Connect with us
banner epikhirisis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Σταθερότητα και ΝΔ είναι έννοιες αντιθετικές – Ο κόσμος περνούσε καλύτερα επί ΠΑΣΟΚ

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

«Νέα Δημοκρατία και πολιτική και οικονομική σταθερότητα είναι έννοιες αντιθετικές. Δεν υπάρχει πολιτική αλλαγή ούτε σταθερότητα με τη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο Κώστας Τσουκαλάς σε συνέντευξη του στον ρ/σ Real Fm, για να τονίσει πως «είναι πάρα πολύ καθαρό ότι το ΠΑΣΟΚ εργάζεται για να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα, όχι για να μείνουν ίδια τα πράγματα και για να αλλάξουν τα πράγματα, με τη Νέα Δημοκρατία στη διακυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα και αν θα ήταν πρόθυμο να συνεργαστεί, ο κ. Τσουκαλάς εξήγησε ότι «αν είναι δεύτερο κόμμα και δεν έχει το bonus και έχει το bonus το πρώτο, αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει το σενάριο». «Αν το bonus το έχει το πρώτο κόμμα, ακόμα και να ήθελε το δεύτερο κόμμα να συνεργαστεί με το τρίτο, το τέταρτο – ξέρουμε ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα. Άρα, δεν μπορούμε να μιλάμε σε υποθετικά σενάρια», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχολίασε ότι είναι κοινός τόπος ότι ο κόσμος περνούσε καλύτερα επί ΠΑΣΟΚ και πως παρότι έγιναν λάθη και παραλείψεις σε μια μεγάλη κυβερνητική πορεία, «η συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστια και στις υποδομές και στη δημόσια υγεία και στο κράτος πρόνοιας και στο βιοτικό επίπεδο και στις μεγάλες εθνικές επιτυχίες». Είπε ότι «τα νούμερα» «δείχνουν καθαρά ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τη μεγάλη ευθύνη για την εκτόξευση του δημοσίου χρέους».

Σημείωσε πως «το βασικό που έχει ανάγκη η χώρα είναι μια δύναμη που μπορεί να ενώνει τους Έλληνες. Μια δύναμη η οποία δεν θα βασίζει τη δύναμή της στον διχασμό». Προσέθεσε ότι «σήμερα βλέπουμε δυνάμεις οι οποίες δημιουργούν τεχνητές πολώσεις, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα -αυτών που περνάει η κοινωνία- απλά και μόνο για να μιλάνε για το παρελθόν και να δημιουργούν την αίσθηση μιας σύγκρουσης που δεν είναι υπαρκτή».

Τόνισε ότι τα μεγάλα θέματα τα έβαλε στην ατζέντα τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ, τα οποία και είναι πυρήνες της αντιπολιτευτικής τακτικής του. Ανέφερε επιπλέον ότι η συνέπεια, η μεθοδικότητα και η αξιοπιστία είναι τα κλειδιά για να εγγυηθεί κανείς τις μεγάλες κοινωνικές αλλαγές υπέρ των πολλών με σιγουριά και ασφάλεια, χωρίς να μπει η χώρα σε περιπέτεια.

Advertisement

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις και αν προβληματίζεται το ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσουκαλάς σχολίασε ότι «αν λάβουμε υπόψιν μας τη σημερινή δημοσκόπηση, δείχνει ήδη ότι υπάρχει μια πορεία ξανά ανόδου του ΠΑΣΟΚ. Η σημερινή δημοσκόπηση δείχνει το ΠΑΣΟΚ στο 14,7% και το κόμμα του κ. Τσίπρα στο 16%. Άρα, εγώ δεν θα πω ποια είναι σωστή ή ποια όχι, αν είναι καλή αυτή ή αν είναι κακές οι άλλες…».

Πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα start-up πολιτικό σχήμα, χωρίς πολιτικό προσωπικό και σχέδιο, με ένα σύνθημα», αλλά «κόμμα με σχέδιο, ένα κόμμα με πρόγραμμα, ένα κόμμα με ομάδα που μπορεί να κυβερνήσει αύριο» και πως όλα αυτά «είναι τα κλειδιά τα οποία πολύ γρήγορα θα δείξουν και την επανασυσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και άνοδο».

Όσον αφορά την ερώτηση περί «πολιτικού κενού», ο κ. Τσουκαλάς σχολίασε ότι «για να υπάρχει κενό, πρέπει αυτός που θα έρθει, να πει ”εγώ λέω κάτι διαφορετικό”. Για παράδειγμα, στη ΝΔ, ο κ. Σαμαράς λέει κάτι διαφορετικό στην εξωτερική πολιτική απ’ ό,τι λέει η κυβέρνηση. Νομίζω ότι το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν έχω δει να λέει κάτι διαφορετικό, ιδιαίτερα, από αυτά που ήδη έλεγε το ΠΑΣΟΚ και έκανε αντιπολίτευση».

Πρόσθεσε ότι «το να έρθει κάποιος και να επαναλάβει αυτά που είναι θέσεις άλλου κόμματος, με μικρές διαφορές, χωρίς μάλιστα γωνίες, χωρίς ρήξεις με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, και απλά με ένα άλλο αμπαλάζ, η άποψή μου είναι ότι αυτό δεν μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια όσον αφορά την διαπερατότητά του στο εκλογικό σώμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο