ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τσουκαλάς Μητσοτάκης ΔΕΘ – ertnews.gr

Σφοδρή κριτική άσκησε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ, στην Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Κώστας Τσουκαλάς, ανέφερε ότι «σημερινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού κατέδειξε πόσο αμετανόητο είναι το σύστημα εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου, που παράγει κοινωνικές ανισότητες, διαφθορά, αναξιοκρατία και ατιμωρησία». Χαρακτήρισε δε τον πρωθυπουργό «προσκολλημένο στην καρέκλα της εξουσίας και μια διακυβέρνηση βουτηγμένη στα σκάνδαλα, που επαίρονται ως η μόνη “σωστή” κυβέρνηση.»
Συνεχίζοντας, ο Κ. Τσουκαλάς, σημείωσε: Για τον κ. Μητσοτάκη, το “γαλάζιο” σκάνδαλο διασπάθισης εκατομμυρίων ευρώ στον ΟΠΕΚΕΠΕ και η διαφθορά στην εκτέλεση της σύμβασης της τηλεδιοίκησης στον σιδηρόδρομο, είναι σκάνδαλα “εντός εισαγωγικών”.
Με φοβερό θράσος, δε, εξέφρασε την… εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη, τη στιγμή που έχει εργαλειοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία και επιστράτευσε συνταγματικές ακροβασίες για να την εμποδίσει να ερευνήσει τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, που εμπλέκονται στις δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
Τον καλωσορίζουμε στην αποδοχή της πρότασης του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τις ανεξάρτητες αρχές. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να το εννοεί, με δεδομένο το παρελθόν της κυβέρνησης του με τις δολοφονίες χαρακτήρων και τις αριθμητικές αλχημείες για τον έλεγχο της σύνθεσης των ανεξάρτητων αρχών.
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την κυβερνητική αμφιθυμία για το υψηλής ενεργειακής και γεωπολιτικής σημασίας έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου. Προσπαθεί να αποφύγει το βασικό ερώτημα:
Πώς ένα έργο τόσο σοβαρό αλλά και γνωστό εδώ και χρόνια, σε όλες του τις λεπτομέρειες, άρχισε να υλοποιείται χωρίς σχέδιο και εγγυήσεις ολοκλήρωσης;
Πώς λέει σήμερα ότι η Ελλάδα δεν εμποδίζεται στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, όταν το έργο παραμένει «παγωμένο» εδώ και ένα χρόνο, μετά την αντίδραση της Τουρκίας;
Γιατί χρειάστηκε να καταδικαστούμε από το Δικαστήριο της ΕΕ για να προχωρήσουμε στον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό;
Συνεχίζει να μιλά για «ήρεμα νερά», χωρίς να αναγνωρίζει ότι η ανοχή στην τουρκική προκλητικότητα έστρωσε το χαλί στον αναθεωρητή κ. Ερντογάν για να «φιγουράρει» σήμερα ως αξιόπιστος αμυντικός εταίρος της Ευρώπης.
Οι απαντήσεις του πρωθυπουργού στον τομέα της οικονομίας έδειξαν πόση απόσταση έχει πια από τα προβλήματα της κοινωνίας και πως δεν έχει καμία διάθεση να συγκρουστεί με τα καρτέλ και να ελέγξει την ασυδοσία και την αισχροκέρδεια στην αγορά.
Με διάπλατο χαμόγελο και κυνισμό σχολίασε σχετικά με την αύξηση των ενοικίων κατά 50% επί ημερών του, ότι “όταν ένας χάνει, κάποιος άλλος κερδίζει” και βρήκε ως λύση στα υπέρογκα ενοίκια, τη συγκατοίκηση.
Και μόνο το γεγονός ότι σταμάτησε τις θριαμβολογίες για τον νόμο Πιερρακάκη, το Χάρβαρντ και τη Σορβόννη που τάχα θα ίδρυαν παραρτήματα στη χώρα μας, αλλά αντίθετα επέλεξε να αναφερθεί στα ξενόγλωσσα προγράμματα συνεργασίας των δημόσιων πανεπιστημίων, συνιστά κυνική ομολογία πολιτικής εξαπάτησης, καθώς η περιβόητη μεταρρύθμιση είχε μοναδικό στόχο την “πανεπιστημιοποίηση” κάποιων κολλεγίων.
Οι πολίτες κουράστηκαν από τα ψέματα και την προπαγάνδα. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ζητούν συνέπεια, ασφάλεια, αξιοπιστία και εντιμότητα. Έννοιες που κακοποιήθηκαν βάναυσα από το σύστημα Μητσοτάκη.
Η χώρα δεν αντέχει άλλο πισωγύρισμα. Το αίτημα για πολιτική αλλαγή γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ.
Απέναντι στην Ελλάδα που “κάποιος κερδίζει, όταν κάποιος χάνει” που πρεσβεύει ο κ. Μητσοτάκης, το ΠΑΣΟΚ οραματίζεται και σχεδιάζει μια Ελλάδα για όλους.»
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες ago
Χειροπέδες σε 20χρονο για εμπρησμό σε δάσος στην περιοχή Βρίσα
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες ago
Παντρεύτηκε ο γιος του, Βίκτωρ στο γραφικό Λιτόχωρο
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες ago
Λάρισα: Ξεσκεπάστηκε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες ago
Κρουαζιερόπλοιο με 450 επιβάτες προσέκρουσε στο λιμάνι κατά την πρόσδεση
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 ώρες ago
Κ. Τσουκαλάς: «Τα έξι χρόνια που κυβερνά ο Κ. Μητσοτάκης, γιγαντώθηκαν τα προβλήματα του δημογραφικού και της στέγασης»
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες ago
Γαμπρός πήγε στην εκκλησία με 19 λεωφορεία
-
ΚΟΣΜΟΣ5 ώρες ago
Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός Ισίμπα αποφάσισε να παραιτηθεί
-
LIFESTYLE24 ώρες ago
Κωνσταντίνος Αργυρός: Fitness, χαλάρωση και καλοκαιρινές στιγμές στη Μύκονο (Εικόνες)