ΚΟΣΜΟΣ
Τσερνίγκοφ: Δεκάδες τραυματίες έχουν εγκλωβιστεί στην πόλη – Ανάμεσά τους τρία παιδιά


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το Τσερνίγκοφ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, είναι ουσιαστικά περικυκλωμένο δηλώνουν οι τοπικές αρχές
Ο δήμαρχος της πόλης Τσερνίγκοφ στη βόρεια Ουκρανία είπε ότι 44 βαριά τραυματισμένοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και τρία παιδιά, δεν μπορούν να μεταφερθούν σε ασφαλέστερες περιοχές για θεραπεία καθώς η πόλη έχει αποκοπεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Αδύνατο να απομακρυνθούν κάτοικοι
Η πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, είναι ουσιαστικά περικυκλωμένη, δήλωσαν τοπικές αρχές και προειδοποίησαν ότι έχει καταστεί αδύνατο να απομακρυνθούν οι άμαχοι ή να φθάσει στην πόλη ανθρωπιστική βοήθεια καθώς μια γέφυρα, η οποία συνδέει την πόλη με την πρωτεύουσα της Ουκρανίας προς τον νότο έχει καταστραφεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.
Children among 44 severely wounded people trapped in Ukraine’s Chernihiv city, mayor says https://t.co/GIw7m4z0Wo pic.twitter.com/xoE8oXfQy8
— Reuters (@Reuters) March 26, 2022
Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι στην πόλη παραμένουν έως και 130.000 άνθρωποι χωρίς ρεύμα, θέρμανση ή προμήθειες πόσιμου νερού και ότι η πόλη βρίσκεται υπό σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από τον πόλεμο ο πληθυσμός της πόλης ήταν περίπου 290.000 κάτοικοι.
Γράψτε το σχόλιό σας

https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισόβια στον Ρώσο στρατιώτη που δικάστηκε για εγκλήματα πολέμου


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ισόβια κάθειρξη. Αυτή είναι η ποινή για Ρώσο στρατιώτη, στην πρώτη δίκη για εγκλήματα πολέμου που έγινε στο Κίεβο.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Ρώσος στρατιώτης, Βαντίμ Σισιμαρίν, ομολόγησε την ενοχή του για τη δολοφονία ενός άοπλου 62χρονου πολίτη.
Ο 21χρονος Ρδιοικητής τανκς ομολόγησε την ενοχή του σε περιφερειακό δικαστήριο του Κιέβου, ότι πυροβόλησε εναντίον ενός άοπλου άνδρα στις 28 Φεβρουαρίου, τέσσερις μόλις ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.
Τι είπε ο Ρώσος στρατιώτης
Οι εισαγγελείς της Ουκρανίας δήλωσαν ότι ο στρατιώτης ήταν μεταξύ τεσσάρων άλλων Ρώσων στρατιωτικών που πυροβόλησαν και έκλεψαν ένα ιδιόκτητο αυτοκίνητο για να διαφύγουν αφού το στράτευμά τους είχε γίνει στόχος των ουκρανικών δυνάμεων.
Ο δικηγόρος του Σισιμαρίν επεσήμανε ότι προσπαθούσε να σώσει τη ζωή του και επέρριψε την ευθύνη στους διοικητές του.
Όταν έφτασαν στην Chupakhivka, η οποία βρίσκεται περίπου 200 μίλια ανατολικά του Κιέβου, είδαν έναν άνδρα να κάνει ποδήλατο και να μιλά στο τηλέφωνό του.
Όπως είπαν, ο Σισιμαρίν έλαβε εντολή από άλλο στρατιώτη να σκοτώσει τον πολίτη για να τον αποτρέψει από το να σημάνει συναγερμό που βρίσκονταν στο χωριό.
Στη συνέχεια, σκότωσε τον άμαχο, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, αφού τον πυροβόλησε αρκετές φορές στο κεφάλι από το ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου.
«Μου διέταξαν να πυροβολήσω. Πυροβόλησα έναν. Έπεσε. Και συνεχίσαμε», ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Γαλλία: Άγνωστος γρονθοκόπησε και σκότωσε φρουρό ασφαλείας μπροστά από την πρεσβεία του Κατάρ


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός στην πρεσβεία του Κατάρ στο Παρίσι και ο ύποπτος για τον φόνο συνελήφθη μετά την πράξη του, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαιώνοντας προηγούμενα ρεπορτάζ.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μια πηγή που πρόσκειται στην έρευνα είπε ότι το άτομο που σκοτώθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ήταν φρουρός ασφαλείας και ότι δεν φαίνεται να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, περίπου στις 06:30 τοπική ώρα ο συλληφθείς εισήλθε στην πρεσβεία, στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, και είχε φιλονικία με τον φρουρό ασφαλείας τον οποίο γρονθοκόπησε με αποτέλεσμα εκείνος να χάσει τη ζωή του.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ξεκίνησε σήμερα μια έρευνα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση», ανακοίνωσε η εισαγγελία και πρόσθεσε ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν χρησιμοποιήθηκε όπλο.
«Οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του φρουρού ασφαλείας μένει να διευκρινιστούν», είπε η ίδια πηγή.
Η εφημερίδα Le Parisien έγραψε νωρίτερα σήμερα, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στους χώρους της πρεσβείας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου