Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Το ψέμα διαρκείας για την αποχώρηση του Αλέξανδρου Παπαϊωάννου

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Μέσα σε δύο ημέρες και σε δύο συνεντεύξεις του, στο Open και στο Star Κεντρικής Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας, πιάστηκε ψευδόμενος, αν και γνώριζε ότι αυτά που έλεγε δεν ήταν πραγματικά.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο λόγος για την αποχώρηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, κ. Αλέξανδρου Παπαϊωάννου, ο οποίος έγινε πρέσβης και γι’ αυτό αποχώρησε από το ΥΠΕΞ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σε δύο περιπτώσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και φίλια στον κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ΜΜΕ, «αποφάσισαν» ότι τον κ. Παπαϊωάννου τον… έδιωξαν γιατί είπε – όπως υποστήριξε ο κ. Τσίπρας – την αλήθεια για το Predator και την εξαγωγή του από την Ελλάδα.

Κι ενώ είχε δίκιο για την αποκάλυψη, ότι πράγματι όπως όλα δείχνουν κάποιοι έδωσαν έγκριση να εξαχθεί το παράνομο λογισμικό στη Μαγαδασκάρη ή όπου αλλού, για τον κ. Παπαϊωάννου αποφάσισε να εμπιστευτεί τα… trolls.

Υπενθυμίζουμε ότι με έγγραφο που αποκάλυψαν οι New York Times, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) –συγκεκριμένα, ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννης Σμυρλής– αδειοδότησε την εταιρεία Intellexa να εξαγάγει το κακόβουλο λογισμικό Predator στη Μαδαγασκάρη στις 15 Νοεμβρίου 2021.

Mέσω του εκπροσώπου Τύπου, Αλέξανδρου Παπαϊωάννου, το ελληνικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε στους New York Times ότι το ίδιο έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator σε άλλες χώρες.

Κι ενώ η απόφαση για την αποχώρηση του κ. Παπαϊωάννου από το ΥΠΕΞ είχε ληφθεί μήνες πριν, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, αποφάσισαν να συνδέσουν την απάντηση στους ΝYT (η οποία δόθηκε μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου), με την αποχώρηση του εκπροσώπου του υπουργείου. Ο οποίος, με Προεδρικό Διάταγμα από 4 Αυγούστου 2022, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 11.8.22.

Η εντολή τοποθέτησής του εκδόθηκε στις 7.9.22 με ανάληψη υπηρεσίας, η οποία ορίστηκε για το δεύτερο δεκαήμερο Δεκεμβρίου και ξεκίνησε στις 12.12.22 προκειμένου να επιδώσει τα διαπιστευτήρια πριν το τέλος του χρόνου, συγκεκριμένα στις 20.12.22.

Ολοι γνώριζαν από το καλοκαίρι ότι ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου θα έφευγε στο τέλος του χρόνου. Το αποδεικνύει άλλωστε και το έγγραφο που δημοσιεύουμε, το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως όπου υπάρχει η σχετική απόφαση.

Κι όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι έδιωξαν τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ επειδή είπε… την αλήθεια για το Predator.

Ακόμη χειρότερο γίνεται για τον κ. Τσίπρα, το γεγονός ότι για την αποχώρηση Παπαϊωάννου γνώριζε πολύ καλά ο διπλωματικός του σύμβουλος κ. Καλπαδάκης.

Πριν από μερικές ημέρες ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου έκανε αποχαιρετιστήριο πάρτι στους διαπιστευμένους συντάκτες του ΥΠΕΞ και σε άλλους γνωστούς του. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και ο κ. Καλπαδάκης.

Δεν ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι ο κ. Παπαϊωάννου δε φεύγει από το υπουργείο λόγω της δήλωσης στους NYT, αλλά διότι είχε αποφασιστεί η αναβάθμισή του από το καλοκαίρι;

Και γιατί επιμένει ο κ. Τσίπρας σε ένα fake news; Επειδή απλά υπηρετεί το αφήγημά του για τις υποκλοπές;

Για το θέμα αυτό επιλήφθηκε και η ιστοσελίδα διερεύνησης των fake news, τα γνωστά ellinika hoaxes. Συγκεκριμένα αναφέρει ως συμπέρασμα στην έρευνά του:

«Ο ισχυρισμός ότι ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου απομακρύνθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών λόγω της δήλωσής του στους New York Times δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.

Είχε εκδοθεί ήδη από 4 Αυγούστου 2022 απόφαση μετάθεσής του στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη της Ελβετίας (ΠΔ 04-08-2022, ΦΕΚ Γ΄ 1896/11-08-2022).

Ο χρόνος επικοινωνίας των New York Times με το Υπουργείο Εξωτερικών (Νοέμβριος 2022) και η επίμαχη δήλωση του Αλεξάνδρου Παπαϊωάννου (5 Δεκεμβρίου 2022) είναι μεταγενέστερα γεγονότα σε σχέση με το Προεδρικό Διάταγμα μετάθεσής του, και της από Σεπτέμβριο 2022 απόφασης περί καθορισμού χρόνου υλοποίησης της εν λόγω μετάθεσης.

Ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου είχαν εκδοθεί πράξεις έγκρισης δαπάνης για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων που σχετίζονται με τη μετάβαση και εγκατάστασή του στη νέα του υπηρεσία, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον απερχόμενο Παναγιώτη Στουρνάρα, Διπλωμάτη που υπηρετεί ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη μέχρι σήμερα».

Η οικοσκευή

Οπως αποκαλύπτεται επίσης, υπάρχουν κι άλλα έγγραφα που αποδεικνύουν τα παραπάνω.

Συγκεκριμένα, για την υπ’ αριθμ. Π7Π83β-50021/07-09-22 Απόφαση ΣΤ1 Διεύθυνσης Προσωπικού & Διοικητικής Οργάνωσης του ΥπΕξ, που βρίσκεται σε αντιστοιχία με την ανακοίνωση για ορισμό ημερομηνίας ανάληψης καθηκόντων από 7 Σεπτεμβρίου 2022. Βάσει αυτής εκδόθηκαν αποφάσεις έγκρισης δαπάνης με ΑΔΑ 6ΝΥΟΕ-0Β2 (8 Νοεμβρίου 2022 για οδοιπορικά και έξοδα εγκατάστασης του ιδίου και μελών της οικογενείας, συμπεριλαμβανομένου κόστους εισιτηρίων) και ΨΞ91Ε-ΙΓΖ (8 Νοεμβρίου 2022 για μεταφορά οικοσκευής). Νωρίτερα, στις 2 Αυγούστου 2022 είχαν εκδοθεί αποφάσεις «ανάληψης υποχρέωσης» εν όψει της σχεδιαζόμενης μετάθεσης, με ΑΔΑ 6443Ε-24Ψ και 6ΤΜ9Ε-2ΘΦ, για τις ίδιες κατηγορίες εξόδων.

Τέλος, στις 7 Δεκεμβρίου 2022 πράγματι δημοσιεύθηκε ανάρτηση στο Twitter από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, όπου αναφερόταν ο κ. Παπαϊωάννου ως «Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στη Γενεύη», δηλαδή με τα καθήκοντα που είχε οριστεί να αναλάβει.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι για τον κ. Παπαϊωάννου γνώριζαν όλοι ότι φεύγει από το ΥΠΕΞ εδώ και μήνες, κι ότι αναβαθμίζεται και πάει στη Γενεύη. Το ήξεραν και στον ΣΥΡΙΖΑ, το ήξερε σίγουρα ο κ. Καλπαδάκης.

Κι όμως, ο κ. Τσίπρας και στις δύο τελευταίες συνεντεύξεις του, επέμεινε στην «πληροφόρηση» από τα troll, αγνοώντας τα πραγματικά στοιχεία.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
LIFESTYLE32 δευτερόλεπτα ago

Ένα κόλπο για να ξαναγίνουν τα sneakers σας λευκά σαν καινούρια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 λεπτά ago

Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης νιώθει ότι βρήκε πραγματική αντιπολίτευση»

ΕΛΛΑΔΑ10 λεπτά ago

Θλίψη στη Μυτιλήνη: Αυτοκτόνησε ο 28χρονος που είχε εξαφανιστεί

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ15 λεπτά ago

Οι ενδεκάδες του τελικού! – www.ertsports.gr

OIKONOMIA19 λεπτά ago

Έλεγχοι: Φορο-σαφάρι σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 λεπτά ago

Σκιάθος : Συνάντηση στο ALKYON μεταξύ του Χρήστου Τριαντόπολου -Αρη Δερβένη και Πέτρου Καιμακάμη για τις εκλογές -Δείπνο στο Καρνάγιο -Ανταπόκριση : Γιάννης Αποστολίδης

LIFESTYLE25 λεπτά ago

Ξεκαθαρίζει τι συμβαίνει ανάμεσα σε εκείνη και τον Mente Fuerte

ΕΛΛΑΔΑ30 λεπτά ago

Σφοδρό χαλάζι στο κέντρο των Ιωαννίνων – Δείτε βίντεο

ΚΟΣΜΟΣ36 λεπτά ago

Τουρκία: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στο Αφσίν

LIFESTYLE42 λεπτά ago

Στο Ίντερνετ είμαστε όλοι έξαλλοι

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή