούρκος πρόεδρος έχει απειλήσει να ασκήσει βέτο στις προσπάθειες της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, αποσκοπώντας σε μια νίκη σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής την οποία θα μπορέσει να παρουσιάσει στους τούρκους ψηφοφόρους που είναι ολοένα και πιο δύσπιστοι ως προς την κυβέρνησή του.

Για τον σκοπό αυτόν, ο Ερντογάν έχει φέρει αντίρρηση στην ένταξη των δύο Σκανδιναβικών χωρών στη διατλαντική συμμαχία, λόγω της υποστήριξης που παρέχουν σε κουρδικές αυτονομιστικές οργανώσεις και επειδή έχουν απαγορεύσει τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία για λόγους που έχουν να κάνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Ερντογάν έχει πει πως δεν μπορεί να αποδεχθεί νέα μέλη στου ΝΑΤΟ που να υποστηρίζουν πολιτικές που έχει χαρακτηρίσει ως αντιτουρκικές, παρά το ότι η Φινλανδία και η Σουηδία έχουν και οι δύο απαγορεύσει την πιο μαχητική κουρδική οργάνωση, το PKK, από το να δραστηριοποιείται στο έδαφός τους.

Η Τουρκία θα αποτρέψει την ταχεία ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη συμμαχία του ΝΑΤΟ καθώς η Άγκυρα επιδιώκει παραχωρήσεις από αυτές τις χώρες. Στις 18 Μαΐου η Τουρκία εμπόδισε την ταχεία ψηφοφορία για να επιτραπεί η επίσημη έναρξη της διαδικασίας ένταξης και φέρεται έτοιμη να συνεχίσει να εμποδίζει τη διαδικασία, καθώς περιμένει παραχωρήσεις από τη Στοκχόλμη και το Ελσίνκι. Αν και η καθυστέρηση αυτή δεν άρεσε στα άλλα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, ωστόσο ούτε η Σουηδία ούτε η Φινλανδία απειλούνται άμεσα από ρωσική στρατιωτική επιθετικότητα, γεγονός που δίνει στην Τουρκία κάποιον χρόνο για να καθυστερήσει τη διαδικασία, ενώ θα διαπραγματεύεται με τις δύο χώρες. Μέχρι τώρα, κανένα μέλος του ΝΑΤΟ δεν έχει υπαινιχθεί την πιθανότητα τιμωρητικών μέτρων κατά της Τουρκίας, προτιμώντας να επικεντρωθούν σε μια διπλωματική λύση για να διατηρηθεί η συνοχή της συμμαχίας στον καινούριο της σκοπό λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Σουηδία θα δυσκολευτεί να αποδεχθεί τις απαιτήσεις της Τουρκίας, εν μέρει επειδή στη σουηδική κυβέρνηση συμπεριλαμβάνονται βουλευτές κουρδικής καταγωγής. Η Σουηδία έχει επίσης μαλακώσει τη στάση της έναντι του PKK, μετά από έρευνα του 2020 που «καθάρισε» την οργάνωση από την εμπλοκή στη δολοφονία το 1986 του πρώην πρωθυπουργού της Σουηδίας Olaf Palme.

Πολύ λιγότεροι είναι οι Κούρδοι που θεωρούν τη Φινλανδία πατρίδα τους, όμως η μακροχρόνια δέσμευση του Ελσίνκι στα ανθρώπινα δικαιώματα διαμορφώνει τις πολιτικές της χώρας σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές όπλων, περιπλέκοντας τον τερματισμό της απαγόρευσης εξαγωγής όπλων στην Τουρκία, εν μέσω των αμφιλεγόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων της Άγκυρας κατά Κούρδων στο Ιράκ, στη Συρία και στην Τουρκία.

Η Τουρκία είναι απίθανο να μπλοκάρει μόνιμα την ένταξη των δυο χωρών στο ΝΑΤΟ, δεδομένων των σημαντικών αντιδράσεων που θα υφίστατο η Άγκυρα από την υπόλοιπη συμμαχία. Ο ρόλος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ είναι ήδη αμφιλεγόμενος για ορισμένες χώρες-μέλη. Η Τουρκία έχει φτάσει στο παρελθόν κοντά στον πόλεμο με το άλλο μέλος του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα, για συνεχιζόμενες χωρικές διεκδικήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Αν η Τουρκία μπλοκάρει μόνιμα την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη συμμαχία, τότε χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία θα μπορούσαν να αντιδράσουν με τιμωρητικά μέτρα όπως κυρώσεις, μειωμένους αμυντικούς δεσμούς και ερωτήματα αναφορικά με τη θέση της Άγκυρας στη συμμαχία. Αυτού του είδους η αντίδραση θα αποσταθεροποιούσε την ήδη εύθραυστη οικονομία της Τουρκίας και θα υπονόμευε την τρέχουσα εξωτερική πολιτική του Erdogan για «άνοιγμα» σε πρώην αντιπάλους για να ενισχύσει τους εμπορικούς δεσμούς και να αντισταθμίσει μέρος των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό.

Θα μπορούσε επίσης να την εκμεταλλευτεί η τουρκική αντιπολίτευση και να τη χρησιμοποιήσει για να ενισχύσει τη δημόσια αντίληψη πως ο Erdogan είναι απρόβλεπτος και αναποτελεσματικός.

Το ΝΑΤΟ δεν έχει ποτέ αποβάλει κάποιο μέλος του, ενώ η διαδικασία δεν διευκρινίζεται στην ιδρυτική χάρτα της συμμαχίας.

Ακόμα και μια καθυστερημένη διαδικασία ένταξης θα σκλήραινε το αντιτουρκικό αίσθημα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, καθυστερώντας ή διαταράσσοντας συμφωνίες για βοήθεια και τα όπλα. Καθώς η Τουρκία «τραβάει» τη διαδικασία, ορισμένοι -συμπεριλαμβανομένων των επικριτών της Τουρκίας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ- θα θελήσουν να πιέσουν την Άγκυρα να αποσύρει το βέτο της. Το Κογκρέσο μπορεί να μπει στον πειρασμό να μπλοκάρει αμερικανικές συμφωνίες όπλων όπως η δυνητική πώληση των F-16 στην Τουρκία· μπορεί επίσης να εφαρμόσει νέα τιμωρητικά μέτρα κατά της Τουρκίας, όπως κυρώσεις για το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι πολιτικοί της ΕΕ θα μπορούσαν να θέσουν ερωτήματα για τα 6 δισ. ευρώ ετησίως που στέλνει το μπλοκ στην Τουρκία για να στηρίξει τα 4 εκατ. πρόσφυγες που ζουν στη χώρα και τα δισεκατομμύρια ευρώ που παίρνει από τον προϋπολογισμό της ΕΕ ως υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα. Εν τω μεταξύ, οι ακτιβιστές μπορεί να απευθύνουν κάλεσμα για μποϊκοτάζ τουρκικών προϊόντων σε όλη την Ευρώπη.

Η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας τελεί ήδη υπό καθεστώς κυρώσεων στο πλαίσιο της CAATSA, που τέθηκε σε ισχύ όταν η Τουρκία παρέλαβε το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 το 2020. Το Κογκρέσο εξακολουθεί επίσης να επικρίνει την άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, και ορισμένα μέλη του Κογκρέσου θεωρούν ότι η Άγκυρα υπονομεύει την αντιτρομοκρατική στρατηγική των ΗΠΑ στη Συρία, βάζοντας στο στόχαστρο το YPG.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις στην ενεργειακή βιομηχανία της Τουρκίας ως αντίδραση στις επιθετικές έρευνες για υδρογονάνθρακες της Τουρκίας ανοικτά των ακτών της Κύπρου, που η ΕΕ θεώρησε ως παραβίαση της κυπριακής κυριαρχίας. Οι κυρώσεις είχαν μικρή μόνο επίπτωση στη γενικότερη οικονομία της Τουρκίας και δεν τη σταμάτησαν από το να κάνει έρευνες στα διαφιλονικούμενα ύδατα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί επίσης να ανησυχεί για την αυταρχική στροφή της κυβέρνησης Erdogan, αν και ακόμα δεν έχει επιβάλει κυρώσεις για το ζήτημα αυτό.

Περισσότερα σε λίγο…

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θεωρείτε αδιάφορο κ. Τσίπρα ότι δύο υπουργοί σας καταλήγουν στο ειδικό δικαστήριο;

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα για τη Novartis που χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό αμετανόητο και τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη μετά την τα όσα αναφέρει η απόφαση για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου, απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτοντας στον κ. Τσίπρα το ερώτημα αν είναι αδιάφορο το γεγονός ότι δύο υπουργοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγουν στο ειδικό δικαστήριο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αθώος αλλά και υπόδικος

«Πράγματι μέχρι να καταδικαστεί κάποιος είναι αθώος, αλλά ταυτόχρονα ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι υπόδικος» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Θεωρείτε αδιάφορο κ. Τσίπρα ότι δυο υπουργοί σας καταλήγουν στο ειδικό δικαστήριο;».

Διαβάστε επίσης Μητσοτάκης: Με την ψηφιακή κάρτα ισχύει ο «νόμος του εργάτη» – Η ανεργία μειώθηκε με κεντροδεξιά κυβέρνηση

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε την αλά καρτ στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Δικαιοσύνης και διερωτήθηκε αν «τώρα είναι καλή η δικαιοσύνη αλλά ήταν κακή όταν τον παρέπεμπε;». Ο πρωθυπουργός επέμεινε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να ελέγξει τους «αρμούς της εξουσίας» και να «κυνηγήσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους κ. Τσίπρα γι’ αυτό επιλέξατε τον κ. Παπαγγελόπουλο».

«Οι δικαστές αποφάσισαν, αλλά προσέξτε γιατί η ιστορία γράφει ότι οι δύο υπουργοί σας (οι κ.κ. Παπαγγελόπουλος και Παππάς) παραπέμπονται στη δικαιοσύνη». Η παραπομπή από μόνη της είναι μια μεγάλη κηλίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός απάντησε επίσης στον κ. Τσίπρα για την κριτική του στα περί ελευθερίας του τύπου και υποστήριξε ότι δεν είναι σοβαρές οι έρευνες που επικαλείται η αξιωματική αντίπολιτευση τονίζοντας ότι κριτής γι’ αυτά τα θέματα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία δεν τα έχει αναδείξει ως προβλήματα για την Ελλάδα.

Παράγοντας αστάθειας η απλή αναλογική

Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας ότι τη δήλωση για εκλογές στο τέλος της τετραετίας τόνισε ότι παρά τις φήμες χρέος μου είναι να υπηρετώ την σταθερότητα και πρόσθεσε ότι «παράγοντας αστάθειας κ. Τσίπρα είναι η απλή αναλογική. Αυτή νομοθετήσατε».

«Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ ο τοπος χρειάζεται σταθερότηατα. Από κυβερνήσεις που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της Βουλής. Η πηγή αστάθειας που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η απλή αναλογική. Όταν γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας θα αδρανοποιηθεί αυτή η βόμβα. Και στις δεύτερες εκλογές θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση για την αυτοδύναμη Ελλάδα» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για την ακρίβεια

Σε ότι αφορά την ακρίβεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «κινούμαστε στα όρια των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων. Αν είχαμε ακούσει τον κ. Τσίπρα θα είχαμε μοιράσει τα χρήματα από την πρώτη στιγμή και δεν θα είχαμε φράγκο τώρα» λέγοντας ότι όπως και στην πανδημία έτσι και με την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό η κυβέρνηση κινείται αξιοποιώντας τις δημοσιονομικές εφεδρείες αλλά «δεν πρόκειται να οδηγήσουμε τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό».

Όποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις για να απορροφήσουμε πλήρως τις επιπτώσεις στο διαθέσιμο εισόδημα από τον πληθωρισμό, απευθύομαι στους πολίτες, σας λέει ψέματα». είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Παπανδρέου: Πήρε το όνομά του αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μια από τις πιο σημαντικές αίθουσες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο πήρε το όνομα «Ανδρέας Παπανδρέου».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η τελετή ονομασίας έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, μετά από πρωτοβουλία που είχε αναλάβει ο ίδιος για να τιμήσει τον πρώην πρωθυπουργό και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης: Όταν Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν δύο φορές στα πρόθυρα πολέμου – Καταλυτικός ο ρόλος του Ανδρέα Παπανδρέου

Ο ευρωβουλευτής και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε την ιδέα, την οποία και προώθησε στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, οι οποίοι κατέληξαν θετικά πριν από μερικούς μήνες.

Στην τελετή εγκαινίων του Αμφιθεάτρου, με το όνομα «Ανδρέας Παπανδρέου», ήταν σε περίοπτη θέση η φωτογραφία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ενώ λίγους μήνες μετά θα τοποθετηθεί και προτομή του μέσα στην αίθουσα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκη, που τιμά με αυτόν τον τρόπο τον ιδρυτή του κόμματος, του οποίου τώρα ο ίδιος ηγείται, μίλησε για το έργο και την παρακαταθήκη που άφησε στην Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά και για την Ευρώπη που οραματιζόταν.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα βίντεο με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως την «Κίνηση των 6 για την Ειρήνη», που είχε δημιουργηθεί με δική του πρωτοβουλία και με την συμμετοχή του Ούλαφ Πάλμε, πρώην πρωθυπουργού της Σουηδίας που δολοφονήθηκε, της προέδρου της Ινδίας, Ίντιρας Γκάντι, του Ισπανού πρωθυπουργού Φελίπε Γκονζάλες και άλλων διεθνών πολιτικών προσωπικοτήτων.

Στην εκδήλωση μίλησαν η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, καθώς και εκπρόσωποι σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, αλλά και ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου.

Ανδρουλάκης: «Αγωνίστηκε για την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική συμφιλίωση»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας για τον Ανδρέα Παπανδρέου, σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σήμερα, τιμούμε μια πολύ μεγάλη και σπουδαία πολιτική προσωπικότητα, τον Ανδρέα Παπανδρέου, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτική ιστορία.

Με τους αγώνες του για την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική συμφιλίωση.

Σφράγισε με την παρουσία του τα χρόνια της μεταπολίτευσης, την πιο μακρά περίοδο σταθερότητας και ευημερίας του ελληνικού λαού.

Δεν δίστασε να αφήσει πίσω του το παλιό πολιτικό κατεστημένο της εποχής του και να ιδρύσει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα ένα Κίνημα λαογέννητο και πατριωτικό, που ήθελε να εκφράσει τις αγωνίες ενός πληγωμένου λαού, μετά τη βάρβαρη και τραγική εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, διατηρτώντας την ιστορική συνέχεια της Δημοκρατικής Παράταξης στην Ελλάδα, από τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Ελευθέριο Βενιζέλο».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή